Интересно какво ни очаква - скоро ще се разбере
-
Re: Интересно какво ни очаква - скоро ще се разбере
ARIZONA - кредитната ти карта, с която плати от Unionbank в каква валута е?
Благодаря и успех[/quote]
Здрасти
По препоръка на МКБ Юнион Банк / имам позната там / картата е левова.
Пожелавам успех на всички. Аз продължавам да търся други пътища към Канада.
Поздрави на всички
Дяко
Благодаря и успех[/quote]
Здрасти
По препоръка на МКБ Юнион Банк / имам позната там / картата е левова.
Пожелавам успех на всички. Аз продължавам да търся други пътища към Канада.
Поздрави на всички
Дяко
и аз плащах с картата ми която е левова.
- ZanzibarHero
Нормално е. Статистиката не се отнася за индивидуалните случаиbalbi написа:... тези семинари е, че няма истинска автентична информация нужна на всички вас тук. Говорят за статистика и за възможности, спестяват факти, които най-малко ще накарат хората да предприемат различна стратегия, но както знаете информацията е злато и не се дава без нищо...пълни глупости, според мен поне трябва да казват как са реално нещата в момента....
Как "реално" стоят нещата според някои можеш да научиш от публикациите на FRASER institute ...
Не знам какви стратегии можеш да градиш от България, но ако четеш добре между редовете някои житейски ситуации от статистиките описани в Immigration and the Canadian Welfare State 2011 могат да се окажат доста близо до личната ти реалност.
Интересни данни има и в тази публикация The Effects of Mass Immigration
Поради икономическата криза (особено в САЩ) в обществото има дискусия за смисълът от високи нива на имиграция. А тук, в Канада, политиците са много чувствителни към настроения, които могат да навредят на бъдещи изборни резултати. За това са и всичките тези промени в имиграционните процедури и различните списъци и имиграционни квоти...
Между другото: Как си представяш стратегията, която ще предприемеш след пристигането си в Канада?
balbi написа:Дерта на тези семинари е, че няма истинска автентична информация нужна на всички вас тук. Говорят за статистика и за възможности, спестяват факти, които най-малко ще накарат хората да предприемат различна стратегия, но както знаете информацията е злато и не се дава без нищо...пълни глупости, според мен поне трябва да казват как са реално нещата в момента.Късмет на всички!

Ми че те ако казват истината ...ми кои ще доиде ...естествено все ще се намерят заблудени ,все пак има много по бедни хора от много по бедни страни от БГ,ама тия тощо годе цивилизованите страни ще избягат.
Значи всички, които отиват в Канада са заблудени и няма там хора емигриращи от развити страни... е сега вече нещата станаха ясни.bp_de написа:![]()
![]()
![]()
Ми че те ако казват истината ...ми кои ще доиде ...естествено все ще се намерят заблудени ,все пак има много по бедни хора от много по бедни страни от БГ,ама тия тощо годе цивилизованите страни ще избягат.
Manchester United Football Club
Преди месец един познат, имигрирал в Канада преди десетина години от добрата стара Англия, ми прати ей този линк.
http://britishexpats.com/forum/showthread.php?t=725236
Прилича на нашенския форум, ама за британци, и той чете там чат-пат. Не познава хората написали това описание на посещението си в Канада.
Някъде надолу между снимките има една мисъл:
You can tell a lot about the people from the animals that live nearby...
http://britishexpats.com/forum/showthread.php?t=725236
Прилича на нашенския форум, ама за британци, и той чете там чат-пат. Не познава хората написали това описание на посещението си в Канада.
Някъде надолу между снимките има една мисъл:
You can tell a lot about the people from the animals that live nearby...
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Следното прави впечатление в случая: там някъде се казва, че въпросните британци ще се явявят на IELTS, за да имигрират, но никой не роптае от това.
"Животът се състои от ридания, подсмърчания и усмивки. Преобладават подсмърчанията." О'Хенри
------------------------------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=ZwOo9xyyDkg" onclick="window.open(this.href);return false;
------------------------------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=ZwOo9xyyDkg" onclick="window.open(this.href);return false;
- mortigur
- Обратна връзка:
Това сигурно е шега....pumasapu написа:Следното прави впечатление в случая: там някъде се казва, че въпросните британци ще се явявят на IELTS, за да имигрират, но никой не роптае от това.
Taxation is theft.
Здравейте на всички. Видях, че тук таме вече има разни коментари относно семинара, който е бил на 29.11 Искам да помоля присъствалите на този семинар, ако се е коментирала темата по-долу (цитата), бихте ли споделили какво точно са казали относно това??
Благодаряtonakis написа:много ще съм благодарен ако някой от вече записалите се засегне темата за новите документи. Никак не ми е ясно, в крайна сметка ще може ли до март месец да изпращаме старите документи или от сега (ноември) вече задължително се изпращат само новите. На някои места пише, че от ноември само новите да се пускат, на други пък пише, че до март ще си важат и старите.
Да, казаха, че до 31.03.2012 ще приемат старите апликейшъни, след това, обаче, ако получат старата версия, ще връщат апликейшъните на това основание. Но дали под application имат предвид по принцип цялата документация или само формата •Generic Application Form for Canada [IMM 0008] честно казано аз не мога да твърдя със сигурност. Съжалявам, но явно не сме внимавали, защото бях разбрала, че може, а сега като чета сайта виждам, че те явно са говорили само за 1 от формулярите.
Защото, ако се придържате към сайта, там пише, че след 14 ноември, 2011 трябва документите да са според новия чеклист и новите инструкции, иначе ще бъдат връщани:
Ако искате, пишете им мейл до офиса в Букурещ, поне дадоха ясно да се разбере, че са длъжни да ни отговарят - а пък имате ли писмен отговор от тях, че може, после може да си го ползвате като основание защо сте пратили това или онова.
Успех!
Защото, ако се придържате към сайта, там пише, че след 14 ноември, 2011 трябва документите да са според новия чеклист и новите инструкции, иначе ще бъдат връщани:
А самата основна форма за кандидатстване, т.е. (старата IMM0008 и новата IMM008) до 31.12.2011 ще приемат и двете:Federal skilled worker applications received by the Centralized Intake Office (CIO) after November 14, 2011 must be prepared using the updated instruction guide and Document Checklist (IMM 5612) or they will be returned as incomplete.
Но това IMM008 всъщност е само един от формулярите, който те наричат Application for Permanent Residence in Canada, а не пълния набор с документи. Пълният набор с документи явно трябва да е по последни инструкции и последния чеклист, поне след 14 ноември, 2011, иначе абсолютно имат основание да го върнат.The CIO will continue to accept the Application for Permanent Residence in Canada (IMM0008) until March 31, 2012. After that date, only the new version of the Generic Application Form for Canada (IMM 0008) will be accepted and all previous versions will be returned to applicants.
Ако искате, пишете им мейл до офиса в Букурещ, поне дадоха ясно да се разбере, че са длъжни да ни отговарят - а пък имате ли писмен отговор от тях, че може, после може да си го ползвате като основание защо сте пратили това или онова.
Успех!
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
- ZanzibarHero
Не е ... Канада промени закона за да се избегне всякаква субективност и сега тестът е задължителен за абсолютно всички. Преди имало две "пътеки", когато се оценявали езиковите умения. Една за английско-говорящите страни и една за останалите ...mortigur написа:Това сигурно е шега....pumasapu написа:Следното прави впечатление в случая: там някъде се казва, че въпросните британци ще се явявят на IELTS, за да имигрират, но никой не роптае от това.