АЛБЕРТА за работа
Re: АЛБЕРТА за работа
Ами това за уредеността е относително - личните ми впечатления са, че северна Европа и Англия са по-уредени. Красотата е също много субективна работа.
С 1 година опит трудно ще те вземат където и да било, но ако работиш усилено и се усъвършенстваш няма проблеми след 3-4 години да започнеш където си пожелаеш като уеб програмист. С хубаво портфолио и проекти зад гърба нещата стават доста по-лесно навсякъде. А в Германия немския не е задължителен за програмист, това да не те притеснява. Просто без език ще си изолиран от средата, но в работата едва ли ще ти е проблем.
С 1 година опит трудно ще те вземат където и да било, но ако работиш усилено и се усъвършенстваш няма проблеми след 3-4 години да започнеш където си пожелаеш като уеб програмист. С хубаво портфолио и проекти зад гърба нещата стават доста по-лесно навсякъде. А в Германия немския не е задължителен за програмист, това да не те притеснява. Просто без език ще си изолиран от средата, но в работата едва ли ще ти е проблем.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."
Winston Churchill
Winston Churchill
- roumensp
Веселине, ако не си наясно, в Канада няма недостиг на IT специалисти. Предполагам осъзнаваш, че твоите квалификации не са особено впечатляващи, така че шансът ти да бъдеш нает директно от БГ, вместо един местен, e практически нула. Такива неща ставаха преди 10-15 години и то в САЩ, не в Канада. От друга страна, ако първо емигрираш и след като вече си тук, почнеш да си търсиш работа, шансовете ти ще са значително по-добри. Ако това не те устройва, по-добре обърни погледа си към Европа.VeselinDoinov написа:Тоя сайт го знам
Тоест търсят черноработници ,нали уж им е супер икономиката,IT е най-развиващия се и конкурентен сектор в света,вярно че правят офиси в БГ и Индия да им излиза по евтино,но все пак би трябвало на теория поне да има много работа в тая сфера
По мое мнение .За да си намериш точно такава работа само с web е почти невьзможно без да си вече имигрант . А да станеш имигрант с тази професия Федералните не пускат. Трябва да прегледаш Кебек как са тяхните изисквания.VeselinDoinov написа:Ами за Канада съм чувал ,че е страшно уредена страна,на всичкото отгоре е и мн красива
Не мога да кажа че съм сериозен програмист,даже сега прохождам,от 1 год правя опити(от 1 год работя като програмист) да пиша сайтове използвайки
HTML-smarty template engine,CSS,PHP,Mysql,jquery,javascript,ajax,json като така подредени може да се каже ,че ги владея като ниво и да имам проекти разбира се,някой от тях ги наследих и доразработих,други два ги направих от нулата.
А иначе определено съм отворен за предложения из Европа,може би без Германия,не знам немски!:)
От backend само PHP споменаваш. Като цяло Канада ми се струва повече кьм Microsoft технологии.
А как е положението с работата на новия "клон дайк" нефтените пясъци.Има ли шанс да се почне работа в този бизнес?
DCS-Vienne-21.06.2011
Accusé de réception-13.02.2012
Entrevue de sélection-08.04.2013
CSQ по пощата -11.03.2014
Sydney - 28.03.2014/09.04.2014
Баркодове - 26.05.2014
Медицински - 04.08.2015
Покана за Виза - 25.08.2015
Визи - 04.09.2015
Полет - 14.10.2015
Баркодове - 26.05.2014
Медицински - 04.08.2015
Визи - 04.09.2015
Полет - 14.10.2015
Точно там се търсят най-много работници. Плащат добре, но работата е тежка. Оня ден говореха по радиото как младото поколение нямало същата работна етика и искали достъп до интернет и фейсбук дори и в най-отдалечените работни лагери.totomoto написа:А как е положението с работата на новия "клон дайк" нефтените пясъци.Има ли шанс да се почне работа в този бизнес?

За програмисти не знам....
Не и докато си в България.totomoto написа:А как е положението с работата на новия "клон дайк" нефтените пясъци.Има ли шанс да се почне работа в този бизнес?

"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"
powered by Optics

powered by Optics
Мияч на чинии вьв нефтените започва от 20 кинта на час. Не са много пари ама няма кьде да ги харчиш .tonich написа:Не и докато си в България.totomoto написа:А как е положението с работата на новия "клон дайк" нефтените пясъци.Има ли шанс да се почне работа в този бизнес?

- Optimist Creed
Това звучи ... малко стряскащо.Marto написа:Точно там се търсят най-много работници. Плащат добре, но работата е тежка. Оня ден говореха по радиото как младото поколение нямало същата работна етика и искали достъп до интернет и фейсбук дори и в най-отдалечените работни лагери.totomoto написа:А как е положението с работата на новия "клон дайк" нефтените пясъци.Има ли шанс да се почне работа в този бизнес?![]()

Не е лесно да си оптимист в Кебек, но ако въпреки това преуспееш там, може да се похвалиш, че си го направил по по-трудния начин. Евала и ашколсум!
Чух от човек който е бил там че работиш 6 седмици и след това ти дават 2 седмици отпуска и ти плащат двупосочен самолетен билет до всяка Северно-Американска дестинация. Направено е така защото ще изперкаш в лагера.Там сезона е зимата понеже теглят нефта от замразен пяськ, в не-студен ден е -40 С .Optimist Creed написа:Това звучи ... малко стряскащо.Marto написа:Точно там се търсят най-много работници. Плащат добре, но работата е тежка. Оня ден говореха по радиото как младото поколение нямало същата работна етика и искали достъп до интернет и фейсбук дори и в най-отдалечените работни лагери.totomoto написа:А как е положението с работата на новия "клон дайк" нефтените пясъци.Има ли шанс да се почне работа в този бизнес?![]()
Чак пък до всяка Северно-Американска.Mr.D написа: Чух от човек който е бил там че работиш 6 седмици и след това ти дават 2 седмици отпуска и ти плащат двупосочен самолетен билет до всяка Северно-Американска дестинация. Направено е така защото ще изперкаш в лагера.Там сезона е зимата понеже теглят нефта от замразен пяськ, в не-студен ден е -40 С .

Сезона е зимата по принцип в нефт и газ в Канада, когато е замръзнал мускега и няма road bans за черните пътища, за да може да се придвижва тежко оборудване.
Някои лагери не са лоши, но си е място за спане след работа. Сух режим,малък телевизор в каютата, голям в recreational room, там обикновенно има и нет, който се влачи като се накачат много маймуни и така.

Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Егати и Канадската мечта. Дано не ми се налага да ходя натам някога..Ivan1007 написа: ===
Някои лагери не са лоши, но си е място за спане след работа. Сух режим,малък телевизор в каютата, голям в recreational room, там обикновенно има и нет, който се влачи като се накачат много маймуни и така.
Embrace your climate change!
Аз съм в "нефтения бизнес" в България и се надявам да си намеря работа при вас,но незнам как е ссвободните места.Понеже не е най-мечтаната работа мисля ,че има шанс за бъдещи канадци като нас.Mr.D написа:Мияч на чинии вьв нефтените започва от 20 кинта на час. Не са много пари ама няма кьде да ги харчиш .tonich написа:Не и докато си в България.totomoto написа:А как е положението с работата на новия "клон дайк" нефтените пясъци.Има ли шанс да се почне работа в този бизнес?Ако си млад, работлив, ела тук и се свьржи с тях. Алберта има пари и докато има коли с бензин, няма проблем.
DCS-Vienne-21.06.2011
Баркодове - 26.05.2014
Медицински - 04.08.2015
Визи - 04.09.2015
Полет - 14.10.2015
Баркодове - 26.05.2014
Медицински - 04.08.2015
Визи - 04.09.2015
Полет - 14.10.2015
Само ще добавя, че лезбийките тук не растат по дърветата 

Хм:) Там се работи, не е място за развлечение. Различно е, но и заплатите са различни от тези на средния канадец. Много по-различни:) Канадската мечта е доста индивидуално понятие и зависи много на какъв етап си в живота.7George написа:Егати и Канадската мечта. Дано не ми се налага да ходя натам някога..Ivan1007 написа: ===
Всъщност и ти както всички писали по темата се интересувате от второстепенни неща. Основно е не дали може да се живее и работи на Север, а дали ти лично имаш нужната квалификация и умения да работиш там. Иначе не всички спят по лагери там.

Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Имаше преди време една добра статия на National Geographic - виж текста или колекцията от снимки към статията.