Няколко кратки въпроса?
-
Няколко кратки въпроса?
Здравейте всички,
от известно време следя какво се пише в този форум.
Със съпругата ми взехме сериозно решение да опитаме своя късмет в Канада. Избора беше доста труден, тъй като сме с едно дете на 5 г., на път е второто, аз не съм чак толкова млад - на 38 години съм, но все пак никога не е късно, нали така?
Искам да ви задам няолко въпроса:
Първият е - какво точно означава - Does this diploma fall under a Mutual Recognition Agreement
Рових в интернет по тази тема но никъде не открих нещо относно БГ диплома и това приравняване. Възможно ли е БГ диплома да попада в тази клауза? Питам за това, защото с френския сме на ниво нула и трябва да учим доста време, така се налага да търся варианти да вдигна точките.
Вторият ми въпрос е - Тъй като сега ще кандидатсваме тримата , живот и здраве когато се роди бебето през пролетта, то няма да присъства в документацията? Как ще го вземем с нас като не е включено в имената за виза?
И последен въпрос - имам две дипломи, а реално никъде няма въпрос свързан с това. Сигурен съм, че това би вдигнало шансовете ни, но как мога да го включа като предимство?
Благодаря ви предварително.
Поздрави
от известно време следя какво се пише в този форум.
Със съпругата ми взехме сериозно решение да опитаме своя късмет в Канада. Избора беше доста труден, тъй като сме с едно дете на 5 г., на път е второто, аз не съм чак толкова млад - на 38 години съм, но все пак никога не е късно, нали така?
Искам да ви задам няолко въпроса:
Първият е - какво точно означава - Does this diploma fall under a Mutual Recognition Agreement
Рових в интернет по тази тема но никъде не открих нещо относно БГ диплома и това приравняване. Възможно ли е БГ диплома да попада в тази клауза? Питам за това, защото с френския сме на ниво нула и трябва да учим доста време, така се налага да търся варианти да вдигна точките.
Вторият ми въпрос е - Тъй като сега ще кандидатсваме тримата , живот и здраве когато се роди бебето през пролетта, то няма да присъства в документацията? Как ще го вземем с нас като не е включено в имената за виза?
И последен въпрос - имам две дипломи, а реално никъде няма въпрос свързан с това. Сигурен съм, че това би вдигнало шансовете ни, но как мога да го включа като предимство?
Благодаря ви предварително.
Поздрави
Re: Няколко кратки въпроса?
Не разбрах добре в какъв котекст е този въпрос - колко точки ще получиш за образование по процедурата или дали ще може да работиш в областа в която ти е образованието след като пристигнеш в Канада?al_bulgaria написа:Първият е - какво точно означава - Does this diploma fall under a Mutual Recognition Agreement
Всъщност къде точно го видя този текст? Това за което аз сещам, но не съм сигурен дали точно за това питаш, като чуя Mutual Recognition Agreement е признаването от страна на канадските професионални асоциации на образование придобито извън Канада.
Това е лесно - като ви се роди детето живот и здраве, ще изпратите допълнително неговите документи, които ще бъдат приложени към файла ви.al_bulgaria написа:Вторият ми въпрос е - Тъй като сега ще кандидатсваме тримата , живот и здраве когато се роди бебето през пролетта, то няма да присъства в документацията? Как ще го вземем с нас като не е включено в имената за виза?
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
-
Този въпрос е в ТЕСТ-а , който попълвам за точките, на страницата за Образование.Koko написа:Не разбрах добре в какъв котекст е този въпрос - колко точки ще получиш за образование по процедурата или дали ще може да работиш в областа в която ти е образованието след като пристигнеш в Канада?
Всъщност къде точно го видя този текст? Това за което аз сещам, но не съм сигурен дали точно за това питаш, като чуя Mutual Recognition Agreement е признаването от страна на канадските професионални асоциации на образование придобито извън Канада.
Question 4 :
Does this diploma fall under a Mutual Recognition Agreement (e.g., the France-Québec agreement)?
Става дума за точките и забелязах, че при маркиране на този отговор веднага точките стават достатъчни, за да участваме в процедурата.
Разбирам, но в такъв случай според мене отговора е - Не, не попада в рамките на такова споразумение, доколкото България не е Франция, а и не знам да има подобно споразумение между България и Квебек.al_bulgaria написа: Този въпрос е в ТЕСТ-а , който попълвам за точките, на страницата за Образование.
Question 4 :
Does this diploma fall under a Mutual Recognition Agreement (e.g., the France-Québec agreement)?
Става дума за точките и забелязах, че при маркиране на този отговор веднага точките стават достатъчни, за да участваме в процедурата.
Все пак това остава само мое мнение, надявам се и други хора да могат да отговорят на този въпрос.
Be yourself - no one else is more qualified.
-
[/quote]Този въпрос е в ТЕСТ-а , който попълвам за точките, на страницата за Образование.
Question 4 :
[/quote]
Привет
Тук става въпрос за диплома, която попада в обхвата на така нареченото взаимно споразумение, признаване на вече придобита диплома или квалификация. Това споразумение е на правителствено ниво и позволява да се упражнява свободно, професия регулирана от професионален ордер в Квебек. В Квебек има 46 професионални ордера с повече от 347 000 членове. Единственото подобно споразумение е подписано с Франция. На 17 октомври 2008г. споразумението се подписва от Никола Саркози и Жан Шаре за да бъде призната професионалната компетентност и да бъде разрешено упражняването на професия регулирана от професионален ордер, на хора идващи от Франция.
Question 4 :
[/quote]
Привет
Тук става въпрос за диплома, която попада в обхвата на така нареченото взаимно споразумение, признаване на вече придобита диплома или квалификация. Това споразумение е на правителствено ниво и позволява да се упражнява свободно, професия регулирана от професионален ордер в Квебек. В Квебек има 46 професионални ордера с повече от 347 000 членове. Единственото подобно споразумение е подписано с Франция. На 17 октомври 2008г. споразумението се подписва от Никола Саркози и Жан Шаре за да бъде призната професионалната компетентност и да бъде разрешено упражняването на професия регулирана от професионален ордер, на хора идващи от Франция.
-

Жалко,
в такъв случай трябва да залягаме над френския и при подаване на документите да завишим езиковите способности.
При всички положения, за да имате някакъв шанс конкретно за Квебек ще трябва да залегнете над френския. По този въпрос две мнения няма.al_bulgaria написа:![]()
Жалко,
в такъв случай трябва да залягаме над френския и при подаване на документите да завишим езиковите способности.
Относно въпроса за агриймънта както са писали Коко и НайтМартини - отговора е 100% не.
Както и на следващия или предходния въпрос. Не помня точно как бяха подредени.
Залягайте смело и безотговорно над френския. Доколкото съм запознат много хора тръгнали насам дори си изпращат документите към Виена и тогава започват с френския, но е добре да има някакъв добър старт. Интервюто ви ще бъде изцяло на френски. Има възможности за преводач, но според мен това не е вариант като става дума за Квебек.
Късмет!
Само бих искал да направя малки корекции иначе мнението на balbi е много точно, почти перфектно... Да залягайте смело над френския, но не безотговорно макар, че така се казва в приказката, а най-отговорно, защото от това зависи всичко... цялото ви ново начало от започването на процедурата до пълната ви реализация тук! Бих искал да направя и малко уточнение за това с преводача, за мен това е голяма уловка, да има и такава опция, но много хора си мислят, че е на български, а това съвсем не е така до колкото аз знам... Възрастта ви е чудесна не се притеснявайте! Късмет и от мен!balbi написа:При всички положения, за да имате някакъв шанс конкретно за Квебек ще трябва да залегнете над френския. По този въпрос две мнения няма... Залягайте смело и безотговорно над френския. Доколкото съм запознат много хора тръгнали насам дори си изпращат документите към Виена и тогава започват с френския, но е добре да има някакъв добър старт. Интервюто ви ще бъде изцяло на френски. Има възможности за преводач, но според мен това не е вариант като става дума за Квебек.
Късмет!
За преводача - съгласен съм, че може да не съм в час в момента, но преди имаше възможност да си поискаш преводач.
А относно "безотговорното" - така е приказката, иначе наистина си подходете съвсем отговорно
А относно "безотговорното" - така е приказката, иначе наистина си подходете съвсем отговорно

- fandjo
- Обратна връзка:
само за преводача да допълня прясна информация от март 2011:
Аз на френски към интервюиращия: "Може ли да попитам преводача за една дума, че не мога да се сетя в момента за нея?"
Интервюиращия на френски: "Не. Тя е тук за да помага на мен, а не на Вас! Опишете ми значението на думата, която търсите."
готина а...
Аз на френски към интервюиращия: "Може ли да попитам преводача за една дума, че не мога да се сетя в момента за нея?"
Интервюиращия на френски: "Не. Тя е тук за да помага на мен, а не на Вас! Опишете ми значението на думата, която търсите."
готина а...

“I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots.” Albert Einstein
Точно това исках да се разбере правилно. 

Реших да питам тук - наскоро започнах нова работа, но още не съм писала на имиграционните. Някой от вас имал ли е проблеми защото не е уведомил за подобна промяна или е закъснял с изпращане на данните за новата работа? Мерси ако някой сподели.
Ами мисля, че беше коментирано, че не е задължително да уведомяваме Виена. Но не съм сигурна. Може да потърсиш с търсачката.
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Полет - 16.06.2014 г.
Четох старите теми, по-скоро се притесних дали има случай на интервюто да са ви питали какво работите сега, вие казвате "работа Х" а те "а защо ние не сме осведомени" ... тема
Поздрави на всички чакащи покани!
Поздрави на всички чакащи покани!