Кога започнахте да живеете по-добре?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор

Кога започнах да живея по-добре в сравнение с живота ми в България?

Още от летище "София"
19
21%
По-малко от 1 година
11
12%
1 до 3 години
19
21%
3 до 5 години
15
16%
5 до 10 години
10
11%
Повече от 10 години
1
1%
Никога, затова се върнах
6
7%
Още не съм постигнал нивото от България (моля споделете от колко време сте напуснали България)
10
11%

Общо гласове: 91
Аватар
Koko

Re: Кога започнахте да живеете по-добре?

Мнение от Koko »

optics написа:
jovani написа: Ей с този си начин на мислене Джовани няма кредити (като изключим моргиджа) и кредитният му скор е над 800. А и е спестил малко кешец на тайни местенца тук-таме (кеша е в банки, да не си помисли някой че го държа под дюшека).

Аве ти да не си роднина на Хълбой, че така еднакво ви тече приказката ?
:?:
Аз намирам и друга прилика - голямото желание да са под светлината на прожекторите. Или с други думи, и на двамата много им идва отвъртре да се хвалят, а дали имат основание за това - няма голямо значение.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

1. 358 x 0.068 = 24.34
2. Delivery = 23.16
3. Regulatory charges = 2.33
3. Debt retirement = 2.42
5. HST = 1.24
6. Clean Energy Benefit =-5.34
-----------
48.15

Mоже и квадратурата да има значение, ако твоя апартамент е два-три пъти по-голям от моя, ще ти трябва повече ток да го осветиш ;). Да нямаш жакУзи на балкона :P?
Циганите - на Сатурн !
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

anxeli написа:Mоже и квадратурата да има значение, ако твоя апартамент е два-три пъти по-голям от моя, ще ти трябва повече ток да го осветиш ;). Да нямаш жакУзи на балкона :P?
25-30 potlights (50 вата всяка) които светят по 2-3 часа на ден - ето ти 3-4 киловатчаса на ден само от тях. * 30 дена = 90-120 kWh на месец от осветление само. Печки-мечки и прочее отделно.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Аз се чудя защо мъжа ми не слага един ред в коридора, дето ми ги е обещал. Мислех че просто го мързи, а то било за да се пести ток :clap: ...
Циганите - на Сатурн !
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

1200 или 120кW?
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

90-120 kWh, грешка - една нула в повече съм сложил.
Аватар
JoroF

Мнение от JoroF »

jovani написа:
miteto написа:И просто плати сметка за $250 без да си ползвал ток, ей така, без искаш обяснение? Нещо съмнително има в тази история, ще се окаже най-накрая както в повечето твои истории че премълчаваш нещо и поукрасяваш друго ;)

П.С. Не само в новите билдинги, Smart Meters са подменили старите електромери навсякъде. Ще се учудя ако има район, където са още на старите.
Е тогава за какъв "инкасатор" хортуваш в предишното мнение?
Тия 250 долара ги е платила приятелката ми преди време, в момента плащаме по 170 средно (имаше по 150, имаше и по 200 сметки на месец).
Kan_Tangra написа:Абе аз студент бях, че не си гледах сметката за тока колко е. Оставил съм я да се плаща сама от сметката. Дори не си играя да гледам колко е.
Тока в Канада е евтин, стотинки буквално. Да ме питаш колко е на киловат, не знам.
А Джовани, тежък търговец, или там не знам какъв му е бизнеса, пък се плюнчи за един ток.
Нещо яко се премълчава, спор няма.
Единият вика - колко евтин бил тока, другият не вярва че приятелката ми е платила $250 без да се разправя.

Ами че 200 долара на месец са си пари, и колкото и да не ми се занимава ще ги морим тези от енергото. Много разправия е обаче, щото те са го отиграли този номер и ме пращат за зелен хайвер.
Аз с 1000 долара правя пищна екскурзия до Куба и ми остават дори пари да си платя таксата на излизане :)
Ей с този си начин на мислене Джовани няма кредити (като изключим моргиджа) и кредитният му скор е над 800. А и е спестил малко кешец на тайни местенца тук-таме (кеша е в банки, да не си помисли някой че го държа под дюшека).
Джованката ,да си рьгаш кеша по банки е като да си пазиш хуя за старини.Докато си млад ги ползваи ,че ако се скапутиш преждевремено и нямаш наследници ,дьржавата ще ти прибере всичко и язьк ти за усилията .
THE LAST LINE OF DEFENSE
алокин

Мнение от алокин »

На всички #от летище София # голтаци когато се осъзнаете ще ходите с бастун! :party: 8)
Аз съм на морето и си гледам кефа а вие ще си правите положение на някой Бос кебекарски :party:
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

алокин написа:На всички #от летище София # голтаци когато се осъзнаете ще ходите с бастун! :party: 8)
Аз съм на морето и си гледам кефа а вие ще си правите положение на някой Бос кебекарски :party:
Не можах да разбера какво точно искаш да кажеш.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

И аз. Въздържах се от коментар снощи.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Забавна тема :P
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

tanyatais написа:Забавна тема :P
Весело, нали?! Ми, той - завалията продаде кондо, 2 джагуара с персонализирани табели и...отиде да си покрива сметките към Енергоснабдяване в България, май. :rofl:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
the_coach

Мнение от the_coach »

Bistra написа:
Весело, нали?! Ми, той - завалията продаде кондо, 2 джагуара с персонализирани табели и...отиде да си покрива сметките към Енергоснабдяване в България, май. :rofl:
Е да ама само пердетата в кондото му струваха 5000$ :D
apple

Мнение от apple »

fighter написа:
Bistra написа:
Е да ама само пердетата в кондото му струваха 5000$ :D
Е то едни изкарват по 4 000, пък харчат по 6, други пазаруват софи за по 4 000 веднъж на 10 години, та що пък на някой ръчно везаните от малолетни индийчета копринени завески да не струват толкоз? Ма тук в този форум всичко може. Обаче освен някоя и друга прашка, стар велосипед и котки за подаряване май друго не сме видели де! ;)
tanyatais

Мнение от tanyatais »

:) Не знам кой какво е продал,взел, изконсумирал и направил,но някои отговори ме оставиха безмълвна. Калифорниян :x
Иначе темата е полезна в началото поне ..
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
Публикувай отговор