Въпрос за покана на родител?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Stanislav

Въпрос за покана на родител?

Мнение от Stanislav »

Мислим да изпратим покана на родителите ми. Въпроса ми е, трябва ли да е нотариално заверена от Канада или посолството не го изисква?

Мерси!
Pointzero

Re: Въпрос за покана на родител?

Мнение от Pointzero »

Досега съм пращал покани (нито една визита не беше отказана) на тъща, после тъст, после сестра с дъщеря (моя племенница), съдействал съм за покани на 4 "баби" на приятели (също няма отказ).
Според официалния сайт на Квебек, не се изисква нотариална заверка, не се изисква дори и покана, като такава. Задължителни са 2 формуляра и снимки, валиден паспорт и (в зависимост дали човека, който идва, декларира, че ще се самоиздържа - документ за парични знаци)
Аз лично, обаче ВИНАГИ правя покана и я заверявам. Не е задължително да е нотариално (обикновено такава заверка струва 2 $ на стр.), може и в общината по местоживеене. Един такъв документ (според мен) дава по-голяма тежест на молбата за виза. Също практикувам (въпреки, че не се изисква) да ксерокопирам и приложа данъчни декларации на мен и съпругата ми за да покажем, че имаме доходи и можем да издържаме поканения (т.к. ние в поканата пишем, че престоят на същия е за наша сметка). Ако сте на социал или имате други причини да не прилагате данъчни декларации - няма проблем - това НЕ е изискване на процедурата.
Обаче, ИЗКЛЮЧИТЕЛНО важно за молителя на виза е да покаже, че има достатъчно причини да се върне обратно в БГ. Този факт натежава поне на 85% при вземане на решението дали на въпросния молител ще му бъде издадена виза.
Когато печелиш, не знаеш какво губиш & vice-versa!
Experience не можеш да си купиш, но винаги си го ПЛАЩАШ!
Публикувай отговор