Изпит за шофьорска книжка клас 5 на български или руски език
Изпит за шофьорска книжка клас 5 на български или руски език
Здравейте, интересува ме бил ли е някой от вас на изпит за листовки на руски език? Ако да, каква е процедурата за взимане на такъв час? Предполагам е както при полагането на изпит на бг език т.е. искат да се съберат 8 човека. Колко време горе-долу отнема до събирането на група за листовки на руски или на бг език? Ако все пак се полага изпит на английски или френски език, възможно ли е да се ползва речник на самия изпит? Мерси
- Bistra
- Напуснал форума
Re: Изпит за шофьорска книжка клас 5 на български или руски
За речника веднага ти отговарям - Не.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

За речника-да! Преди 3 години аз ползвах 

За речника-ДА. През август тази година бях на изпит и нямаше никакъв проблем да го ползвам. Само не забравяй да го покажеш на служителя, който те приема в залата за изпит. Успех!
- optics
- Модератор
Каква група бе боже, "листовките" не са ли на компютър ?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
мерси за отговорите
Ти май нещо въобще не си в час с темата, ама да се изпляскаш...optics написа:Каква група бе боже, "листовките" не са ли на компютър ?

Речниците все още са разрешени, но все пак зависи от надзирателя, ако му е за първи път може да се престарае... А за това, че трябва да се събере група е съвсем точно както на български, така и на руски, а кога и как е Божа работа...
- Bistra
- Напуснал форума
Речника беше отказан на съпруга ми преди 8 години. Основание: Надзирателят не можел да чете на български и имал съмнение, че написаното на другият език може да е "пищов"
Така, че имайте едно наум, че може и да е - Не.За сметка на това Английско-Френски и Френско-Английски речници са разрешени, но не зная дали затова беше питането.

Така, че имайте едно наум, че може и да е - Не.За сметка на това Английско-Френски и Френско-Английски речници са разрешени, но не зная дали затова беше питането.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

мерси отново за отговорите
за 2 път ще се явява свекър ми, но така или иначе вече получи писмо за изпит на бг, така че да се надяваме че ще го вземе. И сега да попитам, понеже става дума за свекър ми, който е спонсориран и вече има канадски документи, а не знае бъкел английски и френски, възможно ли е да е с преводач на изпита по кормуване? Знам, че най-вероятно не, но да попитам все пак
за 2 път ще се явява свекър ми, но така или иначе вече получи писмо за изпит на бг, така че да се надяваме че ще го вземе. И сега да попитам, понеже става дума за свекър ми, който е спонсориран и вече има канадски документи, а не знае бъкел английски и френски, възможно ли е да е с преводач на изпита по кормуване? Знам, че най-вероятно не, но да попитам все пак

AniK, нямам отговор на твоя въпрос, но имам аз самия въпрос. Не го ли притеснява свекър ти да кара като не знае бъкел френски или английски. Не става въпрос за самото управление на автомобила, всеки с опит ще се справи. Въпросът ми е за разбирането на обстановката наоколо-основно табели(за ремонт, обяснения за промяна на движението, паркиране....), както и ако се наложи да разговаряш с полицай(или някой друг).
Разбирам, че най-често се кара на къси дистанции (до магазина, училището, детската градина...), но все пак...
Разбирам, че най-често се кара на къси дистанции (до магазина, училището, детската градина...), но все пак...
- optics
- Модератор
СерЬОзно ???bai_ganiu написа:Ти май нещо въобще не си в час с темата, ама да се изпляскаш...optics написа:Каква група бе боже, "листовките" не са ли на компютър ?![]()
Речниците все още са разрешени, но все пак зависи от надзирателя, ако му е за първи път може да се престарае... А за това, че трябва да се събере група е съвсем точно както на български, така и на руски, а кога и как е Божа работа...
И на какво основание заключаваш, че се изплясквам ?
Изпита "Листовки" дъщеря ми го взе на компютър преди два месеца. Виждал съм други хора преди повече от година на същата машина.
Но аз като културен човек не обобщавам, че навсякъде Е на компютър. Само изразявам учудване, че явно има места дето не е.
Той обаче бърза да обясни как не съм в час и как съм се изпляскал, защото разбира се той знае всичко и каквото е при него такова е по всички провинции.
Ганю, ти може да си се нагледал на хора дето се изказват неподготвени, но пък аз съм се нагледал на хора дето гледат да се надсмеят над съфорумника за да изтъкнат собственото си величие. Е, величията също грешат

2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
- optics
- Модератор
Хаймана, не е толкова страшно. И колкото да не знае, все нещо знае.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
Моите извинения, ако съм те засегнал с нещо... не е нарочно, просто съм се изказал прекалено разговорно и явно малко безотговорно... Но не съм имал предвид да се надсмея или нещо подобно! Имах предвид, че навсякъде от доста време си е на компютри да го наречем и вече почти всички са на новата система, а речници се разрешават, но сависи какви са и какво има писано в тях, т.е. да няма бележки саморъчно добавени и т.н., а това дали речника е на български или на китайски няма абсолютно никакво значение!optics написа:... И на какво основание заключаваш, че се изплясквам? Изпита "Листовки" дъщеря ми го взе на компютър преди два месеца. Виждал съм други хора преди повече от година на същата машина. Но аз като културен човек не обобщавам, че навсякъде Е на компютър. Само изразявам учудване, че явно има места дето не е. Той обаче бърза да обясни как не съм в час и как съм се изпляскал, защото разбира се той знае всичко и каквото е при него такова е по всички провинции. Ганю, ти може да си се нагледал на хора дето се изказват неподготвени, но пък аз съм се нагледал на хора дето гледат да се надсмеят над съфорумника за да изтъкнат собственото си величие. Е, величията също грешат