Забавяне на accusee -то

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
choky

Re: Забавяне на accusee -то

Мнение от choky »

Трудно някакъв си пост тук би ме извадил от релси...ако ме разбираш и ти, какво искам да ти кажа. Всеки има право да прави това, което намери за добре (сам го каза), като имам пред вид дори и влизането в Канада като refugee (като тези хора...). Обстоятелства и хора всякакви, парадокси също (с които вие се сблъсквате сега и неминуемо ще продължите да се сблъсквате и след като дойдете тук)

Не съм се хванала за ничий пост, просто си казах мнението, без абсолютно никакъв гняв, а ти незнайно защо възстана.Но...който иска да разбере, какво искам да кажа сигурно вече го е направил ;-)

А за проблеми с лъжите, бих ти препоръчала, да си "мериш" думите. Не знаеш кой, кога и при какви обстоятелства и за колко време е дошъл в Канада, за да си толкова "сигурен", пък макар и от най-близките ти хора.

Успех!
Умея да мълча на седем езика
minchev

Мнение от minchev »

Хора,стига сте се дракали,стига сте спорили за глупости.И двамата сте прави,но за себеси.Choky разбирам те,и си права за мранкането на всичи,но я се постави на тяхно място,но хората които за заложили всичко,на идеята за имиграция.И на мене ми се струват преувеличени някои мнения но аз лично чакам само един месец и се виждам след една година(даи боже за по барза развраска за всички) със същия гняв в писмата като на другите които чакат по една година за одговор,така че мисля че наи добре е да си пожелаем касмет един друг и да си помагаме(което не характерна черта на българите :( ).и ако някои разбере нещо ново като информация да го сподели.а не да се дракаме един друк. :handshake:
Късмет на всички
Документи, Виена - 28.10.2011
Осребрен чек - 29.02.2012
accusee (e-mail) - 05.06.2012
Аватар
Famille Yantchevi

Мнение от Famille Yantchevi »

milly написа:малее, каква паника!
azzura написа:На сайта на cic.gc.ca пише:http://www.cic.gc.ca/francais/immigrer/ ... de-qui.asp
Първо трябва да сте получили сертификата за селекция, за да кандидатствате за втория етап, където документите се пращат в Сидни:
http://www.cic.gc.ca/francais/immigrer/ ... omment.asp"
:y: :y: :y:

тука май някои хора говорят за различни неща. От 1/12/2011 молбата се подава с Сидни. Ама коя молба, бе хора....? demande de certificat de sélection du Québec или demande de résidence permanente? Ами за втората се отнася. Тъй че недейте да всявате паника у хората, които на 01/12 са изпратили документите във Виена. Там им е мястото - поне до март 2012 г.
Крокси, засега пускайте във Виена, но си следи постоянно за актуална информация
и нека хората, които са на етап Чакане на акюзе или предстоящо изпращане на документи за селекция да следят инфото в официалния сайт за имиграция на Квебек
margaret написа:а според вас на мен като ми искат допълнителни документи във Виена ли да ги пращам???
Нашите документи пристигнаха във Виена на 10.10.2011г.
мисля, че трябва да ги изпратиш във Виена, освен ако не искаш да изчакаш до март месец.
Misho76 написа:От друга страна вълната на безработица която залива Европа е факт и е притеснително дали въобще ще доживеем до краят,който вече е едно разтегливо понятие.
да не те отчайвам, ама днес в канадската емисия по TV5, също намекнаха за нарастващ процент безработица и при тях
Famille Yantchevi написа:И сега какво? Ние изпратихме документите на 1-ви декември, но към Виена. Какво ще се случи сега? Направо изтръпнах. В понеделник ще звъня във Виена да питам.
спокойно Янчеви, на правилното място сте ги пратили. Тъй като знам, че едва ли ще се довериш на моето мнение, затова си питай - за твое собствено спокойствие.

предлагам да се преместим ей тук
Благодаря за успокоението. И аз изчетох всичко и остабах с впечатлението, че Виена си остава до март 2012г, но се притесних все пак, като излязоха няколко мнения и препратки с друга информация. Все пак, мисля да звънна за собствено успокоение. Ще споделя тук информацията, която ми дадат от Виена.
iliyana74

Мнение от iliyana74 »

Misho76 написа:Да,имам проблем!Най-вече с лъжите.Защото преди 15 години въобще не се е влизало за 4 години в Квебек.От къде съм сигурен ли?Ами от най-близките ни хора,които са там:-))))После от познатите които влизаха средно между 9 месеца и година и 2-3 месеца.И ако имаш проблеми да четеш постове,просто не ги чети!
А ти се захвана с поста тук,а не със сънародниците за които написах,че са влезли като мангали за 3 месеца от...до...и които са легнали на социала и най-вероятно и ти им плащаш от собственият си джоб престоят там,ако разбираш за какво говоря....ей това е парадокса!Как някакъв си пост тук те вади от релси,а не обектвните факти,с които ти се налага да живееш там :tmi:
:y:
01.09.2011 - Varna
02.09.2011 - DCS Vienne
24.11.2011 - Осребрен чек
22.02.2012 - Accusé de réception
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Хора, я се успокойте малко. Вие от сега сте изнервени, а пък как ще сте по-нататък в процедурата не ми се мисли. Мишо, не мисля, че някой те е нападнал тук. Всеки има право на мнение. И мисля, че никой не е виновен, че си подал документи точно когато процедурата стана доста дълга, точно когато канадците са решили да правят реорганизация на квотите и мисиите си. Ако беше подал документи преди 3 години, сега нямаше да имаш грижи. Аз по същия начин - ако бях подала преди 3 години, преди 2 години щях да съм кацнала на канадска земя. Но уви - подадох ги преди 2 и все още съм си тук. Но не се нервирам и не обвинявам никого за това.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
iliyana74

Мнение от iliyana74 »

И нашия чек вече е осребрен на 24.11.2011г,сега си ни остава позитивното чакане :)
01.09.2011 - Varna
02.09.2011 - DCS Vienne
24.11.2011 - Осребрен чек
22.02.2012 - Accusé de réception
stoikova

Мнение от stoikova »

Мисля,че е крайно време да свикнем с мисълта,че ще има да ЧАКАМЕ неопределено дълго време.
Както каза една позната - Канада ме научи най-вече на търпение.
Ако има късметлии,ще разберем скоро по постовете. Иначе си седим кротко и си чакаме и се мъчим с френския.Не ми се получава много добре с неговото учене засега.Със сигурност ще ми се изправи косата от ужас като получа поканата за интервю и трябва да докарам френския за говорене.
Иначе както беше в онзи лаф- прави каквото трябва,пък да става каквото ще.
Перфектният ми вариант е да ни претупат набързо и всички с над 67 точки да ги засилят направо за визи и не спирам да се надявам,но се и подсигурявам полека-лека с мъката от ученето на френски.
И аз се подведох по уж по-бързата процедура,а трябваше да си оправя английския,което щеше да ме забави с половин година за взимане на Йелтс и да си подам за гедералната,но кой да ти каже,че ще се чака толкова.
Въпросът е, че няма място за самосъжаление,станалото никой не може да промени.Чакаме и толкова,ако е писано,ще стане.
Организирайте си Коледа и Нова година и хич не се ядосвайте,че не е полезно.
Аватар
borotoni

Мнение от borotoni »

Здравейте днес изпратихме запитване до Виена относно нашите документи на email-а в техния сайт и те ни отговориха следното....
Madame,

Monsieur,

En vertu de la Loi sur l'accès aux documents des organismes publics et sur la protection des renseignements personnels, les demandes de renseignements qui requièrent la transmission de données confidentielles ou de renseignements personnels sur un dossier d'immigration ne sont pas traitées par courrier électronique.

Si votre demande est traitée à Montréal, veuillez communiquer par téléphone avec le Centre contacts clientèle :

* Région de Montréal : 514 864-9191
* Ailleurs au Québec (sans frais) : 1 877 864-9191
* De l'extérieur du Québec : + 1 514 864-9191

Heures d'ouverture du Centre contacts clientèle :

* Lundi, mardi, jeudi et vendredi : de 8 h à 16 h 30 (UTC-5)
* Mercredi : de 10 h 30 à 16 h 30 (UTC-5)

Si votre demande est traitée à l'étranger, nous vous invitons à communiquer avec le bureau d'immigration Québec (BIQ) qui couvre votre pays en consultant notre site Internet à l'adresse suivante :

http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... -pays.html"

Recevez nos salutations distinguées

Което за съжаление не разбрах мн добре понеже все още сме начално ниво на френски ако някой може да ми каже какво точно искат ще съм мн благодарна.Дали това има нещо общо с реорганизацията..?
[Първи урок по френски -28.07.2011г.
DCS- Виена - 20.09.2011 г.
Получени във Виена-26.09.2011г.
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Ти до Монреал ли си писал?
Първо ти пишат , че във връзка със законите за достъп до лична информация, не дават сведения по електронна поща.
''Ако молбата ви се обработва в Монреал, потърсете инфо на следните телефони...''
Ако вашата молба се обработва в чужбина /извън Канада/, ви молим да се свържете с Бюрото по имиграция на Квебек /BIQ/, обслужващо региона ви... на следния сайт....
Последно промяна от azzura на Пон Дек 05, 2011 2:33 pm, променено общо 1 път.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
borotoni

Мнение от borotoni »

azzura написа:Ти до Монреал ли си писал?
Ами мисля, че е до Виена адреса на сайта им renseignements@micc.gouv.qc.ca
:^)
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

верния мейл е този - biq.vienne@micc.gouv.qc.ca
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
borotoni

Мнение от borotoni »

azzura написа:верния мейл е този - biq.vienne@micc.gouv.qc.ca
Благодаря :)
libre

Мнение от libre »

Здравейте,май все пак ще има дати за интервюта,ако правилно интерпретирам този документ,тъй като в официалните таблици още няма промени -
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... s-lieu.pdf"

По последната промяна на страницата в сайта съдя,че док. е качен днес:)
DCS 10.08.2011
Полет 10.08.2014
rade12

Мнение от rade12 »

Сега остава да завалят и акюзетата :lol:
mare_sr

Мнение от mare_sr »

То ако завалят направо покани за интервюта ще е още по-добре :)
Заключено