Моля Ви за съвет много неприятна случка

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
PHOENIX ARIZONA

Моля Ви за съвет много неприятна случка

Мнение от PHOENIX ARIZONA »

Добро утро

На 12.09.2011 в 15:25 получих SMS от банката която ми издаде кредитната карта.

Опит за плащане на 1250 CAD от карта VISA Classic .....
Status : FAILED
IMMIGRATION CANADA FSW SYDNEY CA

След това аз веднага се обадих в МКБ Юнион банк и ги помолих да проверят много спешно какво става и какъв е проблема. Оказва се че има доста драстична промяна в курса на канадския долар и не ми достигат 25лв. от заявената сума. Аз бях в шок и веднага внесох още пари в кредитната картата. Даже преди когато изпратих документите сумата беше доста над 1250 CAD. Оказва се че когато картата е в лева транзакцията преминава в евро и после в канадски долари.
След всичко това аз се обадих в Канада на моята леля и я помолих да се обади на този телефон
Call Centre services (if you are in Canada only) Call Centre telephone number: 1-888-242‑2100
От там са я помолили за моето име и рождената дата и са казали че ще препратят информацията която е казала моята леля.
Аз също изпратих и-меил до следния адрес :
FSW‑Sydney‑Search‑Enquiry@cic.gc.ca.
В писмото обясних подробно каква е ситуацията. Получих автоматичен отговор :
This is an automatic acknowledgement of your e-mail addressed to the Centralized Intake Office.

If this is a request for case information, the responsibility placed on us by the Privacy Act to protect all personal information precludes us from responding using e-mail unless we are able to verify that you are entitled/authorized to receive the case specific information. In this respect, if you are the applicant and you provide us with your full name, date of birth, and a file number or Citizenship and Immigration Canada (CIC) client ID, or you are a person to whom we are authorized to release information (written consent on the immigration file) and are able to provide the applicant's full name, DOB and the file number or CIC client ID, you will receive a reply by e-mail within 20 working days. If you are not the applicant or you are not authorized to receive the information, you will not receive a further reply to your e-mail. If you have applied within the last six weeks, we will not be responding to your enquiry- please ensure adequate time has passed before making an enquiry. Please note that we will not respond to e-mails concerning the following:

* Processing of Permanent Resident Cards.
* Processing of Citizenship applications.
* Requests to expedite processing of cases.
* Canadian citizens outside Canada seeking assistance (please consult http://www.dfait-maeci.gc.ca" <http://www.dfait-maeci.gc.ca> ).
* Opinions about recent announcements/news releases/cases.
* Information about visiting, living, working or studying in Canada (please consult http://www.cic.gc.ca" <http://www.cic.gc.ca/>).
* Information about services in Canada (http://www.goingtocanada.gc.ca/index.aspx" <http://www.goingtocanada.gc.ca/index.aspx>)
* This e-mail box cannot be used to submit additional information/documentation to be added to your application.

Моля Ви за съвет какво да правя. Просто не знам какво повече да направя.
За информация :
Изпратени док. по NOC 6242 на 14.07.2011 получени на 18.07.2011
Опит за взимане на сумата за разглеждане на документите на 12.09.2011 15:25ч.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Re: Моля Ви за съвет много неприятна случка

Мнение от valioiko »

АЗ не мога да разбера какъв е проблемът да добавиш още пари в картата и да извършиш плащането наново.
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
PHOENIX ARIZONA

valioiko написа:АЗ не мога да разбера какъв е проблемът да добавиш още пари в картата и да извършиш плащането наново.
Аз добавих още пари в картата 15 минути след като получих SMS но проблема е че те не се опитаха да вземат парите след това.
Не знам какво да правя.
silverspell74

Мнение от silverspell74 »

Може би да помолиш леля ти да се обади отново и да бъде настоятелна по телефона...друго не се сещам. Вироятно можеш да се обърнеш и към някой от посредниците за имиграция (канадските), да обясниш и да питаш дали могат да съдействат. Но ще ти искат пари, предполагам.
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

Здравей, PHOENIX ARIZONA!

Наистина много неприятна ситуация! :(
Лошото е, че излизането от нея изцяло зависи от действията на служител в Сидни.
Поне имаш късмета леля ти да може на място да направи някакви усилия в правилната за теб посока! :)
Освен тя да натиска яко от там, друго и аз не виждам какво повече можеш да направиш...
Захрани си картата с достатъчно средства горница, за да не се вдигне още курса и пак да те изненада и ... дано да пробват пак да те чарджват!

Стискам палци! :y: Успех! :)

Между другото, би ли споделил каква левова равностойност на 1250 CAD са нужни към днешна дата?
Ще е полезно да могат съфорумците, които скоро ще плащат да могат да си направят правилно сметката.
Мерси!
"Късметът се случва, когато подготовката срещне възможността!" Опра Уинфри
PHOENIX ARIZONA

Между другото, би ли споделил каква левова равностойност на 1250 CAD са нужни към днешна дата?
Ще е полезно да могат съфорумците, които скоро ще плащат да могат да си направят правилно сметката.
Мерси![/quote]

Много ти благодаря за пожеланието
Ами след тази случка аз следя курса на долара всеки ден.
В момента 1250 CAD
Канадски долар CAD 1 -1.4439 лв. курс 14.09.2011
1250 CAD = 1804.87 лева
В момента аз съм сложил 2000 лева само дето няма кои да ги дръпне.
Ще чакам и ще пиша веднага когато има развитие на драмата ;)
Аватар
Lira

Мнение от Lira »

PHOENIX ARIZONA написа: В момента 1250 CAD
Канадски долар CAD 1 -1.4439 лв. курс 14.09.2011
1250 CAD = 1804.87 лева
В момента аз съм сложил 2000 лева само дето няма кои да ги дръпне.
Ще чакам и ще пиша веднага когато има развитие на драмата ;)
Благодаря за отговора!

Още веднъж УСПЕХ!
"Късметът се случва, когато подготовката срещне възможността!" Опра Уинфри
PHOENIX ARIZONA

Още веднъж УСПЕХ![/quote]

Много благодаря за пожеланието и подкрепата. ;)
PHOENIX ARIZONA

silverspell74 написа:Може би да помолиш леля ти да се обади отново и да бъде настоятелна по телефона...друго не се сещам. Вироятно можеш да се обърнеш и към някой от посредниците за имиграция (канадските), да обясниш и да питаш дали могат да съдействат. Но ще ти искат пари, предполагам.
Да тя го прави.
pumpy

Мнение от pumpy »

valioiko написа:АЗ не мога да разбера какъв е проблемът да добавиш още пари в картата и да извършиш плащането наново.
Проблема е, че не той извършва плащането, а някой чиновник от центъра в Сидни.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Финикс Аризона
Има голяма вероятност документите да ти ги върнат обратно с прикрепено обяснение, че по картата ти не е имало достатъчно средства.
Manchester United Football Club
PHOENIX ARIZONA

mufc написа:Финикс Аризона
Има голяма вероятност документите да ти ги върнат обратно с прикрепено обяснение, че по картата ти не е имало достатъчно средства.

Да знам и това ме притеснява най много.
Утре ще отида в МКБ Юнион банк и ще ги помоля ако има възможност да се провери в картов център дали не може да се наредят парите обратно от България към Канада. Предполагам щом аз имам СМС с информация кои и от къде иска да изтегли парите би могло да се види сметка или нещо друго до което аз нямам информация. Незнам сложно ми е много.Чакам по късно информация от моята леля.Помолих я днес пак да се обади на телефона да попита дали има развитие. Ще Ви кажа веднага когато има информация.
Успех на всички
tot2311

Мнение от tot2311 »

Чувал съм за случай когато просто връщат документите обратно. Ако питаш мен пробвай директно ти от тук да се свържеш с имиграционните, като ако е възможно да се докопаш до тоя дет отговаря за твойте документи.
pinokio1972

Мнение от pinokio1972 »

PHOENIX ARIZONA написа:Добро утро

На 12.09.2011 в 15:25 получих SMS от банката която ми издаде кредитната карта.

Опит за плащане на 1250 CAD от карта VISA Classic .....
Status : FAILED

След това аз веднага се обадих в МКБ Юнион банк и ги помолих да проверят много спешно какво става и какъв е проблема. Оказва се че има доста драстична промяна в курса на канадския долар и не ми достигат 25лв. от заявената сума. Аз бях в шок и веднага внесох още пари в кредитната картата. Даже преди когато изпратих документите сумата беше доста над 1250 CAD. Оказва се че когато картата е в лева транзакцията преминава в евро и после в канадски долари.
След всичко това аз се обадих в Канада на моята леля и я помолих да се обади на този телефон
Call Centre services (if you are in Canada only) Call Centre telephone number: 1-888-242‑2100
От там са я помолили за моето име и рождената дата и са казали че ще препратят информацията която е казала моята леля.
Аз също изпратих и-меил до следния адрес :
В писмото обясних подробно каква е ситуацията. Получих автоматичен отговор :
This is an automatic acknowledgement of your e-mail addressed to the Centralized Intake Office.

If this is a request for case information, the responsibility placed on us by the Privacy Act to protect all personal information precludes us from responding using e-mail unless we are able to verify that you are entitled/authorized to receive the case specific information. In this respect, if you are the applicant and you provide us with your full name, date of birth, and a file number or Citizenship and Immigration Canada (CIC) client ID, or you are a person to whom we are authorized to release information (written consent on the immigration file) and are able to provide the applicant's full name, DOB and the file number or CIC client ID, you will receive a reply by e-mail within 20 working days. If you are not the applicant or you are not authorized to receive the information, you will not receive a further reply to your e-mail. If you have applied within the last six weeks, we will not be responding to your enquiry- please ensure adequate time has passed before making an enquiry. Please note that we will not respond to e-mails concerning the following:

* Processing of Permanent Resident Cards.
* Processing of Citizenship applications.
* Requests to expedite processing of cases.
* Canadian citizens outside Canada seeking assistance (please consult http://www.dfait-maeci.gc.ca" <http://www.dfait-maeci.gc.ca> ).
* Opinions about recent announcements/news releases/cases.
* Information about visiting, living, working or studying in Canada (please consult http://www.cic.gc.ca" <http://www.cic.gc.ca/>).
* Information about services in Canada (http://www.goingtocanada.gc.ca/index.aspx" <http://www.goingtocanada.gc.ca/index.aspx>)
* This e-mail box cannot be used to submit additional information/documentation to be added to your application.

Моля Ви за съвет какво да правя. Просто не знам какво повече да направя.
За информация :
Изпратени док. по NOC 6242 на 14.07.2011 получени на 18.07.2011
Опит за взимане на сумата за разглеждане на документите на 12.09.2011 15:25ч.

Между другото аз платих онлаин,защото не бях оставил CVV номера в апликейшана .Получих обаждане от банката за канселирана трансакция и затова се разтърсих за плащане онлайн .Направих такова.Документите ми ги върнаха и аз прибавих официалния квитанция която се взима от имиграционния сайт за извършеното плащане и отново ги изпратих с DHL.Днес 15 септ. отново сиполучих документите с писмо обесняващо ми, че те държът да си получат парите като попълня формата за плащане с карта .Имам чуство ,че въобще не са разгледали изпратената от мен форма за плащане ,както и обеснителното ми писмо.Обадих се на канадския номер но никой не вдига там телефона.
Дайте акъл къде да се обажда или на кой e-mail да пускам писма, ако трябва да ми връщат парите и да ги нареждам отново с апликацията приложена в общия пакет документи.
PHOENIX ARIZONA

Уважаеми приятели
Искам да Ви благодаря на всички за съветите и подкрепата.
Днес в 16:57 БЛАГОПОЛУЧНО SMS изписа :
МКБ Юнионбанк
15.09.2011 16:57
Платени 1250 CAD от карта VISA Classic .....
Status : OK

Искам да Споделя с Вас всички неща които направих за да може ако пак някои има такъв неприятен казус за решаване
1. На този телефон моята леля се обади и обясни проблема от там са и поискали имената и моята дата на раждане тел: Call Centre services (if you are in Canada only)
Call Centre telephone number: 1-888-242‑2100
2.Пратих и-меил на този адрес с много ама много подробно писмо за проблема
3.Обадих се в посолството в Букурещ жената беше много любезна след като разбра за проблема ми каза да изпратя същия и-меил които е изпратен в Сидни те ще го препратят по служебен път : bucharest-immigration@international.gc.ca
4.Изпратих същото писмо по факс : ( утре ще напиша номера в офиса ми е )
Сега кое е допринесло за благополучното развитие на проблема не знам.Но направих всичко което ми беше по силите.
Пожелавам на всички да нямат такъв казус за решаване и процедурата по емиграция да върви гладко и без проблеми.
Още веднъж благодаря от сърце на всички за подкрепата .
Поздрави и късмет на всички
Дяко
Публикувай отговор