Застраховка от ДЗИ за роднина, гостуващ в Канада?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
bucca

Застраховка от ДЗИ за роднина, гостуващ в Канада?

Мнение от bucca »

Здравейте, някой правил ли е застраховка на роднина, гостуващ в Канада, с ДЗИ?
Налагало ли ви се е да я изполвате тук и как се процедира?

На майка ми са й казали, че ако се наложи медицинска помощ, трябва да се обади на някакъв международен номер да регистрира събитието и после болницата или лекаря контактува директно със застрахователната фирма, за възстановяване на парите. Тя не би трябвало нищо да плаща. Аз не съм сигурна дали наистина е така, защото от тук могат да и кажат, че трябва да плати, като няма care card.

Ще съм благодарна, ако има хора, които да споделят.
Мерси.
"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
atmosfear
Изгонен от форума

Re: Застраховка от ДЗИ за роднина, гостуващ в Канада?

Мнение от atmosfear »

Най добре ползвайте некоя международна застрахователна компания, като ING примерно, която има представителство както в БГ така и в Канада.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

bucca написа:Здравейте, някой правил ли е застраховка на роднина, гостуващ в Канада, с ДЗИ?
Налагало ли ви се е да я изполвате тук и как се процедира?

На майка ми са й казали, че ако се наложи медицинска помощ, трябва да се обади на някакъв международен номер да регистрира събитието и после болницата или лекаря контактува директно със застрахователната фирма, за възстановяване на парите. Тя не би трябвало нищо да плаща. Аз не съм сигурна дали наистина е така, защото от тук могат да и кажат, че трябва да плати, като няма care card.

Ще съм благодарна, ако има хора, които да споделят.
Мерси.
Ако не се лъжа, идеята е следната - трябва да се обадиш на въпросният телефонен номер откъдето да ти кажат при кой точно доктор или в коя болница да отидеш, доколкото съответният посочен от тях доктор има договореност със застрахователя по отношение покриването на разходите.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
bucca

Мнение от bucca »

Мерси Коко, звучи логично.
Обаче създава неудобство, ако лекарят е някъде надалеч примерно.

Надявам се и хора използвали ДЗИ да се включат!
Аватар
c200

Мнение от c200 »

Ако лекарят/болницата не могат да си оправят фактурата, ще ти я представят за плащане, а ти ще я пратиш за осребряване. Това е.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Аватар
bucca

Мнение от bucca »

c200 написа:Ако лекарят/болницата не могат да си оправят фактурата, ще ти я представят за плащане, а ти ще я пратиш за осребряване. Това е.
Те на майка ми от ДЗИ точно това и обясняват, че няма да е необходимо, но и мен малко ме съмнява.
Както и да е.

Никой ли не е ползвал такава застраховка???
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Нито един лекар няма да тъгне да се обажда някъде си, освен ако наистина ДЗИ имат договорни отношения с конкретен лекар. При който и лекар да отидеш, трябва първо да си платиш, след което взимаш сметката и я изпращаш на застраховареля за реимбърсване. Така че, обади се на ДЗИ и поискай името на лекаря, за да провериш къде е и да му се обадиш за да провериш дали ДЗИ не те баламосва. Също попитай, какво става, ако се наложи транспортиране с линейка или преглед в ER. Там със сигурност знам, че чужданец задължително плаща $765 само за прегледа, тестове и снимки отделно. Никаква чуждестранна застраховка не ги интересува. След прегледа ти издават документ, който представяш на застрахователя си за реимбърсване.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Публикувай отговор