Здравейте, някой правил ли е застраховка на роднина, гостуващ в Канада, с ДЗИ?
Налагало ли ви се е да я изполвате тук и как се процедира?
На майка ми са й казали, че ако се наложи медицинска помощ, трябва да се обади на някакъв международен номер да регистрира събитието и после болницата или лекаря контактува директно със застрахователната фирма, за възстановяване на парите. Тя не би трябвало нищо да плаща. Аз не съм сигурна дали наистина е така, защото от тук могат да и кажат, че трябва да плати, като няма care card.
Ще съм благодарна, ако има хора, които да споделят.
Мерси.
Застраховка от ДЗИ за роднина, гостуващ в Канада?
Застраховка от ДЗИ за роднина, гостуващ в Канада?
"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
Re: Застраховка от ДЗИ за роднина, гостуващ в Канада?
Най добре ползвайте некоя международна застрахователна компания, като ING примерно, която има представителство както в БГ така и в Канада.
Ако не се лъжа, идеята е следната - трябва да се обадиш на въпросният телефонен номер откъдето да ти кажат при кой точно доктор или в коя болница да отидеш, доколкото съответният посочен от тях доктор има договореност със застрахователя по отношение покриването на разходите.bucca написа:Здравейте, някой правил ли е застраховка на роднина, гостуващ в Канада, с ДЗИ?
Налагало ли ви се е да я изполвате тук и как се процедира?
На майка ми са й казали, че ако се наложи медицинска помощ, трябва да се обади на някакъв международен номер да регистрира събитието и после болницата или лекаря контактува директно със застрахователната фирма, за възстановяване на парите. Тя не би трябвало нищо да плаща. Аз не съм сигурна дали наистина е така, защото от тук могат да и кажат, че трябва да плати, като няма care card.
Ще съм благодарна, ако има хора, които да споделят.
Мерси.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Мерси Коко, звучи логично.
Обаче създава неудобство, ако лекарят е някъде надалеч примерно.
Надявам се и хора използвали ДЗИ да се включат!
Обаче създава неудобство, ако лекарят е някъде надалеч примерно.
Надявам се и хора използвали ДЗИ да се включат!
Ако лекарят/болницата не могат да си оправят фактурата, ще ти я представят за плащане, а ти ще я пратиш за осребряване. Това е.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Те на майка ми от ДЗИ точно това и обясняват, че няма да е необходимо, но и мен малко ме съмнява.c200 написа:Ако лекарят/болницата не могат да си оправят фактурата, ще ти я представят за плащане, а ти ще я пратиш за осребряване. Това е.
Както и да е.
Никой ли не е ползвал такава застраховка???
Нито един лекар няма да тъгне да се обажда някъде си, освен ако наистина ДЗИ имат договорни отношения с конкретен лекар. При който и лекар да отидеш, трябва първо да си платиш, след което взимаш сметката и я изпращаш на застраховареля за реимбърсване. Така че, обади се на ДЗИ и поискай името на лекаря, за да провериш къде е и да му се обадиш за да провериш дали ДЗИ не те баламосва. Също попитай, какво става, ако се наложи транспортиране с линейка или преглед в ER. Там със сигурност знам, че чужданец задължително плаща $765 само за прегледа, тестове и снимки отделно. Никаква чуждестранна застраховка не ги интересува. След прегледа ти издават документ, който представяш на застрахователя си за реимбърсване.
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА