Старт на процедурата
Re: Старт на процедурата
ох,то всички се надяват,но нещата са други.Ето аз тук гледах:
http://wiki.bgcanada.com/index.php?titl ... e-synthese"
http://wiki.bgcanada.com/index.php?titl ... e-synthese"
Не мисля, а съм убедена, че е възможно. Въпрос на желание и възможности. Много съфорумци са го постигали преди вас.RKG написа:Мислите ли, че за половин година интензивно и амбицирано обучение е възможно да се достигне ниво Б2?
Разбира се, всичко е много субективно, но ако имате такива примери, които са тръгнали от 0-та ще се радваме да ни окуражите!
Благодаря предварително!
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Клеменсия - чети по-внимателно и не се шашкай. Първо: точки за стаж се дават не само за стаж, свързан със специалността от дипломата, а изобщо за квалифициран труд. Второ: наистина прага е 57 точки за семейство. Това е прагът на предварителната селекция по документи. Т.е. ако го минете, ще ви поканят на интервю. На самото интервю се дават от 0 до 6 точки за адаптивност и при достигнат праг от 63 точки, получавате сертификат за селекция за Квебек, което всъщност е целта на занятието. Съветът ми е такива нива на езиците да гоните, че да съберете минимум 59 точки при предварителната селекция, защото рядко дават над 4 точки за адаптивност.
Желая ви успех.
Желая ви успех.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Благодаря за отговора! Вече вкъщи сме на френска вълна. Успех на всички учащи!emili_vn написа:Не мисля, а съм убедена, че е възможно. Въпрос на желание и възможности. Много съфорумци са го постигали преди вас.RKG написа:Мислите ли, че за половин година интензивно и амбицирано обучение е възможно да се достигне ниво Б2?
Разбира се, всичко е много субективно, но ако имате такива примери, които са тръгнали от 0-та ще се радваме да ни окуражите!
Благодаря предварително!
Merci beaucoup

"The only thing that will stop you from fulfilling your dreams is you."
И аз много ви благодаря за разясненията.
Здравейте,
включвам се в тази тема, въпреки, че отдавна никои не е писал
Аз и мъжът ми учим френски в момента и се надяваме до края на годината да изпратим първите документи. Все още обаче не сме сигурни кой да е водещия кандидат и ще съм мнооооого благодарна, ако по-опитните от вас споделят тяхното мнение и ми дадат съвети. Имаме малко детенце и двамата сме под 35 години:
Аз: бакалавър - стоп. управление и магистър стратегическо управление; стаж - одитор, преди майчинство 3г. и 7мес., сега съм в майчинство;
Той: бакалавър- стоп. управление, магистър - маркетинг и реклама; има стаж над 4години, но се събира от няколко работи, с маркетинг малко над 2 години.
Френският език го започнахме и двамата от нулата, но той се справя много по-добре с езиците и мисля, че ще изкара по-висок резултат от мен, а английския и на двамата ни е на много добро ниво.
Най-голямата ми чуденка е дали ще успеем да вземем 6т. за training. Благодаря предварително на отговорите ви!
включвам се в тази тема, въпреки, че отдавна никои не е писал

Аз и мъжът ми учим френски в момента и се надяваме до края на годината да изпратим първите документи. Все още обаче не сме сигурни кой да е водещия кандидат и ще съм мнооооого благодарна, ако по-опитните от вас споделят тяхното мнение и ми дадат съвети. Имаме малко детенце и двамата сме под 35 години:
Аз: бакалавър - стоп. управление и магистър стратегическо управление; стаж - одитор, преди майчинство 3г. и 7мес., сега съм в майчинство;
Той: бакалавър- стоп. управление, магистър - маркетинг и реклама; има стаж над 4години, но се събира от няколко работи, с маркетинг малко над 2 години.
Френският език го започнахме и двамата от нулата, но той се справя много по-добре с езиците и мисля, че ще изкара по-висок резултат от мен, а английския и на двамата ни е на много добро ниво.
Най-голямата ми чуденка е дали ще успеем да вземем 6т. за training. Благодаря предварително на отговорите ви!
DCS Montréal - 29.10.2012
AR 5.3.2013
Доп. докс - 1.10.2014
сертификати - 10.1.2015
Sydney,NS - 5.2.2015
Баркод - 12.6.2015
Мед. изследвания 14.8.2015
Покана за визи 19.8.2015
Визи 24.9.2015
AR 5.3.2013
Доп. докс - 1.10.2014
сертификати - 10.1.2015
Sydney,NS - 5.2.2015
Баркод - 12.6.2015
Мед. изследвания 14.8.2015
Покана за визи 19.8.2015
Визи 24.9.2015
Здравейте,
много моля някой, ако е срещал този документ на английски да удари едно рамо.
http://www2.publicationsduquebec.gouv.q ... PI-3-1.pdf"
Документа е важен, а френският ни нулев
))) а пък сме любознателни и много ни се чете
Благодаря ви in advance!
Документа е важен, а френският ни нулев

Благодаря ви in advance!
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 76#p487876" в тази тема има линкnova78 написа:Здравейте,
Документа е важен, а френският ни нулев))) а пък сме любознателни и много ни се чете
![]()
Благодаря ви in advance!
Manchester United Football Club
mufc Благодарности!
Виртуално те почерпвам с парче торта или бира - по-твой избор
Виртуално те почерпвам с парче торта или бира - по-твой избор

Последно промяна от mamcho на Сря Фев 22, 2012 8:49 am, променено общо 1 път.

Последно промяна от mamcho на Сря Фев 22, 2012 9:40 am, променено общо 1 път.
Здравейте и от мен!
И ние едва сега започваме с френския, а за подаване на документи - след промените от декември, както се казва - има време до тогава.
За сега само да се "запиша" в тази тема, за да си помагаме взаимно кой с каквото може, а на по-напредналите - много успехи и хиляди благодарности за отзивчивостта!
И ние едва сега започваме с френския, а за подаване на документи - след промените от декември, както се казва - има време до тогава.

За сега само да се "запиша" в тази тема, за да си помагаме взаимно кой с каквото може, а на по-напредналите - много успехи и хиляди благодарности за отзивчивостта!

Здравейте,
желая ви успех в процедурата. За съжаление е дълга и иска много усилия, свързани както с ученето на френски, така и финансови. При нас не мина без нерви и притеснения, но сега когато сме вече в заветната страна, мисля че си струваше. Стискам палци на всички, които сега започват
Имам два въпроса и ще съм много благодарна на всички отговорили. Нямам много време да чета всичко по темата, затова ще попитам направо (става въпрос за мой близък, който сега започва процедурата): първо - четох, че са въвели задължителни изпити по езиците за доказване на ниво. По този повод - може ли да се пратят документи във Виена без тези сертификати ( изобщо може ли да се мине без тях
) .
И второ - конкретен въпрос за специалност. Не мога да намеря в класификатора с професиите специалността "ВиК" инженер. Не мога да разбера дали е търсена или не е. Има ли други във форума, които имат тази професия за да ми кажат повече по въпроса.
Благодаря ви предварително.
желая ви успех в процедурата. За съжаление е дълга и иска много усилия, свързани както с ученето на френски, така и финансови. При нас не мина без нерви и притеснения, но сега когато сме вече в заветната страна, мисля че си струваше. Стискам палци на всички, които сега започват

Имам два въпроса и ще съм много благодарна на всички отговорили. Нямам много време да чета всичко по темата, затова ще попитам направо (става въпрос за мой близък, който сега започва процедурата): първо - четох, че са въвели задължителни изпити по езиците за доказване на ниво. По този повод - може ли да се пратят документи във Виена без тези сертификати ( изобщо може ли да се мине без тях

И второ - конкретен въпрос за специалност. Не мога да намеря в класификатора с професиите специалността "ВиК" инженер. Не мога да разбера дали е търсена или не е. Има ли други във форума, които имат тази професия за да ми кажат повече по въпроса.
Благодаря ви предварително.
- fandjo
- Обратна връзка:
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... =1&t=42938"zory_bory написа:първо - четох, че са въвели задължителни изпити по езиците за доказване на ниво. По този повод - може ли да се пратят документи във Виена без тези сертификати (изобщо може ли да се мине без тях)

а относно инженерните специалности момента е тънък с това какво според нашите ВУЗ-ове отговаря на техните според изучаваните предмети и точната квалификация например инж. Водоснабдяване и канализация със специализация съответно „ВиК мрежи и съоръжения“ или „Пречистване на водите“ или строителен инженер по „Хидротехническо строителство" и т.н. да разгледа описанието на различните професии коя е най-близо до неговата, като задължения, отговорности и компетентност и след това, като си прави преводите на документите да занесе във фирмата описанието на длъжностите и точните наименования. Така на интервюто ще има 100% съвпадение между това, което работи тук и това което търсят там

“I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots.” Albert Einstein