Въпроси за документите за Монреал, Квебек

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
astroman

Re: Въпроси за документите

Мнение от astroman »

Здравейте,
след почти година след първоначалното изпращане на основния пакет с документи, полуих отговор, че трябва да добавя още един "Une releve de la caisse d`assurance sociale pour vos contributions en Bulgarie depuis 2007"
Дали някой има представа за какъв документ точно става въпрос и от къде се изкарва? Предполагам, че се касае за извадка за платените социални осигуровки от 2007 г насам и може би трябва да се търси в НОЙ?
Моля ако някой е запознат да даде малко повече информация.
Благодаря предварително на всички!
27.01.2014 - Док. Sydney
27.02.2014 - Баркодове
28.05.2014 - Мед. формуляри
30.05.2014 - Мед. преглед
andvh

Мнение от andvh »

Здравейте, ние сме нови, още не сме изпратили документите и искам да попитам, ако събираме 59т със завишен френски, дали има смисъл изобщо
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

andvh написа:Здравейте, ние сме нови, още не сме изпратили документите и искам да попитам, ако събираме 59т със завишен френски, дали има смисъл изобщо
Няма смисъл само ако не сте сигурни в себе си ;)
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
alize

Мнение от alize »

Може ли да прикачите сайта, в който мога да си сметна точките. Аз в официалния сайт направих теста и излезе, че сме подходящи кандидати, но точно точки не съм смятала....
mariko_san

Мнение от mariko_san »

alize написа:Може ли да прикачите сайта, в който мога да си сметна точките. Аз в официалния сайт направих теста и излезе, че сме подходящи кандидати, но точно точки не съм смятала....
http://wiki.bgcanada.com/index.php?titl ... 0%BA%D0%B8"
DSC - 11.11.2011
AR- 12.05.2012
Certificat de selection по пощата- 27.07.2013
Мед.прегледи- 29.04.2014
Визи- 21.06.2014
Полет- 20.09.2014
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
alize

Мнение от alize »

За стажа гледат професионален стаж или трудов?
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Какво означава професионален или трудов? Има трудов и осигурителен стаж. Гледа се трудовия стаж като квалифициран работник, т.е. този стаж, който можеш да докажеш с трудова или осигурителна книжка.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
uncontrollable

Мнение от uncontrollable »

naskoAH, благодаря ти. Така ще сторя - ще пиша на г-жата и след това ще се обадя. Отново благодаря.
alize

Мнение от alize »

emili_vn написа:Какво означава професионален или трудов? Има трудов и осигурителен стаж. Гледа се трудовия стаж като квалифициран работник, т.е. този стаж, който можеш да докажеш с трудова или осигурителна книжка.
Ок разбрах - мерси. Значи аз като пиша стаж пиша 6 години, въпреки че 2.5 г. от тях бях по майчинство.
alize

Мнение от alize »

Искам да попитам когато си изчислявам точките в критерия Образование са изброени

Средно общообразователно - 2т
Висше магистратура или докторантура - 12т.

и още други. Аз съм завършила в гимназия и след това бакалавър и магистратура.Значи събирам 2+12 т. ????

Също така критерия ПРЕБИВАВАНЕ И РОДНИНИ В КЕБЕК -питат дали съм била там и дали имам роднини ли ???

Благодаря предварително.
Аватар
sudju4e
Обратна връзка:

Мнение от sudju4e »

Получаваш 12т. за магистъра (а тези 2т, са за хората, които нямат след това друго завършено образование и си получават само 2т., а ти 12), а за втория въпрос - да това означава
DSC - 30.04.2010
Entervue - 08.03.2011 - успешно
DRP - Букурещ -23.03.2011
Медицински - 22.08.2011 (направени - 23.08.2011)
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
alize

Мнение от alize »

Имам една питанка - като образование имам магистър финанси - банково дело, но имам стаж като счетоводител и то над 48 месеца.Там мога ли да получа максималният брой точки?
Изчислението на тези точки в момента е формало, за да разбера дали има смисъл да пробвам или не? След това тези точки в молбата за селекция ли се вписват. Може да звучат глупаво въпросите, но съм мн объркана... :(
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

alize написа:Имам една питанка - като образование имам магистър финанси - банково дело, но имам стаж като счетоводител и то над 48 месеца.Там мога ли да получа максималният брой точки?
Изчислението на тези точки в момента е формало, за да разбера дали има смисъл да пробвам или не? След това тези точки в молбата за селекция ли се вписват. Може да звучат глупаво въпросите, но съм мн объркана... :(
Максималния брой точки за какво? За образование и стаж или за образование, стаж и област на образование?
alize, всеки твой пост е питанка. И ако продължаваш да питаш без да четеш, ще е нормално да си объркана. Ти постоянно задаваш зле формулирани въпроси, поради недостатъчна информация за процедурата. Хората ти отговарят така, както разбират въпросът ти и естествено ти се объркваш и не можеш да навържеш картинката. Моят съвет е да отделиш време и да почетеш тук във форума, във Викито и в официалния сайт и ще ти се изяснят много неща. Тогава ще имаш и конкретни и ясни въпроси и ще получаваш ясни и конкретни отговори.

Сега - за да ти отговоря на въпроса трябва да повторя за n-ти път неща, които са многократно писани в този форум както от мен, така и от много други съфорумци:
За магистърската дипломата ще получиш максимален брой точки - 12, само при условие, че имаш диплома за бакалавър в същата специалност и общия срок на обучение за бакалавър и магистър надвишава 5 години. Ако си бакалавър по друга специалност или си учила 4,5 години например, ще получиш 10 точки.
За стажа като счетоводител - да, ще получиш максималния брой точки - 8.
За област на образование - и финансите, и счетоводството са търсени професии съгласно списъка от 2009-та. За финанси точките са 12, а за счетоводство - 6. Дали ще получиш точки по този фактор, никой не може да ти каже. Това ще го разбереш на самото интервю. Условието тук е не съвпадението на името на специалността от дипломата с това от списъка, а дали изучаваните предмети се покриват на 80 % с програмата там в същата специалност, дали образованието е завършено преди по-малко от 5 години преди подаване на документите или ако е завършено преди повече от 5, дали кандидатът има стаж по специалността през последните 5 години.

И така - моят съвет по тези три фактора да смяташ само сигурните точки, а именно: образование - 10, стаж - 8. Ако ти дадат 12 точки за образование и точки за търсена професия, ще са ти добре дошли. Но ако разчиташ на тях, може да не събереш необходимия минимум от 57 точки да те извикат на интервю.
В молбата за селекция попълваш фактите: възраст, образование, специалност, стаж, владеене на френски, английски, деца и т.н. Към нея прилагаш документи. Оценката на кандидатурата се извършва във Виена, т.е. точките ги слагат имиграционните.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
alize

Мнение от alize »

emili_vn благодаря за отговора. Наистина не мога да навържа някои неща и затова постоянно питам. Но отговора ти е доста изчерпателен. :)
Публикувай отговор