John Smith написа:grozdan написа:Надявам се разбираш какво се опитвам да ти кажа!
10min след слизане на летище София ти ще ме разбереш аз какво се опитвам да кажа, особено ако си живял дълги години извън България. Тукашните местни може да са събрани от цял свят, но формират някакво общество, къде по-добро, къде по-лошо. Тамошните местни може да са родени всички в България, но формират някакво стадо. Това е причината страната да е в такова положение. Не са виновни нито руснаците, нито американците, нито пък марсианците.
За това съм съгласен! Съгласен съм също, че в България няма гражданско общество. Съгласен съм също, че никой не ни е виновен. Ако всичко ни беше наред едва ли щяхме да пишем от Канада, нали?
Но съгласи се и ти, че дори и в това "стадо" има кадърни хора. Нима ще отречеш, че когато си бил в България (преди да имигрираш) си работил с качествени хора? Аз познавам такива, които въобще не смятат да имигрират, въпреки, че отлично разбират къде са.
Бистра го изби на навлизане в личното пространство, клюкарене и прочие. Във всяко стадо си има мърша, нашето не е изключение. Аз лично не познавам много българи тук, не ходя по седенки и магазини, нито партита/сбивания. Постарал съм се (и продължавам) да се заобикалям с хубави хора от всякакви националности, включително българи. По-добре 2 качествени, отколкото 20 от ма'алата, нали? Ама пак сметката за "всички българи са такива" не излиза (70-80-90 % != 100 %).
Изглежда много грозно ако започнеш да си плюеш по страната си. Разни индийци, мароканци, латиноси, афганистанци дори са горди от страните си, а всички знаят какви дупки са. Не съм националист, нито кой знае какъв патриот, но най-малкото идваме от Европа и ЕС и имаме хубава история до 1396