Емиграцията
Емиграцията
Привет на всички !
Изчетох голяма част от форума и съм приятно учуден (честно казано), че толкова много хора си помагат и се подкрепят. Браво !
Та реших да задам и моя въпрос тук, не намерих точно това което ми трябва синтезирано в никоя една от темите ( не казвам, че не е възможно да съм го пропуснал) : на 20 години съм и имам желание да емигрирам заедно с майка си и сестра си ( съответно на 41 и 14 години) и бих искал ако е възможно в едно мнение да ми напишете абсолютно всеки един документ, който трябва да подготвим, изследвания и обикаляне по институциите. Интересува ме в каква последователност трябва да се вършат нещата, какви неща трябва да подготвим, от началото до края, и ако е възможно някаква относителна времева граница в която се очаква да преминаваме от предната крачка в следващата( "подавате това, и след около ** трябва да получите отговор..").
Прочетох за някакви медицински изследвания, някакво обаждане до Букурещ, Виена, но има и много съкращения по форума, които са ми непонятни.
Ще съм много благодарен ако ми отговарят хора, които вече са успели в това начинание, а не хора които също възнамеряват да емигрират и са на някакъв етап от подготовката на документите си. Дето се вика надявам се да ми отговори някой дето я е духал вече тая попара, да ми сдъвче 1 лъжица от най-важното и да ми я поднесе... ако не моля за много.
Благодаря Ви предварително !
EDIT: сега като се загледах ми се стори, че има по-подходящ раздел за темата ми ама късно. Ако е се налага, нека Администратора да ми премести темата.
Изчетох голяма част от форума и съм приятно учуден (честно казано), че толкова много хора си помагат и се подкрепят. Браво !
Та реших да задам и моя въпрос тук, не намерих точно това което ми трябва синтезирано в никоя една от темите ( не казвам, че не е възможно да съм го пропуснал) : на 20 години съм и имам желание да емигрирам заедно с майка си и сестра си ( съответно на 41 и 14 години) и бих искал ако е възможно в едно мнение да ми напишете абсолютно всеки един документ, който трябва да подготвим, изследвания и обикаляне по институциите. Интересува ме в каква последователност трябва да се вършат нещата, какви неща трябва да подготвим, от началото до края, и ако е възможно някаква относителна времева граница в която се очаква да преминаваме от предната крачка в следващата( "подавате това, и след около ** трябва да получите отговор..").
Прочетох за някакви медицински изследвания, някакво обаждане до Букурещ, Виена, но има и много съкращения по форума, които са ми непонятни.
Ще съм много благодарен ако ми отговарят хора, които вече са успели в това начинание, а не хора които също възнамеряват да емигрират и са на някакъв етап от подготовката на документите си. Дето се вика надявам се да ми отговори някой дето я е духал вече тая попара, да ми сдъвче 1 лъжица от най-важното и да ми я поднесе... ако не моля за много.
Благодаря Ви предварително !
EDIT: сега като се загледах ми се стори, че има по-подходящ раздел за темата ми ама късно. Ако е се налага, нека Администратора да ми премести темата.
Re: Емиграцията
Хората, които са я сърбали тази попара, са си дали труда да напишат всичко в уики раздела, както и в конкретни теми във форумите за емиграция.Освен това, съществуват и сайтовете на канадското правителство, които са официалните източници.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Може би имаш предвид Това . Забравих да спомена, че имаме желание да живеем само и единствено във Ванкувър и не съм наясно дали винаги се кандидатства по стъпките от горния линк, и след това се нанасяш където си решил, или има друга процедура за останалите градове .
EDIT: Може би "процедурата за Квебек" си е само за там, а "Федералната процедура" е за Канада като цяло ?
EDIT: Може би "процедурата за Квебек" си е само за там, а "Федералната процедура" е за Канада като цяло ?
Аз също бих те помолил да прочетеш по-внимателно информацията събрана в уикипедията на форума, както и дадените там препратки към официалните сайтове.
Имиграцията е наистина сериозно начинание и ако започваш с очакването че някой друг ще ти свърши работата т.е. ще ти поднесе всичко сдъвкано и смляно наготово - няма да стигнеш далече.
От това което си написал в първият постинг става ясно че искате да кандидатствате ти, сестра ти и майка ти. Придвид това че ти си вече пълнолетен обаче може да се окаже че майка ти и сестра ти трябва да кандидатстват отделно, като майка ти е водещ кандидат, а ти да кандидатстваш сам, но предвид че човек на 20 години трудно би имал трудов стаж и образование които да покриват изискванията, по всяка вероятност в момента трудно сам би минал процедурата.
Има и друг вариант - ако майка ти е водещ кандидат, а ти си все още зависим от нея, да кандидатствате заедно, като би трябвало тя да е водещият канидадат, но не е ясно дали тя самата би могла да покрие изискванията.
Както сам виждаш, преди да мислиш за попълване на документите, първо би трябвало да си изясниш какви са критериите за кандидатстване и дали ги покривате. Отговорите на тези въпроси ги има, но трябва и доста четене.
Имиграцията е наистина сериозно начинание и ако започваш с очакването че някой друг ще ти свърши работата т.е. ще ти поднесе всичко сдъвкано и смляно наготово - няма да стигнеш далече.
От това което си написал в първият постинг става ясно че искате да кандидатствате ти, сестра ти и майка ти. Придвид това че ти си вече пълнолетен обаче може да се окаже че майка ти и сестра ти трябва да кандидатстват отделно, като майка ти е водещ кандидат, а ти да кандидатстваш сам, но предвид че човек на 20 години трудно би имал трудов стаж и образование които да покриват изискванията, по всяка вероятност в момента трудно сам би минал процедурата.
Има и друг вариант - ако майка ти е водещ кандидат, а ти си все още зависим от нея, да кандидатствате заедно, като би трябвало тя да е водещият канидадат, но не е ясно дали тя самата би могла да покрие изискванията.
Както сам виждаш, преди да мислиш за попълване на документите, първо би трябвало да си изясниш какви са критериите за кандидатстване и дали ги покривате. Отговорите на тези въпроси ги има, но трябва и доста четене.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
- ablood
- Обратна връзка:
Пич, не, че е невъзможно, ама докато стигнете и тримата до Ванкувър ще минат десетина години. До тогава...
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Коко, мен ми е ясно, че няма някой да ми изсипе всичко, но просто искам насока. Както виждаш и да чета мога, и да пиша мога, обаче до сега в живота не съм се сблъсквал със оправяне на толкова сериозни документи и всяко едно нещо ми е малко мъка да го проумея.
Погледни ми едит-а по втория коментар, ако е възможно, и ми кажи на прав път ли съм, да знам линковете със стъпки към "имиграция в Квебек" ли да чета, или "Федералната процедура". И също така : това което е написано като стъпки, това ли е всичко което трябва да се направи ? Откъм документи, контакти с посолства и тн. ?
Погледни ми едит-а по втория коментар, ако е възможно, и ми кажи на прав път ли съм, да знам линковете със стъпки към "имиграция в Квебек" ли да чета, или "Федералната процедура". И също така : това което е написано като стъпки, това ли е всичко което трябва да се направи ? Откъм документи, контакти с посолства и тн. ?
Най-точният отговор е че трябва да прочетеш всичко - защото по федералната процедура изискванията са доста високи и поне според мене от това което си написал до тук не бихте имали особени шансове да минете по нея. От друга страна по процедурата за Квебек изискванията са относително по-лесни спрямо федералната процедура, но и минаването през процедурата за Квебек не се свежда просто до попълване на документи и не толкова лесно.Intacto написа:Коко, мен ми е ясно, че няма някой да ми изсипе всичко, но просто искам насока. Както виждаш и да чета мога, и да пиша мога, обаче до сега в живота не съм се сблъсквал със оправяне на толкова сериозни документи и всяко едно нещо ми е малко мъка да го проумея.
В крайна сметка, по която и от процедурите да кандидатствате, ако успеете да минете процедурата - ще получите имиграционни визи с които можете да се заселите където искате в Канада.
Ще повторя отново, прочети по-внимателно дадената информация и си изясни какви са критериите за оценка на кандидатите и по двете процедури - Федералната и Квебекската - от гледна образование, трудов стаж, език, възраст, търсени професии и т.н. Едва когато имаш яснота какви са изискванията и дали ги покриваш, съответно ако не покриваш всичко, какво можеш да направиш за да си подобриш кандидатурата - едва тогава би имало смисъл да мислиш как да попълваш документите и къде да ги подадеш.
Be yourself - no one else is more qualified.
Благодаря ти ! Започвам да чета.
Ванкувър вече не е най-добър град за живеене в света, след като през лятото някакви лумпени трошиха и палиха нещо по центъра на града. Ориентирайте се към Мелбърн, Австралия - вече той е номер 1! 

"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"