Това е така. Има обаче и един друг, не по-малко важен момент: партията е била наясно, че изостава. Била е наясно, че са нужни реформи. Икономиката на СССР е била в стагнация. В момента не мога да открия статията, беше нещо за Брежневото управление. Поради тези причини са издигнали Горбачов.ablood написа:Горбачов беше издигнат за генсек заради относителната си младост. Мрящите един след друг негови предшественици беше започнало да поражда вицове и разклаща доверието в политбюро.grozdan написа:За времето си Горбачов е бил реформатор. Според тебе как той е станал генсек?
Поводи за национална гордост
Re: Поводи за национална гордост
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
отдавна не се интересувам от политици, но ето малко непотвърдени слухове:ablood написа:Сега остава да измъдриш бат' Бойко чие поставено лице е. За Жан Виденов никой не си е мислил, че дърпа конците.edelwais написа:"Управляващите" в този момент (а и не само тогава), са били малко или много поставени лица
http://dnes.dir.bg/news/prokuratura-boy ... 5434?nt=10"
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
- vankata_vd
" ... и да се гордея и да не се гордея, все съм си българин. Така, че по-добре да се гордея ! "
...Любен Дилов
...Любен Дилов
"В мечтите си хората се надяват, в живота си - очакват... Късметлиите, казват, не влизат в сметката!"
-
- Обратна връзка:
Аблъд, прав си. Нищо не е дирижирано и е станало ей така. Никой от тайните служби не е знаел за какво става въпрос, ама никой. Никой от КГБ не е знаел какво се кани да направи Горбачов, не те в КГБ са пълни тъпанари всички.
Само по една случайност, всички милионери в България са от БКП, комсомоллци, ДС агенти и прочее кадри. Не един от нас тук е работил за такива изроди. По съвсем същата случайност такива са и в Русия. Тоест държавата пак е в тяхните ръце, но икономически. По една случайност само в България нямаше лустрация. Да не би случайно да са управлявали същите хора както преди?
Просто времената се промениха, неможе само с концлагери и тайни разстрели. Колко по лесно се спрята една хипер инфлация. Хората обедняват зверски и по този начин стават лесно манипулируеми. Пускаш им кредити, дърпаш леко лихвите и те скачат послушно. Другарите държат пресата, пропагандата е осигурена. Всички видяхме и резултата от тази същата пропаганда - сегашния министър-председател.
Та такива ми ти работи...
Само по една случайност, всички милионери в България са от БКП, комсомоллци, ДС агенти и прочее кадри. Не един от нас тук е работил за такива изроди. По съвсем същата случайност такива са и в Русия. Тоест държавата пак е в тяхните ръце, но икономически. По една случайност само в България нямаше лустрация. Да не би случайно да са управлявали същите хора както преди?
Просто времената се промениха, неможе само с концлагери и тайни разстрели. Колко по лесно се спрята една хипер инфлация. Хората обедняват зверски и по този начин стават лесно манипулируеми. Пускаш им кредити, дърпаш леко лихвите и те скачат послушно. Другарите държат пресата, пропагандата е осигурена. Всички видяхме и резултата от тази същата пропаганда - сегашния министър-председател.
Та такива ми ти работи...
- ablood
- Обратна връзка:
Мванза
Хем ирони4но написаното от теб не се отдале4ава напълно от истината, хем не е съвсем вярно.
Тъй като демонстрира6 завидна информация за осведомеността на тайните служби, предполагам, 4е или названието "тайни" е ирони4но, или си изсмуква6 информацията от пръстите.
Най странно ми се вижда увереността ти, 4е КГБ е било наясно с плановете на Горба4ов. Достъпът до такава информация и раздуването и по форумите е вси4ко друго, но не и характерно за 4овек с достъп до тайните на КГБ.
Хем ирони4но написаното от теб не се отдале4ава напълно от истината, хем не е съвсем вярно.
Тъй като демонстрира6 завидна информация за осведомеността на тайните служби, предполагам, 4е или названието "тайни" е ирони4но, или си изсмуква6 информацията от пръстите.
Най странно ми се вижда увереността ти, 4е КГБ е било наясно с плановете на Горба4ов. Достъпът до такава информация и раздуването и по форумите е вси4ко друго, но не и характерно за 4овек с достъп до тайните на КГБ.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
-
- Обратна връзка:
Ами иначе излиза, че Горбачов е направил сам перестройката гол в ръката с нож срещу КПСС, и всякакви съветски служби, което на мен малко наивно ми звучи. Ти как мислиш?
- ablood
- Обратна връзка:
Абсолютно!
Така мисля!
Така мисля!
Това специално са го видели от някъде ....mwanza написа: Пускаш им кредити, дърпаш леко лихвите и те скачат послушно.
-
- Обратна връзка:
Аблъд, чехите тръгнаха по-малко 20 години преди това ей така сами да променят нещата и видяхме какво стана.
- ablood
- Обратна връзка:
Горбачов, КГБ, комунистите, тайните служби, сега чехите...
Скачаш от тема на тема, използваш недомлъвки за доводи... Безинтересен събеседник си.
Скачаш от тема на тема, използваш недомлъвки за доводи... Безинтересен събеседник си.
-
- Обратна връзка:
Разликата между теб и мен е че ти искаш да ти се напише черно на бяло, това стана така и така. Докато, аз лично, нямам никаква вътрешна и сигурна информация по въпроса, но подхождам логически виждайки крайните резултати. Затова неможем и няма да се разберем.
Примера с чехите беше даден за да илюстрира какво се случва в съветския блок, когато някой прави нещо на своя глава без да е съгласувано, където и с когото трябва. Което мен ме навежда на мисълта, че Горбачов не е действал на своя глава ей така щото е искал, а защото е органзирано от други хора. Ако не беше така Горбачов щеше да бъде прегазен точно както Чехословакия.
Интересно ми е да разбера как си представяш, човек който действа сам събаря СССР? Като как става, без подкрепа?
А това че не съм ти интересен събеседник само може да ме радва.
Примера с чехите беше даден за да илюстрира какво се случва в съветския блок, когато някой прави нещо на своя глава без да е съгласувано, където и с когото трябва. Което мен ме навежда на мисълта, че Горбачов не е действал на своя глава ей така щото е искал, а защото е органзирано от други хора. Ако не беше така Горбачов щеше да бъде прегазен точно както Чехословакия.
Интересно ми е да разбера как си представяш, човек който действа сам събаря СССР? Като как става, без подкрепа?
А това че не съм ти интересен събеседник само може да ме радва.
Кои бяха първите, които отидоха да учат на Запад? Кои завършиха бизнес училища в Англия, докато бащите им строяха социализЪма?crusader написа:Това специално са го видели от някъде ....mwanza написа: Пускаш им кредити, дърпаш леко лихвите и те скачат послушно.
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Такa де, от там са го видяли ..grozdan написа:Кои бяха първите, които отидоха да учат на Запад? Кои завършиха бизнес училища в Англия, докато бащите им строяха социализЪма?crusader написа:Това специално са го видели от някъде ....mwanza написа: Пускаш им кредити, дърпаш леко лихвите и те скачат послушно.