Забавяне на accusee -то

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
maranzika

Re: Забавяне на accusee -то

Мнение от maranzika »

Accuse е подписано от Александра Лесниевски. Но според мен не разглеждат документите по дата на приемане, защото една наша позната си ги подаде с нас, а тя все още няма Accuse. Но все пак трябва да пуличите.Така че търпение.
Изпратени документи във Виена- 13.06.2011г.
Получени документи във Виена- 17.06.2011г.
Accuse- 07.10.2011г
В листата на чакащи интервю-05.10.2012г.
Покана за интервю -24.01.2013г.
Интервю - 05.04.2013г. , 14.30ч.
.
.
.
Кацане в Монреал:14.01.2016г.
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

maranzika написа:Accuse е подписано от Александра Лесниевски. Но според мен не разглеждат документите по дата на приемане, защото една наша позната си ги подаде с нас, а тя все още няма Accuse. Но все пак трябва да пуличите.Така че търпение.
Тази госпожа определено е най-работната! :clap:
Честито за акюзето! :y:
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

karelia79 написа:
maranzika написа:Accuse е подписано от Александра Лесниевски. Но според мен не разглеждат документите по дата на приемане, защото една наша позната си ги подаде с нас, а тя все още няма Accuse. Но все пак трябва да пуличите.Така че търпение.
Тази госпожа определено е най-работната! :clap:
Честито за акюзето! :y:
Тази госпожа подписа и нашето акюзе преди година и половина. Да знаете, че ще е на късмет :D
Относно забавянията: аз лично очаквам след влизането в сила на промените в правилата за селекция, нещата лека-полека да възвърнат стария си ритъм и акюзе да се получава след месец - месец и половина. Въпроса е колко често ще има интервюта в София.
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

Честито!
Бавно,но славно нещата напредват.Погледнах сега и видях,че нашите документи ги е приел F RISSEH на 06.07.Някой друг с приети докс от този господин?
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Аватар
momo4eto

Мнение от momo4eto »

Добър ден на всички канадолюбци :) . С някои от форума се познавам задочно от няколко месеца с повечето не и за това може да се каже,че съм новобранец. Най-накрая и ние с моята половинка изпратихме документите за Виена. Ще съм благодарен ако бъдем добавени към статистиката :) . Както изглежда ще падне голямо чакане,но за мен е важен крайния резултат да е положителен дори и след много време и напрежение. Сега се съсредоточаваме към френския език и ще чакаме късмета и шанса да ни се усмихне по-скоро. Благодаря на всички, които ни помагаха със съвети и информация! Благодаря им за търпението и отделеното време! Ще се радвам ако мога да помагам за в бъдеще и аз с каквото мога от личен опит! Желая успех на всички в това начинание,но най вече здраве и любов, всичко останало се постига с желание! Хубави и усмихнати дни :rofl:
Документи за Виена - 10.10.2011.
liuliak

Мнение от liuliak »

....щеше да е добре да си бяха модернизирали малко системата с електронно следена на статус, комуникация по имейл/например поне за проблем с плащането да ти пратят имейл, а не и това да се чака по пощата и тн/ и прочие екстри....
малко мрън-мрън по нашенски ;) :D
Виена изпратени - 03.08.2011
Акюзе - 12.03.2012
Искане за TCFQ - 24.09.2012
TCFQ 30.11.12
Писмо изчакване на покана за интервю - 24.01.13
интервю - 16.09.13/9.30
siso_krasi

Мнение от siso_krasi »

ramones78 и NaskoAH - хайде хора, получавайте си вече акюзетата, че ми се изчака чаканката! :geek: Няма ли вече нещо за хвалене???????? :D
Виена - 30.05.2011г.
Акюзе - 13.02.2012г.
Искане за изпращане на допълн. документи, включително за език - 15.08.2012г.
naskoAH

Мнение от naskoAH »

siso_krasi написа:ramones78 и NaskoAH - хайде хора, получавайте си вече акюзетата, че ми се изчака чаканката! :geek: Няма ли вече нещо за хвалене???????? :D
Ако мислиш , че и аз не подскачам на място - дълбоко се лъжеш ! От всичко на света най-много мразя да чакам , но уви трябва !!!
DCS-Виена-18.05.2011
Полет- 28-29.06.2015 София-Атина-Монреал
Аватар
ramones78

Мнение от ramones78 »

siso_krasi написа:ramones78 и NaskoAH - хайде хора, получавайте си вече акюзетата, че ми се изчака чаканката! :geek: Няма ли вече нещо за хвалене???????? :D
Здравейте,
поздравявам всички получили дългоочаквания документ - търпението се възнаграждава.
И аз чакам - не минава ден, в който да не проверявам за новини от Виена - за сега не мога да се похваля с нищо - надявам се в скоро време обаче да има резултат от чакането... :D
Пожелавам успех и късмет на получилите и много търпение на чакащите! :y:
Мъдростта е способността да виждаш бъдещите последици от решенията, които вземаш днес.
veselqk

Мнение от veselqk »

ramones78 написа:
Здравейте,
поздравявам всички получили дългоочаквания документ - търпението се възнаграждава.
И аз чакам - не минава ден, в който да не проверявам за новини от Виена - за сега не мога да се похваля с нищо - надявам се в скоро време обаче да има резултат от чакането... :D
Пожелавам успех и късмет на получилите и много търпение на чакащите! :y:
Сигурно сме в една купчинка и днес ги разглеждат ;)) Ние подадохме на 11.05., обаче в пощата нещо не разбрали и ги пуснали без обратна разписка, та дори и не знам кога са пристигнали и дали дори са пристигнали... Така, че моето чакане е придружено и с леко безпокойство, но трябва да сме търпелви и позитивни ;) Успех на всички!!!
DCS-Montréal-25.07.2013
Accusé de réception-04.10.2013
CSQ по пощата - 09.09.2015
Втори пакет документи-Sidney, NS, Canada - 22.10.2015
Баркодове - 18.01.2016
Медицински - 26.02.2016
Покана за визи - 02.03.2016
Визи - 22.03.2016
siso_krasi

Мнение от siso_krasi »

:) Усмихвайте се повече!!!!А чакането.....ами чакане си е. Не ни подмина и това си е :D. Поздрави на всички!!!! :sun:
Виена - 30.05.2011г.
Акюзе - 13.02.2012г.
Искане за изпращане на допълн. документи, включително за език - 15.08.2012г.
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

Всеки ден чакаме с нетърпение краят на работният ден за да се приберем и проверим пощата си,но уви!
Надяваме се с приемането на България в Шенген в следващите месеци да се размърдат малко ,защото най-вероятно ще има сериозен отлив на кандидати.А и много хора ще се замислят струва ли си чакане от близо 2 години за тази процедура,нервите и парите.
Нека поста ни не се тълкува грешно!Знаем и сме въоръжени с търпение,но и нервите са ни опънати от тази неяснота.Безумие е чакане от близо 5-6 месеца само за едното акюзе,а кой знае колко после до интервю! :devil:
Освен здраво учене на френски,какво друго остава?И това не е така,защото всички сме в кюпа на голямото блато България!
DSC 05/07/2011
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Вик

Мнение от Вик »

Misho76 написа:Всеки ден чакаме с нетърпение краят на работният ден за да се приберем и проверим пощата си,но уви!
Надяваме се с приемането на България в Шенген в следващите месеци да се размърдат малко ,защото най-вероятно ще има сериозен отлив на кандидати.А и много хора ще се замислят струва ли си чакане от близо 2 години за тази процедура,нервите и парите.
Нека поста ни не се тълкува грешно!Знаем и сме въоръжени с търпение,но и нервите са ни опънати от тази неяснота.Безумие е чакане от близо 5-6 месеца само за едното акюзе,а кой знае колко после до интервю! :devil:
Освен здраво учене на френски,какво друго остава?И това не е така,защото всички сме в кюпа на голямото блато България!
Мишо, не знам дали т.н. Шенген ще доведе до отлив на кандидати, но гледайки статистиката чакащите за обработка документи са значително повече от тези през последните две години. Мисля , че тази тенденция е валидна и за някои страни отдавна членки в Шенген (Ирландия има най-висок ръст на имиграцията от 20г.). Аз лично съм евроскептик и няма дя се откажа, но за езиците си много прав. Ако не си на "ти" с френския забавянето може да е само от полза. Преди време федералната процедура се влачеше с такива темпове, сега нямам идея как е.
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

Вик Лошото е,че докато се чака се пилеят ценни средства за живота ни в БГ.Работата ни е такава,че виждаме как всеки ден в БГ се съкращават от работа много млади хора.Нищо сигурно няма на този свят вече!Незнам точно как е статистиката,но според скромното ми мнение сегашните кандидати не са никак по-малко от кандидатите 2002-2005,когато сесиите бяха 2 в годината,а акюзето идваше средно за месец,месец и половина.
Никога не е излишно да има и резервен план ;)
DSC 05/07/2011
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Вик

Мнение от Вик »

Misho76 написа:Вик Незнам точно как е статистиката,но според скромното ми мнение сегашните кандидати не са никак по-малко от кандидатите 2002-2005,когато сесиите бяха 2 в годината,а акюзето идваше средно за месец,месец и половина.
Никога не е излишно да има и резервен план ;)
Аз това имам предвид - доста повече са кандидатите сега. А със сигурност има и такива, които не са регистрирани тук и ги няма в статиктиката.
Заключено