Документи Букурещ - Пролет 2011

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
BibitaN

Re: Документи Букурещ - Пролет 2011

Мнение от BibitaN »

Ооо, значи има надежда и нашите медицински скоро да дойдат. :)
Док. Виена - 6.8.2010
Интервю - 10.3.2011
Док. Букурещ - 5.2011
Баркодове - 6.2011
Мед. форм. - 28.11.2011
Мед. изсл. - 9.12.2011
OK мед. - 29.12.2011
ВИЗИ - 11.10.2012
Аватар
mishka77

Мнение от mishka77 »

Приятели днес имам mall-изискват ми допълнителни документи,едното е свидетелство за съдимост от Италия,аз не съм живяла там но уви......работех на пасажер :( някой беше споменал тука,че ти изискват ако си живял повече от 6 м.Някой предоставял ли е такива от Italy посолство да ме упъти?
zjumbjula

Мнение от zjumbjula »

Здравейте,

Честито на получилите визи и покани! :y:

За съжаление не съм представяла такива документи и не бих могла да помогна. Надявам се да не ми искат и на мен, защото и аз имам известен престой в чужбина...

Можете ли да ми кажете, на кой мейл им пишете за инфо до Букурещ? Пробвах на <bucarest-immigration@international.qc.ca>, но ми го върна. Аз съм от подалите документи до Букурещ в края на април още нямам никакво инфо.

Благодаря предварително!
You're responsible for your actions, not for your intentions.

07.2010 - Док. Виена
31.03.2011 - Интервю Виена
29.04.2011 - Док. Букурещ
28.05.2011 - Баркодове
30.01.2012 - Мед. формуляри
02.03.2012 - Мед. преглед
03.08.2012 - Виза
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

mufc написа:На мен също до момента не са ми отговаряли на мейли, но проблема е вече в скороста на обработката... в смисъл една част от хората върви по-бързо при други по-бавно... тук вече говорим и за доза късмет. А за досието не се притеснявай все някога ще му дойде реда за разглеждане, аз чакам моето досие да бъде разгледано от началото на Април но този момент още не е дошъл а и не се знае кога ще дойде... напоследък станаха доста объркани нещата.
Отговарям ти с мой цитат....
и при мен няма все още нищо ново, за отговор по ел. поща не се и надявам
Manchester United Football Club
zjumbjula

Мнение от zjumbjula »

mufc, на кой мейл им писа?
На мен мейлът ми беше върнат и си мисля, че може би не съм го пратила на подходящия мейл адрес.

07.2010 - Док. Виена
28.05.2011 - Баркодове
03.08.2012 - Виза
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

bucharest-immigration@international.gc.ca
Пробвай на този, въпреки , че не виждам причина да ти връща грешка при положение, че този на, който си писала също си е редовен мейл.
(разликата е в изписването на Букурещ)
desitta7

Мнение от desitta7 »

напоследък сигурно това е най-проверяваната тема :lol: Всеки влиза поглежда дали има развитие и чака :(
Аватар
kaliopeq

Мнение от kaliopeq »

desitta7 написа:напоследък сигурно това е най-проверяваната тема :lol: Всеки влиза поглежда дали има развитие и чака :(
:D нямаш си на идея колко си права , самата аз влизам по 10 пъти да следя дали има раздвижване :lol:
23.04.2010 - 17.12.2011
Процедура : 1 година, 7 месеца, 24 дни
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

И аз чакам развитие най-накрая да ми ги пратят медицинските ама и днес от пощата си извадих само брошурки.
Надявам се да си спазят новия срок и до деветия месец да са ги пратили вече.

Всъщност тъпото е, че относно сроковете няма заварено положение, по всяко време може да си ги увеличават.

Другият тъп момент е, че им куца много обратната връзка с кандидатите и се чудя трябва ли за всеки път когато искам да рабера какво става да губя време и пари за да се вдигам до Букурещ. (понеже нито по телефон някой вдига а за ел. поща пък не коментирам)
zjumbjula

Мнение от zjumbjula »

Вярно, това е най-проверяваната тема...;-) Вижте колко страници се изписаха ...:-)

Благодаря, mufc. С този : bucharest-immigration@international.gc.ca проработи и получих потвърждение, че са ми го получили. Дано и някой да ми пише...;-)

07.2010 - Док. Виена
28.05.2011 - Баркодове
03.08.2012 - Виза
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Нещо цялата ситуация пак започна да ме изнервя и след няколко часа пак ще тръгвам за Букурещ. Явно това остана единственият начин да осъществя някаква комуникация с тях.
zjumbjula

Мнение от zjumbjula »

Здравейте,

Днес от Букурещ ми отговориха че моята молба очаква "la révision initiale" и не са ми пратили медицински все още. :( Не се ангажират със срокове...

Живот и здраве може да получа покана за медицински по Нова година сигурно...;-) поне се надявам... Вероятно имам доста странстване в чужбина и ще ме разглеждат под лупа по-дълго.

Хубавото е, че поне отговарят на мейлите и то на другия ден.

Успех на всички! :y:

07.2010 - Док. Виена
28.05.2011 - Баркодове
03.08.2012 - Виза
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Даммм, отговорили са ти общо взето както отговориха на мен и днес и миналите пъти в Букурещ... "Досието ви чака на опашка за първоначална отценка, медицински не може да ви дадем преди въпросната отценка да бъде поставена. Поради големия брой на апликанти сроковете за медицински са вече 9 месеца от датата на подаване на документите и ще се постараем да влезем в тях."
Новото , което ми казаха днес е "Сроковете до получаване на виза може да варират вече между 12 и 15 месеца от подаване на документите." (Миналия път ми казаха, че срока ще е вече около година а днес разбирам, че пак си слагат 3 месеца отгоре).

С две думи : Сроковете не са това, което бяха в началото на тази година.

На ел. поща ми беше обяснено, защо не са ми отговаряли.

Та в крайна сметка чакането тепърва може да започва.

Положителното е, че не може да се бавят повече от 4 години, защото това им е административния максимум в, който може да се протакват нещата от тяхна страна :party:

Общо взето като гледам какво се получава напрактика се образуват 3 канала на обработка...
1. Бърз (приоритетните кандидатури)
2. Нормален ( тези, които ще си влезнат в нормалните срокове (получилите вече медицински))
3. Бавни ( тези при, които си седят в неизвестност и се надяват на по-бърза обработка, защото първоначалните срокове отдавна са изтекли)
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

zjumbjula написа:... Вероятно имам доста странстване в чужбина и ще ме разглеждат под лупа по-дълго.
:y:
Мисля си, че това е една от причините за забавянето на някои кандидатури. Ако кандидатите пък са работили в системата на МВР или са военни - също се получава забавяне повече от нормалното.
Хората от нашата сесия (тези, за които имам инфо), които вече са получили медицински не са живяли в чужбина повече от 6 месеца и не са работили в системата.
Да не говорим, че по принцип има някакво допълнително забавяне на обработката през последните 2 месеца, защото и румънците нищо не получават напоследък. Тук там по някой получава медицински или покана.
Пожелавам на всички чакащи, скорошно получаване на медицинските или поканите за визи, че като чета сроковете, които са обявили в имейла на mufc, ми става зле.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

emili_vn написа: Да не говорим, че по принцип има някакво допълнително забавяне на обработката през последните 2 месеца, защото и румънците нищо не получават напоследък. Тук там по някой получава медицински или покана.
Е в това е разковничето, защото и при молдовците в последните 2 месеца обработката изглежда замряла... или с други думи проблема се заформя за тези подали документите към Букурещ от Април нататък.
А иначе на имейл не са ми отговаряли, защото офицера е отметнал в системата им, че съм ходил лично до Букурещ и, че необходимата информация ми е била вече казана миналите пъти.
Вчера преди да вляза в посолството пред мен на опашката имаше двама румънци, които и те като мен се чудеха защо изведнъж така рязко почнаха да се вдигат сроковете... попитах ги кога са подали документите и двамата ми казаха Април и при двамата нямало нищо по-специално в кандидатурите им.
Тук при съфорумците, които още нямаме медицински, също обединяващият момент е , че сме подали документите през Април, Май и тн...
Публикувай отговор