Въпрос относно стаж
Въпрос относно стаж
Здравейте , от доста време ви чета хубавият форум. Имам едно въпросче - Скоро завършвам бак.степен "Икономика" в уни-то , и тъй като в теста има точки за working experiance , се чудех какво се очаква да съм работил за да покривам изискванията от 1-4 години стаж . Говорих с познати и те ми казаха , че работата трябва да е свързана с образованието , но това ми звучи много общо . Така че искам да разбера от първа ръка - каква точно работа трябва да извършвам в България за да натрупам този стаж . Благодаря за вниманието.
Re: Въпрос относно стаж
Вместо да питаш познати ,по добре чети какво пише на официалния саит.... е не е на български ама е ясно казано ,даже има номера на професите има-,NOC - от това по ясно -здраве му кажи.
Съвсем грубо резюме - това дет си го учил требе да може да мине кат уни. което трябва за некоя от професиите в листа ,после ти трябва стаж е по тая професия дет става или поне уж става - подаваш док.
Тъй като си писал в федералната -по подразбиране се предполага че за тази процедура става дума ....или не е тъй?
Успех
Съвсем грубо резюме - това дет си го учил требе да може да мине кат уни. което трябва за некоя от професиите в листа ,после ти трябва стаж е по тая професия дет става или поне уж става - подаваш док.
Тъй като си писал в федералната -по подразбиране се предполага че за тази процедура става дума ....или не е тъй?
Успех
В официалния сайт са дадени търсените професии от които искат да имаш мин. 1 год. стаж. http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... s.asp#list" Стажа няма общо с това, което си завършил, той ти дава просто съответния брой точки!!! Може да си учил едно, а да работиш съвсем друго, важното е да имаш нужния стаж от търсените професии.
Още нещо като намериш професията си в списъка, взимаш кода и го въвеждаш тук. http://www5.hrsdc.gc.ca/NOC/English/NOC ... lcome.aspx" Излизат всички длъжности под съответната професия и прочиташ какви задължение се очаква да имаш. Това е, успех!
Още нещо като намериш професията си в списъка, взимаш кода и го въвеждаш тук. http://www5.hrsdc.gc.ca/NOC/English/NOC ... lcome.aspx" Излизат всички длъжности под съответната професия и прочиташ какви задължение се очаква да имаш. Това е, успех!
Федерална процедура-продължителност 18 месеца!
мерси за информацията
tvlahliev написа:мерси за информацията

Федерална процедура-продължителност 18 месеца!
Видях , че темата е стара но понеже питането ми е сходно да си задам въпроса тук. Има ли значение дали стажа по професията за която кандидатстваш е от преди една или десет години.
01.02.2013 - DCSQ Монреал
05.03.2013 - Върнати документи
25.07.2013 - Изпратени документи
18.12.2013 - Получено акюзе
27.01.2015 - Искане на доп.документи
11.03.2015 - Доп.докс
11.03.2015 - Доп.докс
Доколкото знам условието е да имаш поне 1 година непрекъснат стаж за последните 10 години... Реално няма значение дали този стаж ти е от сега или като студент си работил като готвач... Освен ако не е по-отдавна от 10 години.
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Въпроса ми е свързан с новата програма Come to Canada. Там като условие има да си работил поне една година във ферма и дали ималш управленчески способности. Питането ми е съпругът ми е работил във ферма но почти преди 12 години, дали ще му зачетът тази година и малко или не.
11.03.2015 - Доп.докс
11.03.2015 - Доп.докс
Отговорът ми важи за Федералната. А за нова програма "Come to Canada" не съм чувала... Според мен това tool, чрез който те пренасочват към определена програма, която е подходяща за теб, а не че има някаква нова програма... Но може и да бъркам - не съм навлизала в подробности.
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Благодаря, значи е възможно да не му зачетът този стаж.
11.03.2015 - Доп.докс
11.03.2015 - Доп.докс