vdddd написа:В интерес на истината ние бяхме позабравили за това пълномощно и ако служителя на Еконт не ни беше казал .....нямаше да го направим ,а после ......кой знае какво щеше да стане .
С нас стана това което можеше да стане с вас .
В деня на изпращането много бързах да приведа сумата, да изпратя паспортите по Еконт и да отида на работа без да закъснявам. Недогледал съм това условие за пълномощното и служителя на Еконт също не каза нищо. Изпратих паспортите, минаха 15 работни дни и започнах да се чудя защо нищо не идва. Говорих с Емили и тя ме подсети за тези пълномощни. Усетих се съм направил важен пропуск и се чух и с Нинушеви. Те от своя страна потвърдиха че "грешката е вярна" и ме свързаха с компетентен служител от Еконт. Днес дойде същия куриер с техни бланки за пълномощното и попълнихме каквото трябва. Не сме плащали допълнително, от Еконт го считат за свой пропуск (макар да е и мой). Сега остава да получат пълномощните в посолството и да ни върнат паспортите.
Още веднъж благодаря на Емили и Нинушеви, а на останалите: Моля ви, не допускайте моята грешка !
Много се радвам ,че сме успели да помогнем.Много е неприятно всичко това ,но дано успеем да предпазим и другите да не направят тази грешка. Сега вече ще стискаме палци всичко да е ОК и още във вторник да държите визите в ръце.
DCS- Виена - 12.10.2009 г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
Благодаря на всички, за споделения опит. Наистина споделената информация е изключително полезна. Предлагам да доразгледаме темата, ако има някой който може да сподели опит и с други куриери, моля нека сподели. От това което съм чел май излиза, че освен удобно и най-евтино е паспортите да се изпратят с Еконт. Когато пратих документите в Букурещ със Спиди тогава ми взеха около 25 лв и ми обясниха, че ако трябва да ми върнат документи от посолството ще трябва да платя още 25 лв при получаването. В страницата на Еконт прочетох, цената на тяхната услуга е около 30-35 лв (за отиване и връщане на документи) до Букурещ.
Привет и от нас. Явно в Букурещ има вече някакво раздвижване - днес пристигнаха и нашите формуляри за медицински (изпратени са от там на 10.11.11) Дано и другите чакащи ги сполети това щастие
по мейл warthog , днес както си проверявам ...
даже преди малко са ми пратили втори , защото в първия имаше прикачен файл с информация за изисквания за снимките , и беше на румънски , а сега са ми пуснали на бг .
благодаря и успех на всички останали нещата стават , макар и бавничко
23.04.2010 - 17.12.2011
Процедура : 1 година, 7 месеца, 24 дни
Имам едно въпросче. Някой знае ли медицинските колко време се разглеждат в Лондон ? И ако на 8.11. са били в Лондон, и ако до сега не е имало искане за допълнителни прегледи, то означава ли, че всичко е наред ? Благодаря !
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
mufc написа:Ако до 3 седмици след направата на медицински не са поискани допълнителни прегледи, то това значи, че имате ОК... и си чакате поканата за виза.
Принципно си прав, но на нас ни се обадиха като мина цял месец след медицинските,ама ние си знаехме, 4е ще искат още изследвания.Така 4е ако имате въпроси в МОМ звънете.
На получилите визи ЧЕСТИТО и от мен
mufc написа:
Ако до 3 седмици след направата на медицински не са поискани допълнителни прегледи, то това значи, че имате ОК... и си чакате поканата за виза.
тук си с грешка, защото ние имахме ОК още август, а миналата седмица ни се обадиха за допълнителни изследвания.