Кой тест да направим?

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
al_bulgaria

Кой тест да направим?

Мнение от al_bulgaria »

Здравейте,
честно да ви кажа се обърках и не съм сигурен кой тест трябва да се прави, за да знаем ставаме ли за "канадци" или не ставаме?!?
Единият е този, в който се сумират точки и трябва да събереш минимум 67 точки:

http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... /index.asp"

Според него събирам 69 точки и мога да кандидатсвам за виза.

Вторият е този, в който попълваш един милион въпроса , не се събират точки, а накрая само те информират дали си ОК или не:
http://www.cic.gc.ca/app/ctcvac/english ... -to-canada"

Според него не мога да кандидатсвам по програмата за виза.

Е хайде сега ми кажете на кой тест да вярвам???
Leda78

Re: Кой тест да направим?

Мнение от Leda78 »

Първият тест се прави само при положение, че покривате т.нар. minimum requirements - т.е. имате минимум 1 година стаж за последните 10 години по един от изброените NOC-ове тук - http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... ations.asp"

Т.е. в първия тест се счита, че сте покрили това условие априори, а във втория ви питат и за това и ако не сте покрили условието, дори да имате точките, няма да ви отчете, че можете да кандидатствате.

Дори и да имате въпросната година опит, но ако за съответния NOC квотата е достигната за тази година (cap reached), отново вторият тест ще отчете, че няма смисъл да кандидатствате в момента.
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
PHOENIX ARIZONA

Мнение от PHOENIX ARIZONA »

[quote="Leda78"]Първият тест се прави само при положение, че покривате т.нар. minimum requirements - т.е. имате минимум 1 година стаж за последните 10 години по един от изброените NOC-ове тук - http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... ations.asp"

Една година не прекъснат стаж по професията
;) ;) ;)
Успех
al_bulgaria

Мнение от al_bulgaria »

Leda78 написа:Първият тест се прави само при положение, че покривате т.нар. minimum requirements - т.е. имате минимум 1 година стаж за последните 10 години по един от изброените NOC-ове тук - http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... ations.asp"

Т.е. в първия тест се счита, че сте покрили това условие априори, а във втория ви питат и за това и ако не сте покрили условието, дори да имате точките, няма да ви отчете, че можете да кандидатствате.

Дори и да имате въпросната година опит, но ако за съответния NOC квотата е достигната за тази година (cap reached), отново вторият тест ще отчете, че няма смисъл да кандидатствате в момента.

Точно това си мислех и аз, защото съм фармацевт, а квотата за моята специалност вече е запълнена......значи сега започвам да уча здраво английския и от Юли 2012 - АТАКА :D
al_bulgaria

Мнение от al_bulgaria »

Реших тук да си задам въпросчетата, в моята тема, за да не ме обвини някой, че пускам често нови теми. :)

Тъй като канадските власти въведоха последното изискване за документ за владеене на френски по програма "Квебек", не ни остава нищо друго освен да чакаме Юли 2012 и да си кандидатсваме по федералната процедура.

Имам два въпроса:
1. Завършил съм медицински колеж - пом.фармацевт, 3 годишно обучение, степен специалист. След последните промени преди 2-3 години до колкото знам приравниха нашето образвание към степента бакалавър или по-точно професионален бакалавър. Моля някой който е подавал и изпращал документи да ми даде съвет - трябва ли да търся от колежа нова диплома на която да пише професионален бакалавър или мога да използвам тази която съм получил на която пише специалист - 3 годишен курс? Кое е важно за канадците - степента или времетраенето на обучението.
и
2. За да подам документи трябва да съм издържал тест -IELTS. Виждам в British council има курсове за подготовка за тест-а, 20 часа, 40 часа и т.н.....в момента нивото ми е Intermediate. При положение, че ще подавам документи най-рано през Юли какъв курс е добре да започна? Този за подготовка за теста или за общ английски, а след това да мина към другия?

Благодаря предварително
:-)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

al_bulgaria написа: Имам два въпроса:
...
Според мене:

по т.1 - опитай да вземеш документ или диплома на която да пише че образованието ти се равнява на бакълавър;

по т.2 - питай в Британският съвет дали няма накакъв входящ тест с който да определят на какво ниво си и на тази база да започнеш курс отговарящ на нивото ти - което може да означава че първо трябва от Intermediate да стигнеш до Advance ниво и едва след това да започнеш подготвителен курс за самият тест.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

Koko написа:
1. Завършил съм медицински колеж - пом.фармацевт, 3 годишно обучение, степен специалист. След последните промени преди 2-3 години до колкото знам приравниха нашето образвание към степента бакалавър или по-точно професионален бакалавър. Моля някой който е подавал и изпращал документи да ми даде съвет - трябва ли да търся от колежа нова диплома на която да пише професионален бакалавър или мога да използвам тази която съм получил на която пише специалист - 3 годишен курс?
Според мене:

по т.1 - опитай да вземеш документ или диплома на която да пише че образованието ти се равнява на бакълавър;
al_bulgaria,

От личен опит:
Ако от колежа откажат да ти издадат друга диплома, което е твърде вероятно, Министерството на образованието ще ти издаде необходимия документ.
Ето как става това:
Направи си едно нотариално заверено копие на дипломата и го занеси заедно с оригинала в МОМН. Кажи им, че ти трябва Удостоверение, че степента, която си завършил се приравнява на БАКАЛАВЪР.
Върху нотариалното копие ще ти поставят правоъгълен печат, удостоверяващ истинността на дипломата ти и отделно ще получиш и въпросното удостоверение.
Услугата е безплатна и става за около седмица.
След това превеждаш при заклет преводач 1.удостоверението и 2.завереното от МОМН нотариално копие на дипломата и си готов. :)

(А, ако прецениш, че това удостоверение би могло да ти потрябва и в бъдеще, не пращай оригинала; направи и на него нотариално заверено копие и дай за превод копието, за да си спестиш ново ходене до МОМН)
al_bulgaria написа: Кое е важно за канадците - степента или времетраенето на обучението.
И двете са еднакво важни!
Виж Factor 1: Education в гайда http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... C.asp#eg72

Успех! :)
"Късметът се случва, когато подготовката срещне възможността!" Опра Уинфри
al_bulgaria

Мнение от al_bulgaria »

Lira написа:
Koko написа:
1. Завършил съм медицински колеж - пом.фармацевт, 3 годишно обучение, степен специалист. След последните промени преди 2-3 години до колкото знам приравниха нашето образвание към степента бакалавър или по-точно професионален бакалавър. Моля някой който е подавал и изпращал документи да ми даде съвет - трябва ли да търся от колежа нова диплома на която да пише професионален бакалавър или мога да използвам тази която съм получил на която пише специалист - 3 годишен курс?
Според мене:

al_bulgaria,

От личен опит:
Ако от колежа откажат да ти издадат друга диплома, което е твърде вероятно, Министерството на образованието ще ти издаде необходимия документ.
Ето как става това:
Направи си едно нотариално заверено копие на дипломата и го занеси заедно с оригинала в МОМН. Кажи им, че ти трябва Удостоверение, че степента, която си завършил се приравнява на БАКАЛАВЪР.
Върху нотариалното копие ще ти поставят правоъгълен печат, удостоверяващ истинността на дипломата ти и отделно ще получиш и въпросното удостоверение.
Услугата е безплатна и става за около седмица.
След това превеждаш при заклет преводач 1.удостоверението и 2.завереното от МОМН нотариално копие на дипломата и си готов. :)

(А, ако прецениш, че това удостоверение би могло да ти потрябва и в бъдеще, не пращай оригинала; направи и на него нотариално заверено копие и дай за превод копието, за да си спестиш ново ходене до МОМН)
al_bulgaria написа: Кое е важно за канадците - степента или времетраенето на обучението.
И двете са еднакво важни!
Виж Factor 1: Education в гайда http://www.cic.gc.ca/english/informatio ... C.asp#eg72

Успех! :)
Много, много благодаря. Наистина информацията , която ми даде е много ценна.... :clap:
Публикувай отговор