Консултанти по процедурата за Квебек?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
klemensia

Консултанти по процедурата за Квебек?

Мнение от klemensia »

Здравейте,преди време се интересувах доста относно тази процедура и всичко свързано с нея,но стигнах до задънена улица и загубих всякакъв стимул и ентусиазъм,че ще се справим сами.Всичко е доста оплетено и объркано(поне за мен).Всички тези документи,точковата система,кандидатурата,която задължително е на френски...
Затова ви питам има ли хора,които се занимават с всичко това и са на "ТИ" с материята.
Разберете ме-сама е абсурд да успея... :( Не знам вие как го правите.А и несъмнено,за да си наясно с нещата и за да се изпълни всичко на 100% е нужно и доста свободно време,което аз наистина нямам.
Предполагам че се заплаща солидно за подобни услуги,но пък мисля че поне няма да се объркат нещата-с документите,преводите,шансовете за успех и т.нт.
Ще съм ви много благодарна,ако ми дадете някакви насоки.Започвам отново да чета статиите и материалните в Wiki,но не знам просто от къде да започна.Всичко ми се струва една огромна каша.ДА не говорим,за тези таблици на френски,които се отнасят за професията-гледам като абсолютен индианец.
Аватар
mufc

Re: Консултанти по процедурата за Квебек?

Мнение от mufc »

Най-адекватния съвет, който мога да ти дам на този етап е да почваш да учиш френски.
Предполагам че се заплаща солидно за подобни услуги,но пък мисля че поне няма да се объркат нещата-с документите,преводите,шансовете за успех и т.нт.
Никоя фирма не може да ти гарантира успех , но гарантирам, че с кеф ще ти вземат парите.
Manchester United Football Club
5kov

Мнение от 5kov »

На всички в началото ни е объркано и сложно.Но всъщност нещата не са толкова сложни,колкото ни изглеждат в началото.Тук в този форум има хора,които са доста на "ТИ" с материята и споделят непрекъснато мнения по всички въпроси.И забележи-на БЪЛГАРСКИ и БЕЗПЛАТНО! Само да имаш желание да четеш.Емиграцията е доста сериозна стъпка,според мен.Ако за това начинание не можеш да отделиш време за да разучиш нещата,то по-добре не се захващай.Никой от пишещите и четящи тук няма да ти каже,че знае на 100% всичко,но все пак е седнал и отделил доста време в търсене на най-различни отговори.УЧЕТЕ ФРЕНСКИ!!!Много важен момент.Това с ученето на езика.А и самата подготовка и пращане на документите си е един вид тест.Не напразно има въпрос -дали някой ви е помогнал за попълването на документите.Тук в този форум има почти всичко относно процедурата и то на майчиния ви език.Ако след 2-3 месеца обстойно четене на материали тук и в официалния сайт(най-сигурно е там),все още ви е пълна каша и нищо не разбирате,по-добре не се захващайте изобщо.Само си представете: тук всичко е разбираемо и опростено и с хиляда съвета подкрепено,а вие не го разбирате.Плащате си на хора,те ви попълват всичко,и вие пак нищо не разбирате.За интервюто какво ще правите,ще платите на някого да се яви вместо вас?Даже и да минете някакси интервю и цялата процедура,като отидете в Канада,там какво ще правите.Ще плащате на някого да ви живее живота?
„Вроденият порок на капитализма е неравното разпределение на благата. Вродената добродетел на социализма е равното разпределение на лишенията.” Уинстън Чърчил
klemensia

Мнение от klemensia »

Нападките ви са неуместни.Не разбирам какво общо има самото интервю с подаването на бумащината от документи и пр.Френски и двамата със съпруга ми не знаем,но е пределно ясно,че ще започнем да учим-няма как.
И защо толкова нападате това мое решение да потърся консултант.Навсякъде по света съществуват консултанти по какво ли не.Аз не казвам да свърши всичко вместо мен,а да ми разясни нещата и главно да се занимае с документите.Нима трябва обезателно сами да се справим с всичко.нали си има хора,които са много по-вещи в това отношение и си знаят работата.
Когато ни се наложи да разрешаваме правен казус не търсим ли съответния професионалист-в случая юрист?!
ПС.Пак казвам,че нямам нужда да плащам на някого да мине интервюто вместо мен или като емигрирам да живее вместо мен,както сте се изразили...Това е доста глупаво изказване.

А и още нещо-доколкото знам след имиграциата в Канада никой не те задължава да живееш на дадено място.В Канада всички говорят английски,с изключение на Квебек,където говорят и двата езика.Е,ние с английския нямаме проблем ;)
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

5ков не се хаби повече :handshake:
iliyana74

Мнение от iliyana74 »

Здравейте,моят съвет е да отидете при учителка по френски език,която се занимава с процедурата за Квебек,тя си знае работата.......ние така направихме имаме си учителка,която ни каза какви документи да приготвим(естествено сравнявах и четях и тук),ако нещо беше изпуснала,преводачката ни също ни казваше какво да и дадем и така.Самата молба която се попълва ни струваше 100 лв не е малко пари,но пък е най-важният документ и решихме да заложим на сигурното.Всеки според финансите си,според знанията си,според интересите си :)
01.09.2011 - Varna
02.09.2011 - DCS Vienne
24.11.2011 - Осребрен чек
22.02.2012 - Accusé de réception
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Дано учителката ви да е в час, че тук доста бисери :lol: е имало като информация казана от учителки.
iliyana74

Мнение от iliyana74 »

mufc написа:Дано учителката ви да е в час, че тук доста бисери е имало като информация казана от учителки.
Ами тя се занимава на частно само с процедурата за Квебек, интервюта и т.н,но не съм се доверила на 100% естествено и аз следях и сравнявах документите от официалния сайт и от Вики също.
01.09.2011 - Varna
02.09.2011 - DCS Vienne
24.11.2011 - Осребрен чек
22.02.2012 - Accusé de réception
Joya

Мнение от Joya »

Документите могат да бъдат попълнени и на английски език, както и на сайта подробно е описано всичко и на двата езика. Успех!
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

официалния сайт
точно така, там е истината, защото тази процедура непрекъснато търпи някакви промени.
klemensia

Мнение от klemensia »

благодаря ви за съветите,ще чета в официалния сайт :y:
kaka_dora_Luk4o

Мнение от kaka_dora_Luk4o »

Ние също заложихме на съвети от учителка - жената не ни подведе в нито един момент. Но пък учителката на наши приятели такива глупости им беше наговорила- щяло да има и писмена част на интервюто, та ги беше скъсала от диктовки и съчинения :lol: :lol: :lol:
Много зависи на каква ще попаднеш.
Тук някъде имаше тема за препоръчани учители по процедурата.
Изображение
Аватар
fandjo
Обратна връзка:

Мнение от fandjo »

:geek: klemensia, ако пък толкова няма кой да ви помогне вземете една каса бира, мезенце и идвайте на гости за разяснения и помощ доколкото можем с попълването ... :drinks:
Успех в начинанието Ви. :y:
“I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots.” Albert Einstein
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

Joya написа:Документите могат да бъдат попълнени и на английски език, както и на сайта подробно е описано всичко и на двата езика. Успех!
На три езика е разяснено!
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

Нападат те, защото не си ценят времето, респективно парите.
Трудно се променяме ние българите. И нормално - това безпаричие, което е от години не води към добро ;)
Желая ви късмет!
Ако имате нужда от помощ погледнете блог-а ми волу в подписа е или ми пишете.

Поздрави:
БАЛБИ
Публикувай отговор