Аз се бях запознал с един българин, който беше от седем години на социалnovotel написа:Скоро се запознах с една нашенка случайно. След като, разбира се, ме попита с какво се занимавам и аз й върнах въпроса, тя ми каза..."Ами...ние сме на социал, мъжа ми работи на черно. По принцип сме против социала, но поне в началото, докато си стъпим на краката и решим какво да правим.". Бях като втрещен, защото точно преди това ми каза, че са вече 5 години тук!!!!Доста дълго начало, а?
Малко въпроси ???
Re: Малко въпроси ???
- 
				Nick(olov)

А ти се беше притеснил, че си само ти. Много сте не се притеснявай 

Супер! Поредната тема за социала!
Кво толкова го дъвчете? Има го и ще се ползва. Плюете се тука все едно някой откраднал нещо от другия. Тъпо!
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Това на мене ли го казваш?Nick(olov) написа:А ти се беше притеснил, че си само ти. Много сте не се притеснявай![]()
![]()
какво толкова се палите на тези хора, които са на социал....?? 

Всеки си избира какво да прави, за всеки решението е правилно - дали на социал или на бяло, за всеки човек е различно.
Не всички хора идват с добър език, хубава професия,и т.н, , и има възможност да работи.Всеки си има история откъде знаете, че тези хора не са опитали да започнат няккаква работа на бяло....
Ние българите много обичаме да гледаме в чуждата паница, да коментираме съседа.
Нека всеки са развика както си иска.Всеки иска да работи на бяло, да му вървят осигуровки, да си изплаща къща и т.н. Нали затова сме дошли всечки тук!!!!
Приятна неделя Ви желая

Не всички хора идват с добър език, хубава професия,и т.н, , и има възможност да работи.Всеки си има история откъде знаете, че тези хора не са опитали да започнат няккаква работа на бяло....
Ние българите много обичаме да гледаме в чуждата паница, да коментираме съседа.
Нека всеки са развика както си иска.Всеки иска да работи на бяло, да му вървят осигуровки, да си изплаща къща и т.н. Нали затова сме дошли всечки тук!!!!
Приятна неделя Ви желая
http://cnews.canoe.ca/CNEWS/Canada/2010 ... 03396.html" 
Ех, къде е Линко да ни обясни колко сме загубени.

Тези 174 държавни служителя трябва да станат поне 1740 според мене.Quebec employs 174 welfare fraud investigators across the province. They completed 5,935 welfare fraud investigations in 2008-2009, recovering $100 million in benefit overpayments.
Ех, къде е Линко да ни обясни колко сме загубени.
paraf78 написа:какво толкова се палите на тези хора, които са на социал...?? Всеки си избира какво да прави, за всеки решението е правилно - дали на социал или на бяло, за всеки човек е различно. Не всички хора идват с добър език, хубава професия,и т.н, , и има възможност да работи. Всеки си има история откъде знаете, че тези хора не са опитали да започнат няккаква работа на бяло... Ние българите много обичаме да гледаме в чуждата паница, да коментираме съседа. Нека всеки са развива както си иска. Всеки иска да работи на бяло, да му вървят осигуровки, да си изплаща къща и т.н. Нали затова сме дошли всечки тук!!!
Quod medicina aliis, aliis est acre venenum - Това, което за един е лекарство, за друг е отрова.
						- 
				kristian31

ситуацията е следната:само аз работя на минималната примерно 10$ на час,жена ми не работи нищо,само ходи да кара и пребира детето от училище.може ли тя да получва некакви помощи?говорим за монреал

DCS 17-11-2011
VIENNE 22-11-2011
Ouverture de votre dossier-05.06.2012
TCFQ-B2,B2
Писмо за вкл.в лист за интервю-09.07.2013
Интервю-02.06.2014г-Успешно
Документи Нова Скотия-02,07,2014г.
Баркодове получени-15,09,2014г.
						VIENNE 22-11-2011
Ouverture de votre dossier-05.06.2012
TCFQ-B2,B2
Писмо за вкл.в лист за интервю-09.07.2013
Интервю-02.06.2014г-Успешно
Документи Нова Скотия-02,07,2014г.
Баркодове получени-15,09,2014г.
Ако си на бяло и правиш часове за над 300$ на месец на чек, става... доста трудно... В декларацията, която се подава всеки месец в социала си пише, че до 300$ допълнителен доход може... Е, може и повече няма да ти го спрат, но на следващия месец тези, които надхвърлят 300-та$ на чек ще ти ги вземат от социала... просто ще си ги удържат... Системата им е такава опорочена... да си постоянно на дъното!!!

Quod medicina aliis, aliis est acre venenum - Това, което за един е лекарство, за друг е отрова.
						- Bistra
 - Напуснал форума

bai_ganiu написа:Системата им е такава опорочена... да си постоянно на дъното!!!
Извинявам се, не можах да се сдържа просто.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 
Чувстваш ли се измамен?bai_ganiu написа:Ако си на бяло и правиш часове за над 300$ на месец на чек, става... доста трудно... В декларацията, която се подава всеки месец в социала си пише, че до 300$ допълнителен доход може... Е, може и повече няма да ти го спрат, но на следващия месец тези, които надхвърлят 300-та$ на чек ще ти ги вземат от социала... просто ще си ги удържат... Системата им е такава опорочена... да си постоянно на дъното!!!
Manchester United Football Club
Може би не точно измамен, но винаги "навървен", защото очивадно, че по този начин не те стимолират да си търсиш по-нормална работа, а напротив... Хич не ги еня, че си емигрант в тяхната държава, чужда за теб и всеки момент може да си аут от фирмата, че винаги, каквато и работа да намериш, било то на бяло или на черно, винаги, ама винаги си с единия крак навън... И после социала на трупчета, а за колко време, само един Господ знае... Ти се оправяй както можеш, това не е тяхна работа да не си започвал така смело на чек... Това е Рая... Кебек, Канада...

- ablood
 - Обратна връзка:

Като те чета направо ми идва да скъсам току що получения редовен, хубав чек и да изляза на социал - мизерно и срамно, но поне от глад няма да умра.

Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Мизерно да, но срамо защо...?! Защото те "таковат" ли докато си на социал и затова сте и толкова озлобени...?! Така е трудно се свиква с унижението...! Навярно ти си един от тези дето цедят социала до дупка, а може и още да си, кой знае и да се изхвърляш елате и ме вижте, аз съм върха... кой като мен аз съм дабест!!!

- Bistra
 - Напуснал форума

Чакай сега ( уф заболя ме корема, по-забавен си даже и от jovani) то да те таковат не е чак толкова лошо, особено ако ти и харесва. 

Ти ще споделиш обаче как става това, не заради друго, ама наистина не съм била на социал....Дали пък да не изляза???

Ти ще споделиш обаче как става това, не заради друго, ама наистина не съм била на социал....Дали пък да не изляза???
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")