Какво е заплащането в Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
coolFIRE

Re: Какво е заплащането в Канада

Мнение от coolFIRE »

Gotina написа:
Californian написа: продължавам да не те разбирам - моля те отговори ми - Защо точно Канада. А не Австралия, Щатите, Европа...където като те гледам смятам, че ще си по-добре?
-Австралия я отхвърлих доста отдавна, защото мой колега и приятел замина натам преди повече от 10г. и си писахме, та нещо не ми харесаха патилата там. След около 10г. момчето успя наистина, сега има престижна работа и позиция.
-В Европа не можеш да придобиеш този статут, който имаш в Канада - гражданство и пр. А след влизането ни в ЕС търсенето на гражданство в друга европейска държава се обезсмисля от тяхна гледна точка, но не и от българска. Имам приятели в няколко европейски държави и не смятам, че сбърках за Канада.
-Щатите вървяха със зелена карта, пък ми се виждаше онче-бонче, а с нелегални изпълнения не ми се разправяше - много стрес и несигурност.
-проучвала съм и Нова Зеландия между другото.
Абе като цяло, никъде няма лесно, на различните места проблемите са от различен характер, въпросът е че всеки си преценява какво би понесъл по-лесно или по-трудно. Аз си бях проучила нещата предварително.

Ще направя още малко усилия в Канада, защото Канада много ми харесва, а пък ако съвсем се закучи, съм мислила и варианта САЩ - аз даже миналата година казах на един отговорен канадец в държавна институция, че Канада губи като не прави брейн-дрейн като Щатите, ами искат тук да учим още сума години. Той между другото почти се съгласи с мен, но добави, че всъщност на Канада й трябват хора за работнически професии и те нямат проблем с работата. Ами и аз съм съгласна с него като гледам как се развиват нещата с повечето образовани имигранти... Не че е невъзможно, но отнема повечко време.
Готина, напълно съм съгласна с мнението ти, и това и онова, в което си писала защо не си останала в БГ.
Поздрави и успех! :-)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

coolFIRE написа:Готина, напълно съм съгласна с мнението ти, и това и онова, в което си писала защо не си останала в БГ.
Аз пък не и вярвам (съжалявам-лично мнение)
Цялата история е много добре издържана теоретично, но има много дупки.
1. Доходите
Замеряш първо аудиторията с цифри, до каквито и политиците в БГ не могат да се доберат.
Не казвам, че не съществуват. Има хора, които печелят и повече там, но не емигрират.
Дошъл си на по-ниско заплащане в Канада и си супер доволен от по-ниския си стандарт.
Айде, бе?! :o
2.Оптимизма
Стандарта ни на живот е по-нисък от българския и за да го изравним може би ни се налага да работим повече, т.е. ни остава по-малко време за себе си или семейството, обаче сме супер доволни от спокойствието.Пеят птички,цъфтят цветя!(Няма дзверски убийства!) Ура! :lol:
3.Появата и от нищото
Когато някой се появи и почне да сипе само суперлативи за Канада, не си ли задавате въпроси?
Цялостното и представяне звучи като програма за надъхване на кандидат имигранти.
Много съм подозрителна - знам! Дано да не съм права.Ако не съм -Успех! Дори и да съм - Пак успех! :y:
P.S.Само не ме бъркайте с нея, много моля! Аз не съм Тя.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Bistra написа:
coolFIRE написа:Готина, напълно съм съгласна с мнението ти, и това и онова, в което си писала защо не си останала в БГ.
Аз пък не и вярвам (съжалявам-лично мнение)
Цялата история е много добре издържана теоретично, но има много дупки.
1. Доходите
Замеряш първо аудиторията с цифри, до каквито и политиците в БГ не могат да се доберат.
Не казвам, че не съществуват. Има хора, които печелят и повече там, но не емигрират.
Дошъл си на по-ниско заплащане в Канада и си супер доволен от по-ниския си стандарт.
Айде, бе?! :o
2.Оптимизма
Стандарта ни на живот е по-нисък от българския и за да го изравним може би ни се налага да работим повече, т.е. ни остава по-малко време за себе си или семейството, обаче сме супер доволни от спокойствието.Пеят птички,цъфтят цветя!(Няма дзверски убийства!) Ура! :lol:
3.Появата и от нищото
Когато някой се появи и почне да сипе само суперлативи за Канада, не си ли задавате въпроси?
Цялостното и представяне звучи като програма за надъхване на кандидат имигранти.
Много съм подозрителна - знам! Дано да не съм права.Ако не съм -Успех! Дори и да съм - Пак успех! :y:
P.S.Само не ме бъркайте с нея, много моля! Аз не съм Тя.
Ти пьк не назбра ли че тя е на студентска виза и няма ПР.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Mr.D написа: Ти пьк не назбра ли че тя е на студентска виза и няма ПР.
Ти пък, ако си мислиш, че всичко чета?!
Спомням си само началото, когато ни замеряше със супер суми от България.Заради това изразявам недоверието си.Просто, защото съм реалист.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
grozdan

Мнение от grozdan »

Bistra написа: Спомням си само началото, когато ни замеряше със супер суми от България.Заради това изразявам недоверието си.Просто, защото съм реалист.
И ти ни замеряш с всякакви неща - почивки, къщи, коли и т.н. Странджата ти го каза веднъж ама ти не се усети. Не случайно твоя "приятел" Пешо има такова отношение. Ама нищо - ти може да се хвалиш, другите - не.
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

grozdan написа: И ти ни замеряш с всякакви неща - почивки, къщи, коли и т.н. Странджата ти го каза веднъж ама ти не се усети. Не случайно твоя "приятел" Пешо има такова отношение. Ама нищо - ти може да се хвалиш, другите - не.
Aaaa, нИдей така! При мен няма скрито-покрито.Всичко е риалити шоу със снимки. ;) :rofl:
(Kak беше? - "Сложете една снимка за да направите света по-добър." ...Хах :D )
Тия дето ме познават го знаят много добре.Не ти предлагам да ми ставаш френд във "фейсбоклука" (както казва Павката ), защото знам, че още ти държи влага изхвълянето като мръсно коте от профила ми. :D
Та така, приятен дебат на съмишлениците "по черга"! Само не подлъгвайте други да идват, като си знаете дереджето!Това исках да кажа аз с недоверието си към Gotina! :)
grozdan

Мнение от grozdan »

Bistra написа:Не ти предлагам да ми ставаш френд във "фейсбоклука" (както казва Павката ), защото знам, че още ти държи влага изхвълянето като мръсно коте от профила ми. :D
Та така, приятен дебат на съмишлениците "по черга"! Само не подлъгвайте други да идват, като си знаете дереджето!Това исках да кажа аз с недоверието си към Gotina! :)
Ето тук разбрах, че лъжеш. Сама се издаде, ама сигурно е за шоуто.
А относно недоверието ти към Gotina - всеки си има глава и да си решава. Аз казвах, че точно ти също се хвалиш много и не е хубаво да нападаш друг понеже и той/тя се хвали.
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Не я нападам. Просто не искам да ме бъркат с нея.
Няма да си развалям имиджа сега, я! :rofl: :rofl: :rofl:
Странджата

Мнение от Странджата »

Bistra написа:
grozdan написа: И ти ни замеряш с всякакви неща - почивки, къщи, коли и т.н. Странджата ти го каза веднъж ама ти не се усети. Не случайно твоя "приятел" Пешо има такова отношение. Ама нищо - ти може да се хвалиш, другите - не.
Aaaa, нИдей така! При мен няма скрито-покрито.Всичко е риалити шоу със снимки. ;) :rofl:
(Kak беше? - "Сложете една снимка за да направите света по-добър." ...Хах :D )
Тия дето ме познават го знаят много добре.Не ти предлагам да ми ставаш френд във "фейсбоклука" (както казва Павката ), защото знам, че още ти държи влага изхвълянето като мръсно коте от профила ми. :D
Tова за чергата не си прави ташак,защото каквато си безбожничка,не знаеш от какъв може да ти дойде!
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Странджата написа:Tова за чергата не си прави ташак,защото каквато си безбожничка,не знаеш от какъв може да ти дойде!
Добре, щом ти казваш сигурно е така.
Бай дъ уей и да си набожен, пак може да ти дойде.Няма закономерност в тая работа! :)
pathfinder1

Мнение от pathfinder1 »

Здравейте на всички,след като изчаках много от хората да се напишат във форума,искам да запитам следното:

ИМАЛИ НЯКОЙ ОТ ФОРУМА КОЙТО В МОМЕНТА ЖИВЕЕ И РАБОТИ СЪС СЕМЕЙСТВОТО СИ В КАНАДА.
ПИШЕТЕ МИ ЛС

Благодаря ви предварително.....:)
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Така като ги гледаш.... къде мислиш, че са?
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

pathfinder1 написа:Здравейте на всички,след като изчаках много от хората да се напишат във форума,искам да запитам следното:

ИМАЛИ НЯКОЙ ОТ ФОРУМА КОЙТО В МОМЕНТА ЖИВЕЕ И РАБОТИ СЪС СЕМЕЙСТВОТО СИ В КАНАДА.
ПИШЕТЕ МИ ЛС

Благодаря ви предварително.....:)
Айде, пак! (тоя път и с големи букви при това) Къде да сме? :o
А, Да..."Градината с морковите". Въй, ама тя е канадска, бре! Само на няколко километра от Монреал. :D
Е, що пък да ти пишем на лични? Аз не искам например. Шушу-мушу къща разваля! :D
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

pathfinder1 написа:Здравейте на всички,след като изчаках много от хората да се напишат във форума,искам да запитам следното:
ПИШЕТЕ МИ ЛС
Тсссс ! Якооо !
Излови ни на тясно, ще трябва да си признаем.
Глей ся - ние сме 9 човека, всеки с по 10 ника, базирани в София, Пловдив и Варна, които си чешем езиците на тема Канада. Чат-пат някой влиза да пита нещо, но след това се отказва и се записва в bgtoronto.com - тамошните, доколкото съм чувал са истински.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
owl

Мнение от owl »

Привет,

Първо искам да Ви поздравя за хубавия форум. :clap:

От известно време се замислям за възможността да изляза зад граница, но не за година - две, а с цел кардинално преселване. Все още не съм напълно убеден, че ще има смисъл и възможност, но реших да започна да проучвам, понеже България ме отблъсква все повече и повече с всеки изминал ден.

Имам няколко въпроса, ако се повтарят ми простете.

1. Има ли някой от Вас, който работи областта на маркетинга, за да сподели?
2. Има ли потенциална възможност за реализация, търсят ли се специалисти?
3. Какво е средното, приблизително възнаграждение на един маркетолог?
4. Лесно ли се намира работа? Знам, че никъде не е лесно, и навсякъде трябва да се бориш, но за една работна позиция в България към настоящия момент кандидатстват по 500-700 човека... В Канада как е?
5. Прочетох не малко, по темата с дипломите, но все противоречиви мнения. Някой може ли да ми каже по-общо, не само своята истина, а нещо осреднено?

Благодаря Ви предварително!

Поздрави: Дидо
Публикувай отговор