aaaaz написа:Жени написа:
...Казвала съм го и преди - за мен климатът в Торонто е просто перфектен.

Ти ще учудиш света с това изказване, освен ако не се бъзикаш
Ами аз живея в Отава, знам, че температурите в Торонто са с няколко градуса по-високи, но това според мен прави лятото още по-ужасно. Виждала съм снимки и кадри по тв, на които смогът е толкова силен, че едва се различава какво показват. Зимата може и да е по-поносима, но за нищо на света не можеш да ме убедиш, че е приятно защото е слънчево. Да, и тук има слънце, но колкото по-слънчево е, толкова по-ледено студено е.
Не знам за Варна, за мен в Бг влагата най се усеща през пролетта и есента, когато има много мъгли. Тук почти няма такива мъгли, от студа няма как да се получат, не че не е влажно. А както лепна тук, не помня да е било така там. Съжалявам, но не мога да подкрепя мнението ти.
Що се отнася за тениската под якето, то и аз не слагам дебели пуловери, защото якетата са дебели, но ела да ме видиш, когато вечер трябва да разходя кучето. Увивам се все едно отивам на полюса. То всъщност не знам там колко по-студено е от тук.
А за разходка на -5 и на -25, повярвай ми - разликата е огромна! При този кучи студ тук, на -5 дори не си слагам якето като отивам на работа
Ник, не ми липсва калта, никак дори, но тази гадост в Бг не е плод на влагата, а на лошото благоустройство на градовете или както там се казва. Тук не се цапаш не само зимата, сигурна съм, че си чист и през другите сезони, когато не е замръзнало. Няма как да се изцапаме, защото няма кал, освен ако някъде не копаят/ремонтират. А 2-те седмици за които говориш тук стават повече с всяка година, и вече клонят към 2 месеца. На мен ми идва много

[/quote]
Канадските деца ги изкарват при минус 25 и се чувст(ву)ват перфектно, хавайските при плюс 25 – мизерно.
Жени не се бъзика – тя е извънземно. За три години проприказва английския без акцент, даже пролетта като си затръгва за Бг, колегите И за пръв път разбраха, че не е канадка. При минус 5 шляпа по джапанки и кюлоти само. При минус 25 слага еспадрили и тънко якенце с вграден вентилатор, щото да не се поти. Като питаш Гуглето къде е най-перфектния климат, не ти казва Канарските, а Торонтските острови.
Лафа на годината – „Торонто има перфектен климат”