myhata II написа:Медиите в Канада Гикс са на селско провинциално ниво,и не ми дреме какво обаждат

А в България на градско-аристократично ниво ли са?
myhata II написа:Медиите в Канада Гикс са на селско провинциално ниво,и не ми дреме какво обаждат
atmosfear написа:Досега не съм видял дори и едно сериозно журналистическо разследване на злободневен проблем в Канада. И не е защото няма такива теми или проблеми
И не че и в БГ много много ги има, но сравнение с BBC например, канадските медии са на нивото на седянка примерно.
Ако търсиш злободневни проблеми в Канада - чети локалната преса, има доста (поне при нас). Аз дори се дразня, че локалната преса е пълна само с такива новини, доста често дребнави и маловажни според мен.atmosfear написа:Досега не съм видял дори и едно сериозно журналистическо разследване на злободневен проблем в Канада. И не е защото няма такива теми или проблеми
И не че и в БГ много много ги има, но сравнение с BBC например, канадските медии са на нивото на седянка примерно.
Fox Newsroumensp написа:Ако търсиш злободневни проблеми в Канада - чети локалната преса, има доста (поне при нас). Аз дори се дразня, че локалната преса е пълна само с такива новини, доста често дребнави и маловажни според мен.atmosfear написа:Досега не съм видял дори и едно сериозно журналистическо разследване на злободневен проблем в Канада. И не е защото няма такива теми или проблеми
За международни новини винаги съм предпочитал BBC World News пред всяка една северноамериканска телевизия. Понякога гледам и CBC. А българска телевизия не съм поглеждал над 11 години и нямам и намерение да го правя.
Bistra написа:Не знам на какво ниво са, ама аз като прочета канадски вестник дълго след като събитието се е случило разбирам за какво иде реч. Сбито и ясно.
Българските новини са като латиноамериканска сапунка.Прекалено много действуващи лица, повечето завоалирани под някакви прякори, никога не е ясно какво се случва и ако си изпуснал някоя от сериите не можеш да влезеш в час.
Е, що да си губя времето?И без това малко ме интересува.
Мъжът ми знам, че чете спортните новини и отвреме -навреме, ако изкочи някое по-фрапиращо заглавие, преглежда новината, но без много да се вживява.
Любимият канал на Дики и на Сара Палин.Marto написа:Fox News
Намерих в щатските:myhata II написа:Румба,намери ли нещо за моста из канадските медии ?
Тази новина мухЪтЪ не може да я намери в американската преса, защото няма как да си преведе оригиналните имена на английски. Ама то и мухЪтЪ не е съвсем виновен де, а най-вече онези мухи в България, които превеждат от руската преса. "Норс-Бивер" всъщност е уникален български "превод" от още по-ункалния руски такъв на North Beaver.myhata II написа:http://news.ibox.bg/news/id_356666393
Ето защо четем бг новини,айде от по горните изказвачи да ми намери тази новина в канадските вестници или новини !![]()