Изобщо нямам намерение да нападам когото и да било.Написаното не го приемай като нападка или заяждане.Самото интервю има много общо с бумащината,защото преглеждат точно нея и ти задават въпроси главно върху тези документи.Радвам се за извода,че френския трябва да се учи.Работата с консултанта е рискова според мен.Виж помощ от учителя по френски е друга работа.Но има много примери(даже и от последната сесия-виж във форума)когато "консултанта" така е оплескал нещата,че се проваля интервюто,заради "компетентното" попълване на документите от "консултанта".Пак ще го напиша,приеми попълването като тест.За това написах и за живота в Канада вие ли ще го живеете.Там ще се сблъскате с много бумащина,чакане,въпроси.Ако започнете от тук,ще имате някакъв опит.В тази светлина не мисля,че изказването ми е глупаво.За живеенето извън Квебек един съвет:Не го споменавайте особено често и най-вече на интервюто.Това че с английския нямате проблем е чудесно.Официалния сайт е и на английски.klemensia написа:Нападките ви са неуместни.Не разбирам какво общо има самото интервю с подаването на бумащината от документи и пр.Френски и двамата със съпруга ми не знаем,но е пределно ясно,че ще започнем да учим-няма как.
И защо толкова нападате това мое решение да потърся консултант.Навсякъде по света съществуват консултанти по какво ли не.Аз не казвам да свърши всичко вместо мен,а да ми разясни нещата и главно да се занимае с документите.Нима трябва обезателно сами да се справим с всичко.нали си има хора,които са много по-вещи в това отношение и си знаят работата.
Когато ни се наложи да разрешаваме правен казус не търсим ли съответния професионалист-в случая юрист?!
ПС.Пак казвам,че нямам нужда да плащам на някого да мине интервюто вместо мен или като емигрирам да живее вместо мен,както сте се изразили...Това е доста глупаво изказване.
А и още нещо-доколкото знам след имиграциата в Канада никой не те задължава да живееш на дадено място.В Канада всички говорят английски,с изключение на Квебек,където говорят и двата езика.Е,ние с английския нямаме проблем
Консултанти по процедурата за Квебек?
Re: Консултанти по процедурата за Квебек?
„Вроденият порок на капитализма е неравното разпределение на благата. Вродената добродетел на социализма е равното разпределение на лишенията.” Уинстън Чърчил
iliyana74 написа:Самата молба която се попълва ни струваше 100 лв

klemensia, не се шашкай толкова, не е чак пък толкова сложно. Започни да си четеш тук из форума, чети тук и ще видиш как полека, лека ще започнат да ти се избистрят нещата. Ако и тогава не стане

Аз те съветвам да си пестиш средствата за по нататък - преводи, изпращане на документи и т.н.
И не се страхувай да питаш във форума за всичко, което те интересува по процедурата, документите и други, винаги ще получиш отговор. Просто задавай конкретни въпроси, за да получиш конкретни отговори. С питане ... до Квебек се стига

Насреща съм, ако нещо не ти е ясно по попълването на формулярите, ако искаш ми пиши и на лични, нп. Доколкото мога, ще помогна
Иначе съм съгласна с 5kov

Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
klemensia, започни с това:
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... ments.html"
Както казаха по-горе съфорумниците - информацията е и на двата езика, стига да ти се чете.Няма нищо сложно и трудно.Просто отдели два дни за четене.
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... ments.html"
Както казаха по-горе съфорумниците - информацията е и на двата езика, стига да ти се чете.Няма нищо сложно и трудно.Просто отдели два дни за четене.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Трябва да отдели доста повече от 2 дни, за да и се изясни ситуацията. Но ако не иска да отдели време, за да си помогне, по-добре да си стои в Бг.
klemensia не ми се сърди, но имиграцията е доста сериозна стъпка и според мен не трябва да оставяш нещата в чужди ръце. Но ако не можеш да отделиш време да прочетеш безплатните съвети на съфорумците и моите собствени, нямам нищо против да ти взема парите.
klemensia не ми се сърди, но имиграцията е доста сериозна стъпка и според мен не трябва да оставяш нещата в чужди ръце. Но ако не можеш да отделиш време да прочетеш безплатните съвети на съфорумците и моите собствени, нямам нищо против да ти взема парите.

DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
- Kan_Tangra
Абе какво и се обясняваш?5kov написа:Изобщо нямам намерение да нападам когото и да било.Написаното не го приемай като нападка или заяждане.Самото интервю има много общо с бумащината,защото преглеждат точно нея и ти задават въпроси главно върху тези документи.Радвам се за извода,че френския трябва да се учи.Работата с консултанта е рискова според мен.Виж помощ от учителя по френски е друга работа.Но има много примери(даже и от последната сесия-виж във форума)когато "консултанта" така е оплескал нещата,че се проваля интервюто,заради "компетентното" попълване на документите от "консултанта".Пак ще го напиша,приеми попълването като тест.За това написах и за живота в Канада вие ли ще го живеете.Там ще се сблъскате с много бумащина,чакане,въпроси.Ако започнете от тук,ще имате някакъв опит.В тази светлина не мисля,че изказването ми е глупаво.За живеенето извън Квебек един съвет:Не го споменавайте особено често и най-вече на интервюто.Това че с английския нямате проблем е чудесно.Официалния сайт е и на английски.klemensia написа:Нападките ви са неуместни.Не разбирам какво общо има самото интервю с подаването на бумащината от документи и пр.Френски и двамата със съпруга ми не знаем,но е пределно ясно,че ще започнем да учим-няма как.
И защо толкова нападате това мое решение да потърся консултант.Навсякъде по света съществуват консултанти по какво ли не.Аз не казвам да свърши всичко вместо мен,а да ми разясни нещата и главно да се занимае с документите.Нима трябва обезателно сами да се справим с всичко.нали си има хора,които са много по-вещи в това отношение и си знаят работата.
Когато ни се наложи да разрешаваме правен казус не търсим ли съответния професионалист-в случая юрист?!
ПС.Пак казвам,че нямам нужда да плащам на някого да мине интервюто вместо мен или като емигрирам да живее вместо мен,както сте се изразили...Това е доста глупаво изказване.
А и още нещо-доколкото знам след имиграциата в Канада никой не те задължава да живееш на дадено място.В Канада всички говорят английски,с изключение на Квебек,където говорят и двата езика.Е,ние с английския нямаме проблем
Повече от ясно е, че изказването ти изобщо не е глупаво.
Точно напротив, то е най-смисленото и умното възможно. И аз бих казал същото.
Наистина попълването на документите е тест.
Ако са ти пълна мъгла, то тук в Канада ще е не мъгла ами тъмно като в нощ. Няма да има грам вдяване по нищо.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола