Документи Букурещ - Пролет 2011

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
escape

Re: Документи Букурещ - Пролет 2011

Мнение от escape »

Странно, но като си проверявам он-лайн статуса виждам, че пак ми се е появил адреса, а Application status е Application received (както до сега). Чуда се това крачка напред ли е или назад?
:?:
16.03.11 - интервю
11.11.11 - покана за медицински
28.06.12 - покани за визи
03.08.12 - визи
27.08.12 - полет
smt

Мнение от smt »

Това означава, че са ви въвели в системата, но когато са започнали да ви разглеждат документите въвеждат и това като текст под имената ви "in process" Ако, няма този надпис значи чакате на опашка да ви дойде реда за разглеждане.
Федерална процедура-продължителност 18 месеца!
Аватар
mishka77

Мнение от mishka77 »

Приятели,към кого да се обърна за информация относно медицинските формуляри? Имаше хора,които бяха писали,ние все още нямаме и се притеснявам,че може да са изгубени :( Предварително ви благодаря!
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Със сигурност не са се загубили...
Просто сме попаднали на бавен служител.
Manchester United Football Club
Аватар
mishka77

Мнение от mishka77 »

mufc,ти кога си изпрати документите до Букурещ?Няма те в таблицата,затова реших да те попитам :)
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

С теб сме ги пратили на една дата и тази седмица и на двамата ни минаха 6 месеца... и да знаеш , че не сме само ние двамата в тази ситуация... поне 10 съфорумника са на нашето дередже.
escape

Мнение от escape »

smt написа:Това означава, че са ви въвели в системата, но когато са започнали да ви разглеждат документите въвеждат и това като текст под имената ви "in process" Ако, няма този надпис значи чакате на опашка да ви дойде реда за разглеждане.

Трябваше да подчертая "пак" защото от преди 2 месеца бях така, после ми изчезна адреса, а сега пак се появи. "Нещо става", но какво ли....
16.03.11 - интервю
03.08.12 - визи
27.08.12 - полет
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

escape, и при мен е същата работа.
Силно се надявам поне до Коледа да ни прегледа досиетата, като съм абсолютно наясно, че няма как да ни вмъкнат в 9 месечния срок до виза, който са го дали на сайта.
smt

Мнение от smt »

escape написа:
smt написа:Това означава, че са ви въвели в системата, но когато са започнали да ви разглеждат документите въвеждат и това като текст под имената ви "in process" Ако, няма този надпис значи чакате на опашка да ви дойде реда за разглеждане.

Трябваше да подчертая "пак" защото от преди 2 месеца бях така, после ми изчезна адреса, а сега пак се появи. "Нещо става", но какво ли....
Само адреса ли ви изчезва или цялата информация за водещия кандидат? За какъв период се случи това? Вероятно е станало някакво объркване, но важното е, че пак всичко е въведено отново. Проверявайте системно дали сте 'in process'! Успех!
Федерална процедура-продължителност 18 месеца!
escape

Мнение от escape »

smt написа:Само адреса ли ви изчезва или цялата информация за водещия кандидат? За какъв период се случи това? Вероятно е станало някакво объркване, но важното е, че пак всичко е въведено отново. Проверявайте системно дали сте 'in process'! Успех!
При появата в он-лайн с-та имахме и адрес, след 2 седмици изчезна адреса, а сега пак са го качили. Относно статуса - до сега не се е променял. Стои си "Application received".
16.03.11 - интервю
03.08.12 - визи
27.08.12 - полет
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Аз след няколко часа, ще тръгвам отново към Букурещ, като основната ми цел този път е чисто футболна :party: :party: :party:

През деня обаче ще имам достатъчно време отново да се завъртя около посолството, защото имам няколко въпроса на, които държа да получа отговор от извора.
escape

Мнение от escape »

mufc, да не ти сложат снимката на входа в кръг с Х в средата :lol: ;)
16.03.11 - интервю
03.08.12 - визи
27.08.12 - полет
bbprs

Мнение от bbprs »

Здравейте!

Бих искала да Ви попитам как става посещението в посолството в Букурещ?Дали е необходима предварителна уговорка по телефона/имейл/ за дата и час или може по всяко време да ги посетиш/което ми е малко съмнително/.Ако е необходима предварителна уговорка,знаете ли след колко време ти определят дата и час за среща?
Решили сме да ги посетим през декември,защото чакаме доста време за някаква реакция от тяхна страна.

Предварително благодаря на всички.
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Ами пишеш им мейл и отиваш :lol: Така или иначе няма да ти отговорят толкова бързо. Ти не четеш ли назад в темата какво са написали тези, които са ходили?
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Оказва се, че не всеки ден се допускат външни лица в посолството. Вчера се пробвах да вляза сутринта и следобяд но охраната не ме допускаше като ми казаха, че имат нареждане някои дни да не се допускат хора вътре освен ако няма насрочено интервю за неемигранска виза.
Тази седмица не са допускали хора понеделник и вторник. Вчера след мача решихме да спим в Букурещ и едва днес сутринта ми позволиха да вляза в посолството и да говоря с офицера, който ни разглежда досието.
Нещата, които разбрах са:
1. Поради увеличения брой на обработваема документация срока за получаване на медицински е вече максимум 9 месеца от датата на приемане на документите в Букурещ.

2. Средното време за обработване на досие до виза вече е около година (12 месеца) от датата на подаване на документите.

3. Максималното време за обработка на досие може да достигне общо 4 години. След изтичане на трите години на валидност на серификата за селекция се издава служебно нов сертификат за период от една година. <--- това е за хората, които се свързаха с мен на лични и на които медицинските са им изтекли и чакат решение от минали сесии.

4. Хората, които отговарят на мейлите не са самите емиграционни офицери преглеждащи досиетата. Това са хора от друг отдел и явно затова и отговорите им ( ако ги получите въобще :D ) звучат клиширано, те просто прочитат това , което е написал в системата офицера разглеждащ досието.

5. Докато човек не си получи визата в паспорта е възможно по-всяко време да бъдат поискани още документи.
Публикувай отговор