17% от българите искат да работят в други стани от ЕС

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
mwanza
Обратна връзка:

Re: 17% от българите искат да работят в други стани от ЕС

Мнение от mwanza »

jovani написа:Свършиха се лузърите, готови да живеят до края на живота си в робство (моргиджи, заеми), наместо да си напрегнат сивите мозъчни клетки и да намерят начин да се реализират в собствената си родина... Другото обяснение е, че стандартът на живот на хората в големите градове се е нормализирал след изтичането на слака - демек има реална конкуренция между работодателите за квалифицирана работна ръка.
Аве мисир...моите колеги (и приятели) пак ги оставиха без пари по празниците. Както се случваше и с мен в последните 6 години преди да се преместя тук. Каква реализация, кви 5 лева. За заемите изобщо няма говоря. Иди се скрий някъде.

Ся не ми обяснявай как се търси по-добра компания и тн.
jovani

Мнение от jovani »

mwanza написа:
jovani написа:Свършиха се лузърите, готови да живеят до края на живота си в робство (моргиджи, заеми), наместо да си напрегнат сивите мозъчни клетки и да намерят начин да се реализират в собствената си родина... Другото обяснение е, че стандартът на живот на хората в големите градове се е нормализирал след изтичането на слака - демек има реална конкуренция между работодателите за квалифицирана работна ръка.
Аве мисир...моите колеги (и приятели) пак ги оставиха без пари по празниците. Както се случваше и с мен в последните 6 години преди да се преместя тук. Каква реализация, кви 5 лева. За заемите изобщо няма говоря. Иди се скрий някъде.

Тия твои приятели не могат ли да му набият шута на този лош работодател накрая - ще вземат да умрат от глад както ми ги описваш.
Как мислиш, аз ако си кротувах в Канада щяха ли да ме сурвакат с бонуси по празниците?
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
азо

Мнение от азо »

‎ум царува, ум робува , българите и патки нямат да пасат ... ;)
don azo - the spirit of istanbul.
mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

jovani написа:
mwanza написа:

Тия твои приятели не могат ли да му набият шута на този лош работодател накрая - ще вземат да умрат от глад както ми ги описваш.
Как мислиш, аз ако си кротувах в Канада щяха ли да ме сурвакат с бонуси по празниците?
Малко избухах. Извинявам се.

Не, немогат да му набият шута. Следващия ще е същия. Ако изобщо го има. Аз му бих шута, но много от приятелите ми немогат (в смисъл да се махнат през терминал 2 на Враждебна). София не е България, там имало уж компании и тн. Но неможем всичите 7 милиона да идем да живеем в един град. Някои от нас и не искаме. Аз затова съм тук. И откакто съм тук разбрах какво е да живееш нормално с уменията които имаш.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ей това много го мразех в България, почти от всеки обект не си получавахме целия хонорар. Това в София, вярно че преди 9 години, но така като слушам пак на там вървят нещата. Така , че София не е спасение, + че там е станало ужасно пренаселено , съсипаха града. Хванали един парцел и цвъкнали блок в него, ама без каквато и да е инфраструктура наоколо, без никаква мисъл. :devil: То изглежда все едно някой в момент на лудост ги е разпилял тия блокове, никакъв градоустройствен план. А главния архитект пък има идея да срине старата част и да си правил сити в центъра, с небостъргачи, от дете си мечтаел, естествено жена му разработила плана.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Няма ли някоя по-грозничка част от центъра :lol:, е сега Леге и Витошка ще ги оставим, но на женскио пазар има място за няколко офис тауъра. Джовани и другите възвращенци къде ще работят :emo: ? И моля паркинги отдолу, излагате се с тези коли на тротоара !
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

anxeli написа: И моля паркинги отдолу, излагате се с тези коли на тротоара !
Подземните паркинги са скъпо съоръжение и на малка площ е трудно да се развият.Освен това българските бизнесмени се опитват с трици маймуни да ловят, така че като няма закони забраняващи паркирането по тротоарите, нито пък плащаш на паркометър на час, що да си го слагат?! :x
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

А, не е никак трудно даже на малка площ. Нашето кондо е на една плюнка място и отдолу има поне 250 клетки на 6 етажа, въртим като хамстери вътре до -5, там е нашето място :lol: ...
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Начи не ви е чак толкова малко мястото, щом имате рампа, по която да се въртите.
Представи си сега две кооперации в центъра на София и между тях решават да построят малка пломба - офис сграда естествено.Как се строи подземен гараж с 5 нива надолу, при условие, че трябва да осигуриш място за рампа, да фундираш в земетръсна зона 9 (според земетръсния правилник) и да осъществиш успешно строителство без да превърнеш в развалини съседните сгради. Прави се, не казвам, че е невъзможно.Ние сме го правили, обаче струва скъпо, т.е. инвеститорът трябва да тресне парите на масата, без да е сигурен, че ще има възвръщаемост след това.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
grozdan

Мнение от grozdan »

Най-добрият пример според мен е т.нар. Бизнес Парк в Младост. Първоначално имало проект една от сградите да е паркинг. Обаче - нъц, няма келепир от тая работа. Хората паркират пред околните блокове, където други добросъвестни граждани им пукат гумите. Много мисъл е вложена в тоя Бизнес Парк :lol:
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

grozdan написа:Най-добрият пример според мен е т.нар. Бизнес Парк в Младост. Първоначално имало проект една от сградите да е паркинг. Обаче - нъц, няма келепир от тая работа. Хората паркират пред околните блокове, където други добросъвестни граждани им пукат гумите. Много мисъл е вложена в тоя Бизнес Парк :lol:
Aми, анджък, де! Тук идва ролята на държавата като регулатор.Ние сега в момента работим реконструкция на Galeries d'Anjou (големият мол, тези които живеят в Монреал го знаят).Сериозно разширение с добавка на цял нов магазин Simons на 3 етажа. Ами, общината не даде карт бланш на проекта, докато не доказахме първо, че осигуряваме достатъчно парко-места.За подкупи не може дори и да се помисля в такъв случай, както нормално се прави в България.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Ааа, говорихме за събаряне и за големи офис тауъри, не за пломбиране между стари керемиди, там естествено не става. Макар че поне приземния етаж може да се остави за гаражи, но и тива не правят. До нас в Пв на един ъгъл построиха кооперация 4 етажа, 16 апартамента, само два гаража на обезщетения собственик, другото магазини :lol: ... Познай па тоя дали ще има здрави гуми някога, ще му ги пукат докато се обърне да си отвори гаража :clap: ...
Циганите - на Сатурн !
Аватар
азо

Мнение от азо »

anxeli написа:Няма ли някоя по-грозничка част от центъра :lol:, е сега Леге и Витошка ще ги оставим, но на женскио пазар има място за няколко офис тауъра. Джовани и другите възвращенци къде ще работят :emo: ? И моля паркинги отдолу, излагате се с тези коли на тротоара !
както обичам да казвам, anxeli: опознай Родината, за обикнеш столицата. разбира се, всеки може да греши. с напредването на технологиите се забелязва неискрен стремеж към селския туризъм. ;) ;)
don azo - the spirit of istanbul.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Мда, тва четохме ли го? Какво си мислят някои хора от ЕС за българите, може и да не са го казали гласно.
http://neverojatno.wordpress.com/2011/11/24/shengen/"
Европа няма нужда от престъпници, корумпирани подлизурковци, просяци и страхливци. Вие вече сте в Европа, вашата териотрия е част от обединена Европа, на нас ни е необходима тя не вие. Ние можем и без вас, не че го целим, оцеляването ви като нация зависи от вас, но докато живеете така както го правите в момента, вие не сте добре дошли на наша територия, ще изчакаме да се избиете и да изчезнете от само себе си. Трийсет години не са много време. Всичко написано на тази страница е художествена измислица и не отговаря на действителността.
Последно промяна от 7George на Съб Дек 10, 2011 2:58 pm, променено общо 1 път.
Embrace your climate change!
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

7George написа:Мда, тва четохме ли го? Какво си мислят някои хора от ЕС за българите.
http://neverojatno.wordpress.com/2011/11/24/shengen/"
Европа няма нужда от престъпници, корумпирани подлизурковци, просяци и страхливци. Вие вече сте в Европа, вашата териотрия е част от обединена Европа, на нас ни е необходима тя не вие. Ние можем и без вас, не че го целим, оцеляването ви като нация зависи от вас, но докато живеете така както го правите в момента, вие не сте добре дошли на наша територия, ще изчакаме да се избиете и да изчезнете от само себе си. Трийсет години не са много време.
7George, и ти ли взе Бъзикилийкс на сериозно? Прочети какво пише отстрани на статията във въпросният уебсайт.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Публикувай отговор