Здравейте,
тъй като по независещи от нас причини си имаме малък проблем с правсъдието и на съпругът ми му беше присъдено обществено порицание през май, до края на май, 2012 г., се чудя дали не е по-удачно да подам документи по федералната процедура без него и след това да му подготвя документи за присъединяване на член от семейството.
Четох какви са изискванията. Аз не мога да пратя сега свидетелството му за съдимост, тъй като в него изрично е посочено, че има влязла в сила присъда, дори и да е най-леката. Не ми се иска да чакаме чак до май, до реабилитацията му.
На какви изисквания трябва да отговаря той, минава ли на интервюта, доказва ли точки - стаж, език, професия, образование?
Просто се чудим кой вариант да изберем.
Така или иначе се надявам след като стана перманент резидент, живот и здраве - да можем да му направим поне туристическа виза. Незнам дали ще му разрешат обаче, тъй като ще е потенциален емигрант... но поне докато тече процедура по присъединяване, да не сме разделени. Знам от опит, че в САЩ, ако единият съпруг е резидент, то на другият не дават туристическа виза, а за присъединяване се чака поне 3-4 години.
В Канада става по-бързо, доколкото знам.
Аз ще мога легално да остана в БГ, докато трае процедурата (след известен престой в Канада), но това само ще забави възможността ми да започна да се устройвам.
Моля ви да ми кажете какво точно, освен документите се доказва при присъединяване на член от семейството и дали е опростена процедурата?
Благодаря предварително за коментарите и искам да помоля да не ми задавате лични въпроси, защо и как, относно съдебните ни проблеми. Всеки е човек и сам си носи кръста, не ми се разказва за това.
Благодаря още веднъж!
През какви точно процедури преминава един съпруг на ПР?
Re: През какви точно процедури преминава един съпруг на ПР?
Според мене най-добре е да потърсите консултация от имиграционен адвокат. Всъщност въпроса на който обезателно трябва да намерите отговор е наистина въпросната присъда на съпруга ти до каква степен ще бъде пречка за имиграция в Канада, като имаш предвид че дори и след изтичането на присъдата му, това че е бил осъждан по всяка вероятност ще остане в криминалното му досие и е възможно това да бъде пречка за имиграцията му дори и след май 2012.
На следващо място – като принципно положение, недей да правиш аналогии между САЩ и Канада по отношение на процедурите. В Канада процедурата се нарича Спонсориране на член на семейството и процедурата за нея е добре описана в официалният сайт. Това на което поне според мене трябва да обърнеш внимание е че дори и след като получиш статут на ПР в Канада, за да спонсорираш съпруг има изисквания по отношение на самият спонсор – трябва да провериш дали ги покриваш. Ако не се лъжа, имаше искване че трябва да представиш поне една данъчна декларация подадена в Канада. Отделен е въпроса е че всъщност така или иначе дори не си започнала процедурата и това кога евентуално ще имаш ПР статут въобще не е ясно.
На следващо място – като принципно положение, недей да правиш аналогии между САЩ и Канада по отношение на процедурите. В Канада процедурата се нарича Спонсориране на член на семейството и процедурата за нея е добре описана в официалният сайт. Това на което поне според мене трябва да обърнеш внимание е че дори и след като получиш статут на ПР в Канада, за да спонсорираш съпруг има изисквания по отношение на самият спонсор – трябва да провериш дали ги покриваш. Ако не се лъжа, имаше искване че трябва да представиш поне една данъчна декларация подадена в Канада. Отделен е въпроса е че всъщност така или иначе дори не си започнала процедурата и това кога евентуално ще имаш ПР статут въобще не е ясно.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Благодаря ти Коко, но незнам към кого да се обърна. След като изтече срок от 1 година след постановяване на тази присъда, той се реабилитира и и в свидетелството му за съдимост ще пише, че не е осъждан. Това е официален документ и не би трябвало да му пречи в бъдеще, ако е имал предходни присъди и то наптравени като непълнолетен. Просто присъдата е постановена тази година. Каквито и проверки да правят, би трябвало да пише - лицето е неосъждано и да няма проблем.
Наистина ти благодаря. Така или иначе се записахме на уроци по френски, защото убедих себе си, че ако искам да заминем двамата е по-добре да е с процедурата по Квебек. По Федералната ще е о.к., ако е само за мен. До колкото знам, на първи етап при подаването на документи за Квебек, не се изисква свидетелство за съдимост. До май, вече ще имаме чисто...
Благодаря ти още веднъж!
Наистина ти благодаря. Така или иначе се записахме на уроци по френски, защото убедих себе си, че ако искам да заминем двамата е по-добре да е с процедурата по Квебек. По Федералната ще е о.к., ако е само за мен. До колкото знам, на първи етап при подаването на документи за Квебек, не се изисква свидетелство за съдимост. До май, вече ще имаме чисто...
Благодаря ти още веднъж!
Означава ли това, че някой, ако е бил съден и после реабилитиран по право и е с чисто свидетелство за съдимост, няма шанса да кандидатства за емиграция в Канада? Това е наистина важно, защото ако е така... просто незнам вече каква може да е опцията...
Не съм юрист и това което написах по-горе остава просто едно лично мнение.
Принципният ми съвет остава същият - търсете правна консултация със специалист по въпроса.
Принципният ми съвет остава същият - търсете правна консултация със специалист по въпроса.
Be yourself - no one else is more qualified.
- optics
- Модератор
Аз така като чета казуса, ако приемем че Май догодина досието му е чисто, ми се струва най-логично да си учите дотогава и тогава и да си подадете заедно.
Врътката с ти подаваш, по после го спонсорираш е усложнение, което само нерви ще береш, ще бъдете дълго разделени и в крайна сметка не е ясно колко време ще отнеме (като се почне от това че не е ясно колко време ще отнеме твойто кандидатстване, после да си намериш работа, да имаш данъчна декларация (виж Коко) и т.н. вкл. самото спонсориране.
Тоя акъл ти го давам, не от общи съображения, а като човек живял не една и две години отделен от жена и деца.
А да допълня още нещо - това да останеш "легално в България докато трае процедурата" също забрави. Очевидно е, че такава работа смърди, макар и формално да е ОК. Няма ли да те е шубе, че всичко може да иде на кино ?
Врътката с ти подаваш, по после го спонсорираш е усложнение, което само нерви ще береш, ще бъдете дълго разделени и в крайна сметка не е ясно колко време ще отнеме (като се почне от това че не е ясно колко време ще отнеме твойто кандидатстване, после да си намериш работа, да имаш данъчна декларация (виж Коко) и т.н. вкл. самото спонсориране.
Тоя акъл ти го давам, не от общи съображения, а като човек живял не една и две години отделен от жена и деца.
А да допълня още нещо - това да останеш "легално в България докато трае процедурата" също забрави. Очевидно е, че такава работа смърди, макар и формално да е ОК. Няма ли да те е шубе, че всичко може да иде на кино ?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Да, абсолютно съм съгласна... Най-добре е всичко да си е наред още от самото начало.
Много благодаря за изразените мнения!
Много благодаря за изразените мнения!