Днес накрая успях да се ориентирам в този международния форум и аз стигнах до тази гадна новина... Това, което ме изумява е, че това изобщо е възможно. Държава, в пъти по напред от нашата държава, държава, към която се стремим, заради това, че е ефективна като институции, които създават и възпитават ред и сигурност и са ефективни, да поддържа такъв абсурд... Не е въпросът в 1122 и това, че тази квота се изчерпа. Въпросът е, че ако информацията от онзи форум е вярна, означава, че към дата 22ри август, те все още са разглеждали и броили документи, изпратени на 8ми юли!!! Т.е. всички ъпдейти, започвайки с първия на 21ви юли, са абсолютно нерелевантни, защото съм 21ви юли, те вече имат толкова получени апликейшъна, че разглеждат сигурно тези, получени още в първия ден... или няма значение кои апликейшъни, но със сигурност разглеждат тези, които са получени не по-късно от 7ми юли. Това в какво положение поставя всички други професии и изобщо цялата процедура - сещате ли се? Тези бройки, които обявяват са абсолютно и тотално невалидни, защото там има натрупана такава опашка, преди да започне т.нар. completeness check, че просто... не е истина.Ето ги връзките към темата и таблицата .
За съжаление там прочетох, че трима, кандидатствали за 1122, са получили отговор след запитване от тяхна страна, че документите им са върнати .Бройката както изглежда е запълнена на 8.07. Но все още не е сигурно. Много от хората се съмняват в истинността на постовете.
Още нещо - в онзи международния форум що пакистанец, индиец и т.н. видях - все съм се чудела как 10 000 бройки от цял свят се запълват толкова бавно. Ами има отговор - не се запълват бавно. Запълнени са отдавна, но канадците не са ги преброили, видите ли и следователно не са ги обявили...
Това, разбира се, ако информацията, че към 8ми юли квотата се е изчерпала, е вярна. НАистина има шанс това да е лъжа, ама какви ще са тия психопати, които лъжат за подобни неща... защо?? Квотата вече е изчерпана - с подобна информация, няма да спрат някой, който иска тепърва да си пусне документите, реално да го направи??
Още не мога да повярвам, че това, което на нас ни дава надежда, е това, че не е възможно институциите в Канада да са по-бавни, абсурдни и неефективни от нашите институции. Т.е. може да има грешка по форумите, евентуално. Или пък... да има вариант, за който не се сещам.
Ако е така - моля, някой да даде друго тълкуване, на абсурдът, че хора, чиито документи са получени на 08ми юли в CIC, им връщата документите поради изчерпана квота.
Как се надявам да не съм права, нямате си на идея...