Ако може и мен някой да допопълни с подадени документи на 07.09.2011г.
Благодаря на хората от форума, които ми помогнаха за попълването на документите.
Успех на всички чакащи!
Имам въпрос: За самоосигуряващото се лице освен осигурителната книжка трябва ли да се пратят данъчни декларации за последните 5 години, дружествен договор и актуално състояние?
Не. На самото интервю е добре да се занесе удостоверение за недължими данъци и такси, ако случайно поискат. Аз носех и удостоверение и последна заверена декларация, но нищо не са ми искали. На други съфорумци са поискали на самото интервю.
Някой може ли да ни посъветва какво да правим? Ситуацията е следната: съпругата ми е водещ кандидат и към момента на подаване на документите беше безработна, но от утре ще започва отново работа. Ние тепърва имаме да си чакаме за акюзе и при това положение трябва ли да ги уведомим и ако да, как по-точно при положение, че нямаме все още отворено досие?
За промяната в месторабота не си длъжен да уведомяваш, независимо кога. За интервюто направете пак превод на страницата от трудовата книжка, където е новата фирма+копие и превод на новия трудов договор и служебна бележка от новата месторабота.
По този въпрос мога да ви напиша от гледан точка на изпатил. Смених си работата и не ги уведомих, не съм длъжна. В сайта им пише за кои неща точно трябва да ги уведомяваме, новата работа не е между тях. Грешката ми беше че на интервюто не си преведох документите от новият работодател, след цялата подготовка беше грехота, но ме подведоха. Мадам много се ядоса, скара ми се и си мислех че ще ни отреже, но после пък я впечатлихме. Та служебната бележка, страницата от трудовата книжка и трудов договор или длъжностна х-ка (едно от двете) ще са ви необходими за интервюто. Моята длъжностна беше на английски и спаси положението.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Искам да попитам,ако може някой да ми каже,има ли значение,че някой от документите ми за Виена,като служебна бележка,справка от НОИ,и т.н,са с различна дата,и има ли някакво ограничение за това до коя дата може да се различават?
DCS 17-11-2011
VIENNE 22-11-2011
Ouverture de votre dossier-05.06.2012
TCFQ-B2,B2
Писмо за вкл.в лист за интервю-09.07.2013
Интервю-02.06.2014г-Успешно
Документи Нова Скотия-02,07,2014г.
Баркодове получени-15,09,2014г.
Здравейте, искам да попитам как е редно да се преведе моята специалност "Организация и управление на туристическата дейност" със специализация " Мениджър в туризма":
a) business management - 12 точки
b) business management and administration - 6 точки
c) restaurant management - 6 точки
d) hotel management - 0 точки
e) tourism techniques - 0 точки
tinka написа:Здравейте, искам да попитам как е редно да се преведе моята специалност "Организация и управление на туристическата дейност" със специализация " Мениджър в туризма":
а ти бакалавър ли си или си магистър? Дай повече информация.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
tinka написа:Здравейте, искам да попитам как е редно да се преведе моята специалност "Организация и управление на туристическата дейност" със специализация " Мениджър в туризма":
Изпращам ти линк с класификацията на професиите по NOC - там ще търсиш описание на професията или най-близкото описание до това което си завършила . Всичко е описано много подробно .
Сега се поразрових да видя повече информация за Вас във форума.
Като смятате точките си за подаване на документи вземете под внимание , че точки ви носи образованието (завършено в последните 5 години) и това което сте работили в последните пет години ( до колкото се сещам трябва да е поне 6 месеца) .
Търсете с търсачката във форума за всичко което Ви интересува и гледайте постоянно официалния сайт .
naskoAH, малко си в грешка. Точки по фактор образование носи всяко образование, с изключение на основно. За да се получат точки по фактор област на образованието, то трябва да е завършено през последните 5 години, а ако е завършено преди повече от пет години - кандидата трябва да има минимум 1 година стаж през последните 5 години по тази специалност. Точки за стаж се вземат за всякакъв квалифициран труд, но ако кандидатът вземе точки за област на образование, се точкува само стажът по тази специалност.