Въпроси за документите за Монреал, Квебек
Re: Въпроси за документите
Здравейте,
след почти година след първоначалното изпращане на основния пакет с документи, полуих отговор, че трябва да добавя още един "Une releve de la caisse d`assurance sociale pour vos contributions en Bulgarie depuis 2007"
Дали някой има представа за какъв документ точно става въпрос и от къде се изкарва? Предполагам, че се касае за извадка за платените социални осигуровки от 2007 г насам и може би трябва да се търси в НОЙ?
Моля ако някой е запознат да даде малко повече информация.
Благодаря предварително на всички!
след почти година след първоначалното изпращане на основния пакет с документи, полуих отговор, че трябва да добавя още един "Une releve de la caisse d`assurance sociale pour vos contributions en Bulgarie depuis 2007"
Дали някой има представа за какъв документ точно става въпрос и от къде се изкарва? Предполагам, че се касае за извадка за платените социални осигуровки от 2007 г насам и може би трябва да се търси в НОЙ?
Моля ако някой е запознат да даде малко повече информация.
Благодаря предварително на всички!
27.01.2014 - Док. Sydney
27.02.2014 - Баркодове
28.05.2014 - Мед. формуляри
30.05.2014 - Мед. преглед
27.02.2014 - Баркодове
28.05.2014 - Мед. формуляри
30.05.2014 - Мед. преглед
Здравейте, ние сме нови, още не сме изпратили документите и искам да попитам, ако събираме 59т със завишен френски, дали има смисъл изобщо
-
- Напуснал форума
Няма смисъл само ако не сте сигурни в себе сиandvh написа:Здравейте, ние сме нови, още не сме изпратили документите и искам да попитам, ако събираме 59т със завишен френски, дали има смисъл изобщо

Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Вини Джоунс
Може ли да прикачите сайта, в който мога да си сметна точките. Аз в официалния сайт направих теста и излезе, че сме подходящи кандидати, но точно точки не съм смятала....
-
http://wiki.bgcanada.com/index.php?titl ... 0%BA%D0%B8"alize написа:Може ли да прикачите сайта, в който мога да си сметна точките. Аз в официалния сайт направих теста и излезе, че сме подходящи кандидати, но точно точки не съм смятала....
DSC - 11.11.2011
AR- 12.05.2012
Certificat de selection по пощата- 27.07.2013
Мед.прегледи- 29.04.2014
Визи- 21.06.2014
Полет- 20.09.2014
AR- 12.05.2012
Certificat de selection по пощата- 27.07.2013
Мед.прегледи- 29.04.2014
Визи- 21.06.2014
Полет- 20.09.2014
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
За стажа гледат професионален стаж или трудов?
Какво означава професионален или трудов? Има трудов и осигурителен стаж. Гледа се трудовия стаж като квалифициран работник, т.е. този стаж, който можеш да докажеш с трудова или осигурителна книжка.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
-
naskoAH, благодаря ти. Така ще сторя - ще пиша на г-жата и след това ще се обадя. Отново благодаря.
Ок разбрах - мерси. Значи аз като пиша стаж пиша 6 години, въпреки че 2.5 г. от тях бях по майчинство.emili_vn написа:Какво означава професионален или трудов? Има трудов и осигурителен стаж. Гледа се трудовия стаж като квалифициран работник, т.е. този стаж, който можеш да докажеш с трудова или осигурителна книжка.
Искам да попитам когато си изчислявам точките в критерия Образование са изброени
Средно общообразователно - 2т
Висше магистратура или докторантура - 12т.
и още други. Аз съм завършила в гимназия и след това бакалавър и магистратура.Значи събирам 2+12 т. ????
Също така критерия ПРЕБИВАВАНЕ И РОДНИНИ В КЕБЕК -питат дали съм била там и дали имам роднини ли ???
Благодаря предварително.
Средно общообразователно - 2т
Висше магистратура или докторантура - 12т.
и още други. Аз съм завършила в гимназия и след това бакалавър и магистратура.Значи събирам 2+12 т. ????
Също така критерия ПРЕБИВАВАНЕ И РОДНИНИ В КЕБЕК -питат дали съм била там и дали имам роднини ли ???
Благодаря предварително.
- sudju4e
- Обратна връзка:
Получаваш 12т. за магистъра (а тези 2т, са за хората, които нямат след това друго завършено образование и си получават само 2т., а ти 12), а за втория въпрос - да това означава
DSC - 30.04.2010
Entervue - 08.03.2011 - успешно
DRP - Букурещ -23.03.2011
Медицински - 22.08.2011 (направени - 23.08.2011)
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
Entervue - 08.03.2011 - успешно
DRP - Букурещ -23.03.2011
Медицински - 22.08.2011 (направени - 23.08.2011)
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
Имам една питанка - като образование имам магистър финанси - банково дело, но имам стаж като счетоводител и то над 48 месеца.Там мога ли да получа максималният брой точки?
Изчислението на тези точки в момента е формало, за да разбера дали има смисъл да пробвам или не? След това тези точки в молбата за селекция ли се вписват. Може да звучат глупаво въпросите, но съм мн объркана...
Изчислението на тези точки в момента е формало, за да разбера дали има смисъл да пробвам или не? След това тези точки в молбата за селекция ли се вписват. Може да звучат глупаво въпросите, но съм мн объркана...

Максималния брой точки за какво? За образование и стаж или за образование, стаж и област на образование?alize написа:Имам една питанка - като образование имам магистър финанси - банково дело, но имам стаж като счетоводител и то над 48 месеца.Там мога ли да получа максималният брой точки?
alize, всеки твой пост е питанка. И ако продължаваш да питаш без да четеш, ще е нормално да си объркана. Ти постоянно задаваш зле формулирани въпроси, поради недостатъчна информация за процедурата. Хората ти отговарят така, както разбират въпросът ти и естествено ти се объркваш и не можеш да навържеш картинката. Моят съвет е да отделиш време и да почетеш тук във форума, във Викито и в официалния сайт и ще ти се изяснят много неща. Тогава ще имаш и конкретни и ясни въпроси и ще получаваш ясни и конкретни отговори.
Сега - за да ти отговоря на въпроса трябва да повторя за n-ти път неща, които са многократно писани в този форум както от мен, така и от много други съфорумци:
За магистърската дипломата ще получиш максимален брой точки - 12, само при условие, че имаш диплома за бакалавър в същата специалност и общия срок на обучение за бакалавър и магистър надвишава 5 години. Ако си бакалавър по друга специалност или си учила 4,5 години например, ще получиш 10 точки.
За стажа като счетоводител - да, ще получиш максималния брой точки - 8.
За област на образование - и финансите, и счетоводството са търсени професии съгласно списъка от 2009-та. За финанси точките са 12, а за счетоводство - 6. Дали ще получиш точки по този фактор, никой не може да ти каже. Това ще го разбереш на самото интервю. Условието тук е не съвпадението на името на специалността от дипломата с това от списъка, а дали изучаваните предмети се покриват на 80 % с програмата там в същата специалност, дали образованието е завършено преди по-малко от 5 години преди подаване на документите или ако е завършено преди повече от 5, дали кандидатът има стаж по специалността през последните 5 години.
И така - моят съвет по тези три фактора да смяташ само сигурните точки, а именно: образование - 10, стаж - 8. Ако ти дадат 12 точки за образование и точки за търсена професия, ще са ти добре дошли. Но ако разчиташ на тях, може да не събереш необходимия минимум от 57 точки да те извикат на интервю.
В молбата за селекция попълваш фактите: възраст, образование, специалност, стаж, владеене на френски, английски, деца и т.н. Към нея прилагаш документи. Оценката на кандидатурата се извършва във Виена, т.е. точките ги слагат имиграционните.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
emili_vn благодаря за отговора. Наистина не мога да навържа някои неща и затова постоянно питам. Но отговора ти е доста изчерпателен.