Здравейте всички.
Мисля, че е време и аз да споделя за нашите премеждия.
В началото малко факти:
Получени документи в Букурещ - 05.04.
Получени баркодове в БГ - 11.05.
Притеснен от това, което се пише във форума и застоя в процедурата, реших да им драсна един e-mail. Поводът беше също така да разбера дали са получили документ, който им изпратих по-късно от останалите документи, както и да разбера какво се случва със същите за медицинските изследвания. В писмото споменах трите си имена, дата на раждане, номерът от т.нар. баркодове, адрес, тел... т.е. всичко, което те изискваха за такъв вид комуникация.
Изпратих им писмото на 03.09., за което получих автоматичен отговор. След около 3 седмици без отговор реших, че нещо не е наред и им препратих същото писмо. На 26.09. получих писмо, в което имаше едно изречение - с него ми искаха да им напиша трите си имена и дата на раждане, за да могат да ми влезнат в досието. 40 мин. по-късно им изпратих вече изпратените данни и все още нямам отговор.
Всеки може сам да си направи изводите от този разказ.
Лично за мен той показва начинът на работа на служителите в посолството в Букурещ, или по-скоро как не им се работи, та чак и не им се чете...
От друга страна истерията с БГ пощи мисля, че не е оправдана. Верно е, че и те не работят добре, но пък чак да изгубят толкова много писма не ми се вярва.
А ето и една хипотеза - ако някой служител от посолството не си е свършил добре работата и е забравил да речем да изпрати док. на дадена дата, мислите ли, че от посолството ще си признаят вината, ще се извинят и коригират грешката? Дали не е по-вероятно да кажат "Ние ви изпратихме документите"?
Желая на всички бързо финализиране на тази така дълга процедура.
Интервю - 15 март 2011 - успешно (party)
Документи до Букурещ - 4 април 2011
Баркодове - 11 май 2011
Медицински - получени на 11.11.2011, направени на 21.11.2011
ОК на медицинските - 14.12.2011
Здравейте! И аз се включвам в списъка с получилите формуляри за медицински! Получих ги на 27.09.2011 г., а он-лайн статус нямам и до днес. Успех на всички и бързо получаване на визите!
Atina78 написа:От друга страна истерията с БГ пощи мисля, че не е оправдана. Верно е, че и те не работят добре, но пък чак да изгубят толкова много писма не ми се вярва.
Точно така мисля и аз, а моята хипотеза е, че сме попаднали на служител , който не си дава много зор или е бил затрупан с работа тези дни, но от друга срана и твоята хипотеза е възможна... ще стане ясно в близките дни.
На мен до момента не ми се е изгубвало нито едно писмо, но е имало случаи в , които съм ги получавал със закъснение.
Аз пък не съм съгласна и ще напиша защо.
дори проблема да не е в нашите пощи, с отказа си да съдействат, ни причиняват по-големи проблеми от грешката допусната да речем от някой служител в посолството. Български пощи на мен са ми губили пратки от чужбина, с тракинг номер, които съм проследявала до границата. Крали са ми парфюми и бижута, даже на детето едни бодите. От тях още си чакам обратни разписки за пуснати писма, които са длъжни да ми пратят. А пък и в моят случай с медицинските, отказа да ми помогнат, ми донесе куп главоболия и забавяне на процедурата с един месец. Да не говорим, че формулярите с личните ми данни и снимките и на мен и на децата ми, може да са попаднали в недоброжелателни ръце. Не може да оставиш плик от Чужбина, очевАдно с документи, дори и с объркан адрес, във вход в който няма такова лице, ами задръжте го в пощата, върнете го обратно, абе да му се не види кажете ми, като идвах 100 пъти да ви питам!
Съжалявам ама много ме е яд на нашите пощи, и не искам да ги оправдавам за нищо.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Ами какво да Ви казвам и аз съм супер недоволна от тия пощи ама такава е ситуацията, няма начин комунизма трудно ще си тръгне.Аз също помолих писма от чужбина да не ми ги носят, а да ми пускат известие, значи ходих 10 пъти и те ми казваха:"Да да колежката знае" Е дойде ли писмото зганато на 20 в пощенската ми кутия.Това са супер безхаберни хора. Докато тук в БГ не се научим да мислим за другия няма да се оправим.
Че пощите ни са пълни с проблеми това е вън от съмнение, но в случая съм склонен да ги игнорирам като проблемното звено, защото гледам, че като цяло в последните седмици почти няма движение в статистиките на румънци и молдовци...
Проблемния период и при тях е при подалите края на Март, началото на Април.
Иначе, негодуванието ви е разбираемо.
И това е една от причините да искам по-бързо да се махна, ама както и да е .
Mufc, и ти и всички останали, надявам се скоро да получите документи, защото чакането е по-убийствено от това да знаеш че е дошло, а пък са ти го изгубили. Тогава имаш изход и избор, сега само чакаш.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Здравейте,
пожелавам скорошно приключване на процедурата на всички. Като вече минал по-вашия път, и то неотдавна, много добре знам как се чуствате. Освен да се въоръжите с търпение нищо друго не ви остава. Казвал съм го и преди и пак ще го кажа. Свиквайте защото тук в Квебек, нещата се случват много бавно. никой за никъде и за нищо не си дава зор. На мен примерно ми отне 6 месеца само една книжка да си изкарам, да не говорим, че имам колеги на работа, на които им е отнело доста повече. Така че не се заблуждавайте, че като се махнете от България ще избягате от всички глупости и ще дойдите на някакво супер страхотно място. И тук има неща, които не са уредени, има огромни дупки по улиците, има боклуци, има некадърни бюрократи, и тук пощите губят пратки и един куп други проблеми, но има разбира се и много позитивни неща, но не се надъхвайте прекалено много - перфектно място на света няма. Мислете повече за Канада като за България, но с по-високи заплати.
Въпрос към скоро направилите медицинските - при опит до си проверя резултатите от МОМ казаха, че има забавяне и от 2 седмици не са получавали резултати, та има ли някой който да си е проверявал скоро резултатите?
И ние направихме своите мед. изследвания. Започва поредното чакане. Вчера в МОМ казаха, че срокът е 3 седмици. Ако в този период не се обадят значи всичко е ОК и да се чака покана за виза. Има ли нещо нередно в медицинските обаждане от тях ще има през третата седмица.
Успех на всички