Относно дипломите

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
acsior

Относно дипломите

Мнение от acsior »

Някой има ли информация дали от служителите във Виена се проверяват дипломите дали не са фалшиви (не че имам фалшива диплома де :) ) и верността на съдържанието им?
Rock 'N' Roll
Аватар
tinval

Re: Относно дипломите

Мнение от tinval »

:) , щом си редовен, какво те провокира да зададеш този въпрос ?
DCS изпратени 27.08.2011
DCS пристигнали 31.08.2011
Accusé 15.03.2012
Мейл за изчакване на интервю 02.10.2012.
Интервю на 19.09.13
Медицински 20.01.14
Доп. док. до Букурещ 10.03.14 - копия на университетските дипломи
pumpy

Мнение от pumpy »

acsior написа:Някой има ли информация дали от служителите във Виена се проверяват дипломите дали не са фалшиви (не че имам фалшива диплома де :) ) и верността на съдържанието им?
Да, проверяват се - иначе за какво ще ги пращаме ?
Аватар
acsior

Мнение от acsior »

tinval написа::) , щом си редовен, какво те провокира да зададеш този въпрос ?
Ситуацията е следната: имам свидетелство за професионална квалификация, издадено от център за професионално обучение към националната агенция за професионално образование и обучение, която пък е към министерството на образованието. Т.е. всичко си е наред :) С това свидетелство придобивам втора степен на проф. квалификация по професия електромонтьор, специалност ел. инсталации на сгради. - Много добре, доколкото съм се ровил из таблицата на търсените професии, тази спада (ако не бъркам нещо) към секция А - Cable and Circuit Assembly (DVS - 945 hours / 1 year). И ето тук вече изниква проблемът (не знам до колко точно е проблем де): Срокът на обучение е описан в дипломата 4 месеца, а общия хорариум е 664 ч.
Затова ми мина през акъла дали не мога да си добавя собственоръчно върху дипломата една единица пред 4-те месеца, т.е. да станат 14 и някоя единица или двойка пред някой от предметите, за достигане на нужния брой часове. :?:
Rock 'N' Roll
Аватар
tinval

Мнение от tinval »

Аз не бих посъветвал никого да прави подобен род гимнастики, защото парите които ще дадат за разглеждането на документите им ще отидат на вятъра, ама всеки сам си решава, някой може да пожелае да рискува.

acsior, имаш ли други дипломи за завършено образование ?
DCS изпратени 27.08.2011
DCS пристигнали 31.08.2011
Accusé 15.03.2012
Мейл за изчакване на интервю 02.10.2012.
Интервю на 19.09.13
Медицински 20.01.14
Доп. док. до Букурещ 10.03.14 - копия на университетските дипломи
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

acsior написа:
tinval написа::) , щом си редовен, какво те провокира да зададеш този въпрос ?
Ситуацията е следната: имам свидетелство за професионална квалификация, издадено от център за професионално обучение към националната агенция за професионално образование и обучение, която пък е към министерството на образованието. Т.е. всичко си е наред :) С това свидетелство придобивам втора степен на проф. квалификация по професия електромонтьор, специалност ел. инсталации на сгради. - Много добре, доколкото съм се ровил из таблицата на търсените професии, тази спада (ако не бъркам нещо) към секция А - Cable and Circuit Assembly (DVS - 945 hours / 1 year). И ето тук вече изниква проблемът (не знам до колко точно е проблем де): Срокът на обучение е описан в дипломата 4 месеца, а общия хорариум е 664 ч.
Затова ми мина през акъла дали не мога да си добавя собственоръчно върху дипломата една единица пред 4-те месеца, т.е. да станат 14 и някоя единица или двойка пред някой от предметите, за достигане на нужния брой часове. :?:

Тези дето ще ти разглеждат документите са различни от нас. На тях лъжите не са им приоритет. И никак не обичат да ги лъже някой.
Бъди си честен, ще ти е по-леко на душата ;)
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Аватар
acsior

Мнение от acsior »

pavelyankov написа: Бъди си честен, ще ти е по-леко на душата ;)
Със сигурност ще ми е по-леко на душата, щото инак не съм такъв човек.

tinval написа:acsior, имаш ли други дипломи за завършено образование ?

Имам: Дипломата ми от средното (по-скоро средно специално в Техникум по хранене и хотелиерство) специалност "Мениджмънт в хотелиерството", съответно квалификация Мениджър хотелиер (което май според таблицата за професиите отива в дъното и не се дават никакви точки за това). И в последната година от учението изкарах допълнителен курс за професионална квалификация Сервитьор-барман (за което май се дават 6 точки ако е Food and Beverage Services (DVS - 960 hours / 1 year). И в двете дипломи хорариумите са по над 2000 ч. и са за повечко години.

Но пък от друга страна като сервитьор съм работил (по договор) около 6-7 месеца, а като ел. техник 3-4 години. За това се надявам да ми признаят дипломата за ел. техник (пък доколкото се познавам няма и да шмекерувам...) Просто се чудя какво ли ще признаят от дипломите...
Rock 'N' Roll
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Cable and Circuit Assembly (DVS - 945 hours / 1 year) няма нищо общо с ел. инсталации. Така че не се пъни, а и да имаше не си заслужава риска. Ако идеш да видиш програмите за обучение ще разбереш, че тази специалност се отнася за самолетостроенето - окабеляване и сглобяване на електронни платки - и няма нищо общо с жилищното и промишлено строителство, каквото е направлението на специалността ел. инсталации.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
acsior

Мнение от acsior »

Значи ако мога да се надявам на точки от професиите, то ще трябва да е за сервитьорската диплома тогава? А и като не съм работил по тази професия от 8-9 години... Всъщност за трудовия стаж има ли значение дали е по специалността от дипломата, която представяш или се гледа по принцип какъв трудов стаж имаш?
Rock 'N' Roll
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Трудовия стаж трябва да е за квалифициран труд, а дали е по дипломата има значение само ако решат, че професията ти е търсена. Информация по тази тема има прекалено много във форума и не смятам пак да я повтарям. Ползвай търсачка и ще ти стане ясно за какво иде реч. Моят съвет е да не мислиш и да се надяваш на търсената професия, а да заседнеш над френския, та да можеш и без да ти дадат допълнителни точки да минеш прага.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Публикувай отговор