Въпроси за документите за Монреал, Квебек

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
aligatorka

Re: Въпроси за документите

Мнение от aligatorka »

kristian31 написа:Проблема е там,че аз искам да си работя до последно,не искам да напускам,за да си взема трудовата книжка,дори и да ми е пратят,до колкото разбирам тя ще е реално без последния нанесен стаж,защото аз реално още работя там.Немога да измисля какво да правя.Моля Ви за още малко помощ и коментари.
Кристиан 31,ако все пак не искаш работодателите ти да разбират,че служебната бележка е с предназначението да послужи пред Канадските имиграционни служби,бих те посъветвала да не пишеш нищо върху нея.Просто нека текстът да съдържа необходимата ти информация,преведи я и я изпрати във Виена.Ако вече от Виена ти направят забележка,тогава ще трябва да измислиш нещо и ще ти кажа какво ;) Но недей да се прецакваш по такъв недомислен и глупав начин.А ако ти трябва качествен превод,те съветвам да идеш в Съюза на българските преводачи.Преводът от български на френски ще бъде изключително качествен,защото работят с преводачи от френското посолство и такива,които са били праводачи точно по тези сесии за селекция на кандидати!
Документи до Виена:04.10.2010
Accuse de reception:15.12.2010
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

aligatorka написа: Емили,хитър подход,но не умен.Все пак това са имиграционни служби и нали се сещаш,че имат пълното право да изпитват съмнения относно всяка една от кандидатурите,особено пък относно тези кандидати,чиито документи са "скалъпени",сложени в един плик и изпратени във Виена.Не се прави така.Ти би ли изпратила документ на вниманието на имиграционните служби в Канада,на които пише, например:"Да послужи пред банка ДСК?"Звучи смешно.
aligatorka, виждам, че си се регистрирала оня ден. Не че искам да се заяждам, но това, което пишеш е безпочвено. Пускаш мнение след мнение, чела си досега сума ти месеци като гледам, но не си разбрала каква е схемата да се явиш на интервю във Виена и си мислиш, че има шанс просто така да те извикат, както си седиш и си пиеш кафето. Но, моля те - не обърквай хората.

Та сега по същество, да стане ясно на съфорумците, а надявам се и на теб: кое по-точно ти звучи смешно? Че в служебната бележка ще пише да послужи пред друга институция ли?
Хайде сега да поразсъждаваме по горната постановка: Служебната бележка се ИЗДАВА от предприятието с ПОДПИС и ПЕЧАТ на ДЛЪЖНОСТНОТО ЛИЦЕ. Този документ удостоверява, че към дата Х лицето, на което е издадена работи в съответното предприятие и не е в период на предизвестие. Т.е. удостоверява ФАКТА, че лицето работи към момента във фирмата - и ТОЧНО ТОВА Е, което ги интересува имиграционните. А не какво пише най-отдолу, демек пред кого да послужи. Документа си е документ и не пред кого послужва е важното, а каква информация и факти са вписани в него.
Та въпросът ми е какво "скалъпено" виждаш в оригинален документ, издаден от работодателя?

По твоята логика защо да пращаме трудови книжки (та те се издават с цел удостоверяване на трудов стаж пред институциите в България - не в Канада и се ползват основно пред НОИ при пенсиониране). Документа, удостоверяващ трудов стаж пред чужди институции се нарича Удостоверение от НОИ и се заверява в един специален отдел в централата в София. Чудя се що ли имиграционните не връщат на хората трудовите книжки като непризнат документ.
И още - що ли актовете за раждане ги приемат в това посолство? Интересно - след като се издават дубликати със специален печат за в чужбина. Що ли не сме се юрнали да си вадим такива?

И да ти отговоря на въпроса: Да - аз щях да изпратя документ в посолството с изречение: "Да послужи пред ДСК", ако имах притеснения да не ме освободят от работа. Е - при мен такива няма, защото работя при себе си, а по основния си трудов договор също нямах подобни притеснения - та изпратих 2 служебни бележки+други документи от разни институции, на които пишеше: Да послужи пред Имиграционни власти Квебек, Канада.
И за да ти прозвучи още по-смешно, ще ти кажа, че около 10 човека имаха подобни притеснения и изпратиха бележки с какви ли не изречения да послужи пред когото се сетиш и си минаха интервюто без проблем, вече си получават медицинските.
aligatorka написа:Кристиан 31,ако все пак не искаш работодателите ти да разбират,че служебната бележка е с предназначението да послужи пред Канадските имиграционни служби,бих те посъветвала да не пишеш нищо върху нея.Просто нека текстът да съдържа необходимата ти информация,преведи я и я изпрати във Виена.Ако вече от Виена ти направят забележка,тогава ще трябва да измислиш нещо и ще ти кажа какво ;) Но недей да се прецакваш по такъв недомислен и глупав начин.А ако ти трябва качествен превод,те съветвам да идещ в Съюза на българските преводачи.Преводът от български на френски ще бъде изключително качествен,защото работят с преводачи от френското посолство и такива,които са били праводачи точно по тези сесии за селекция на кандидати!
Вече е невъзможно да не се пише нищо върху бележката, в смисъл пред кого да послужи. Даже и в пълномощните се изисква да се впише конкретно институцията (демек пълномощно с не вписване пред кого да послужи няма).
И нещо много важно - в тази служебна бележка няма да пише той, а счетоводителката например и тя е длъжна да впише някакъв текст. И ако случайно се сдобие с бележка без въпросния текст (все пак има шанс - някои служители го оставят празен, особено по-пресните в службата) ще си измисля нещо си :lol: . Първо никой няма да го пита от Виена защо там няма нищо и второ какво стана - ще скалъпваме някакви нещица ли?
И изобщо няма да се прецака по тоя "глупав" начин, но виж следвайки твоите съвети - може и да му се случи.
Последно промяна от emili_vn на Сря Авг 31, 2011 3:47 pm, променено общо 1 път.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

Скоро хората съвсем ще се загубят в тоя форум - толкова много е дъвкано всичко, че просто вече няма смисъл. Номера е в четенето и в търсачката.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Крокодилче, на мястото на Кристиан31 не бих те послушал ;)
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Аватар
aligatorka

Мнение от aligatorka »

pavelyankov написа:Крокодилче, на мястото на Кристиан31 не бих те послушал ;)
Твоя воля,брат.Споделям личен опит, пък ако е полезен на някой друг,това много ще ме радва.Само здраве да е ;)

В крайна сметка всеки си познава най-добре положението-на един му харесва да кисне по безкрайните опашки на гишетата в НОИ,друг счита друго за правилно,като превод на трудова книжка и служебна бележка,която да не е открадната от архивите на ДСК или измъкната от задния му джоб :rofl: Да не говорим за трети,като моята вече любима събеседничка Емили,която пък взела че объркала служебна бележка с пълномощно...Изобщо,какво да ви кажа колега-луда работа...
Мен за документи изпратени от България не са ме мотали,но като гледам-затягат положението,вдигат летвата,увеличават срокове за чакане.И на фона на всичко това наистина ми звучи адски смешно да си изпратя бележките от ДСК в канадските имиграционни :rofl: Дебело подчертавам-служебна бележка,не пълномощно :)
Мен ме върнаха за декларацията от мъжа ми,която той изпрати от Канада в уверение на това че сме женени.Трябваше да попълни нова,защото в нея беше написал имената ми с неговата фамилия и логично да е така,защото сме женени.Обаче в досието фигурирам с фамилното име преди сватбата. Проблем се оказа също така че трябваше да е подписана пред нотариус.В декларацията пише че може да е заверена и подписана пред нотариус или лице,упълномощено от закона за тази дейност-т.е. длъжностно лице различно от нотариус,но оторизирано да извършва такава дейност.Мъжа ми направи декларацията в такъв отдел,в компетентна канадска институция,според указанията на декларацията,но от писмото което получих стана ясно че настояват да е направена от нотариус.
Така че драги съфорумци- недейте с лека ръка да пишете щяло и нещяло по документите си,защото така губите физическо време.А както ми написаха от Виена-сроковете за обработване на документите сега са по-дълги.
Та ако можете-имайте търпение.Но не всички го имат.
GeSho

Мнение от GeSho »

Aligatorka, - моля те спри се !
Ние по-новите трябва да сме само много благодарни на хора като emili_vn, че изобщо ни обръщат внимание и си хабят от времето за да ни помагат и насочват в това не леко начинание.
В конкретния случай Емили дава доказало се като работещо решение, а ти го наричаш „недомислено и глупаво ”- дори нещо да ни изглежда нелогично би трябвало да се поучим от добрите практики, а не да критикуваме така остро.
DSC Виена - 15.09.2011г.
Интервю - 06.09.2013 г
Сидни - 08.10.2013
Баркодове - 26.11.2013г.
Медицински - 12.02.2014
Покана за визи - 05.03.2014
Визи - 05.04.2014
Полет до Монреал - 26.05.2014
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

GeSho написа:Aligatorka, - моля те спри се !
Ние по-новите трябва да сме само много благодарни на хора като emili_vn, че изобщо ни обръщат внимание и си хабят от времето за да ни помагат и насочват в това не леко начинание.
В конкретния случай Емили дава доказало се като работещо решение, а ти го наричаш „недомислено и глупаво ”- дори нещо да ни изглежда нелогично би трябвало да се поучим от добрите практики, а не да критикуваме така остро.
:y:
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
marryy

Мнение от marryy »

А бе Вие добре ли сте, какво се взимате толкова на сериозно ,че чак се и карате! Я малко по-скпокойно. Този форум би трябвало да насочва, а не да се казва така или не е така.
При всеки човек е строго индивидуално и всеки си изпраща каквито документи има и ако от Виена му искат още искат, ако не всичко е ОК!
НЕ СЕ ПОБЪРКВАЙТЕ!!! :wasntme:

Поздрави на всички, дано се видим и запознаем в Монреал!!!!! :)
Аватар
aligatorka

Мнение от aligatorka »

marryy написа:А бе Вие добре ли сте, какво се взимате толкова на сериозно ,че чак се и карате! Я малко по-скпокойно. Този форум би трябвало да насочва, а не да се казва така или не е така.
При всеки човек е строго индивидуално и всеки си изпраща каквито документи има и ако от Виена му искат още искат, ако не всичко е ОК!
НЕ СЕ ПОБЪРКВАЙТЕ!!! :wasntme:

Поздрави на всички, дано се видим и запознаем в Монреал!!!!! :)
БЛАГОДАРЯ,ЧЕ ВНИКВАШ ИСТИНСКИ В ДУМИТЕ МИ!
Ние с мъжа ми също сме в Монреал.Вярно,че все още не съм при него,но скоро и това ще се случи!Та квартала около Шербрук и Кавендиш е много подходящ-тих,спокоен,с много зеленина и на комуникативно място!В момента той живее там и когато бях при него миналата година много ми хареса!
Колкото до побъркването на някои събеседници-дори не чета словоизлиянията им!Ще се радвам ако личният ми опит е полезен за някой!Ако ли не-здраве да е !Да няма да се трепем я :D
Аватар
jasmin_veni

Мнение от jasmin_veni »

aligatorka написа: Та квартала около Шербрук и Кавендиш е много подходящ-тих,спокоен,с много зеленина и на комуникативно място!В момента той живее там и когато бях при него миналата година много ми хареса!
Ще споделиш ли повече за квартала, ако искаш на лични.

Относно служебна бележка - на мен от човешки ресурси ми казаха, че не издават служебна бележка на общо основание, а трябва да пише пред коя институция да послужи. Казах, че отивам на гости на приятел в Канада (което не е далече от истината) и съответно ми трябва тази бележка. И без проблем ми написаха "да послужи пред канадски власти" или нещо подобно (не помня точната формулировка, дали беше посолство Канада или канадски власти).
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно :)
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
Аватар
aligatorka

Мнение от aligatorka »

jasmin_veni написа:
aligatorka написа: Та квартала около Шербрук и Кавендиш е много подходящ-тих,спокоен,с много зеленина и на комуникативно място!В момента той живее там и когато бях при него миналата година много ми хареса!
Ще споделиш ли повече за квартала, ако искаш на лични.

Относно служебна бележка - на мен от човешки ресурси ми казаха, че не издават служебна бележка на общо основание, а трябва да пише пред коя институция да послужи. Казах, че отивам на гости на приятел в Канада (което не е далече от истината) и съответно ми трябва тази бележка. И без проблем ми написаха "да послужи пред канадски власти" или нещо подобно (не помня точната формулировка, дали беше посолство Канада или канадски власти).

Разбира се,че ще споделя всичко което може да ти е полезно :) С мъжа ми ще се радваме да имаме близки семейства,с които да се виждаме на по бира,да обменяме опит и да си бъдем добри съседи :) А защо не и приятели :)
А пък за прослолутата служебна бележка,само ще добавя-за последно,че миналата година,когато ходих на гости при мъжа ми,моят работодател ми издате такава на общо основание,изпратих си документите в Румъния и след по-малко от месец имах визата,дори по телефона не ми се обадиха,както повелява тяхната практика в такива случаи.Но очевидно действат преценката е индивидуална.

Та за квартала-много спокоен квартал,с много зеленина.В близост само на две пресечки по протежение на Шербрук има много хубав парк,както и в обратната посока,след като се пресече Кавендиш,както и още няколко такива страхотни парка!Има супермаркети,Фармапри,мъжа ми спомена,че в близост има и детска градина,където има и български учителки.Детската градина е руска и таксите не са високи.Ако те интересува ще го попитам за конкретна информация и с удоволствие ще ти я предоставя.Автобус 105 отива точно до метрото и естествено интервалите са от рода на 1-2 минути:)мога да ти изпратя и малко снимки на района ако желаеш!

http://www.mapquest.com/maps?address=24 ... country=CA"
rade12

Мнение от rade12 »

Здравейте, искам да попитам за въпрос номер 16. Êtes-vous actuellement. В момента уча магистратура и работя, кое от двете е по-добре да отбележа(защото не ми позволява и двете), за да нямам проблеми след това с представянето на дипломата.
GeSho

Мнение от GeSho »

Здравейте,
Моята чуденка е по т. 14 – каква професия да си пиша и как да я формулирам и имали списък от който да си избера ?
DSC Виена - 15.09.2011г.
Интервю - 06.09.2013 г
Сидни - 08.10.2013
Баркодове - 26.11.2013г.
Медицински - 12.02.2014
Визи - 05.04.2014
GeSho

Мнение от GeSho »

rade12 написа:Здравейте, искам да попитам за въпрос номер 16. Êtes-vous actuellement. В момента уча магистратура и работя, кое от двете е по-добре да отбележа(защото не ми позволява и двете), за да нямам проблеми след това с представянето на дипломата.
Според мен маркирай и двете, едното електронно, а другото след разпечатване, все пак се стремим да подадем максимално точна информация.
Моята чуденка по 14т. – каква професия да си пиша ,въпроса е свързан с отмятането на една или и двете възможности(както ще е при мен) , а формуляра не го позволява, така че едното ще маркирам електронно, а другото на ръка.
DSC Виена - 15.09.2011г.
Интервю - 06.09.2013 г
Сидни - 08.10.2013
Баркодове - 26.11.2013г.
Медицински - 12.02.2014
Визи - 05.04.2014
rade12

Мнение от rade12 »

GeSho написа:
Според мен маркирай и двете, едното електронно, а другото след разпечатване, все пак се стремим да подадем максимално точна информация.
Моята чуденка по 14т. – каква професия да си пиша ,въпроса е свързан с отмятането на една или и двете възможности(както ще е при мен) , а формуляра не го позволява, така че едното ще маркирам електронно, а другото на ръка.
Май така е най-добре да направя, благодаря.
Сега виждам, че има нови договори за финансова независимост, или аз бъркам?
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... e/caf.html"
Публикувай отговор