Извинявам се, че се намесвам!Bistra написа: Я, сега да си зададем въпроса каква точно икономика развива Кебек? Айде, учил си го на Кофито!
Не разчита ли само на суровини и природни ресурси?
Докога ще я бъде тая? Ами хората от другите провинции питаш ли ги, че и те си дават лептата за социализма на Кебек.
Мен лично друго ме притеснява повече, а именно - 95% от инвеститорите напускат Кебек след 1 година или по-малко. Преди няколко месеца го даваха по CBC. Основния проблем беше ... а, сега де? Не, не са данъците! Френския е причината.
Аз не познавам нито един човек на социал, така че може и да си идеализирам. На мен ми се вижда безумие да киснеш на помощи и да скатаваш дребни суми. Не се иска много акъл да теглиш чертата и да видиш, че няма келепир в тая работа. От друга страна обаче аз не познавам много хора ...Bistra написа:Говорим точно за социализъм, а знаем той до какво дередже ни доведе нас.grozdan написа:Не говорим за социализъм, а за социална помощ на нуждаещи се.
Аз не съм съгласна с политиката на Кебекското правителство за привличане боклука на цяла Канада, само защото сиренето е без пари, толкоз!
Не става въобще въпрос за старци и инвалиди, става въпрос за работоспособни мързеливци, които провинцията защитава и поощрява към мързел и сенчеста икономика (или работа на черно)
Не съм социалист, но не съм и крайно десен. Бих се сложил в центъра, по-умерено така. Та, в този ред на мисли не се заблуждавай, че извращението, наречено комунизъм и по-късно прекръстено на "зрял социализъм" не е точния социализъм от западен тип. Ето една Франция - винаги са били социална страна. Това обаче си има граници - т.е. умерения социализъм е едно, побългарения му вариант е съвсем друга система. Обаче е много важно да се знае, че безплатен обяд няма и не може да има.
Това за боклука на цяла Канада откъде го измисли? Да не искаш да кажеш, че някой, който няма пари, ще се вдигне от Манитоба и ще дойде у Кебек за по-висока социална помощ? Това не ми се вярва.
Относно насърчението от провинцията - в САЩ има милиони нелегални имигранти, които вършат черната работа. Същото е със социаладжиите. Ако една пицария трябва да плаща на чек за деливъри сигурно няма да изкара дълго. Това е роля като на хиените в природата. Може и така да се смеят, знам ли

Имам интересни наблюдения върху хора от типа върли комунисти, но вече пишещи се капиталисти. Та ми е направило впечатление, че тези от крайно ляво сега са в крайно дясно. Скачат като ощипани ученички само при споменаване на нещо по-социално и са върли привърженици на дивия капитализъм. Подозирам, че част от противниците на социала са точно от тези. Да видим

P.S. последния абзац не е адресиран към никого конкретно!