Готина, напълно съм съгласна с мнението ти, и това и онова, в което си писала защо не си останала в БГ.Gotina написа:-Австралия я отхвърлих доста отдавна, защото мой колега и приятел замина натам преди повече от 10г. и си писахме, та нещо не ми харесаха патилата там. След около 10г. момчето успя наистина, сега има престижна работа и позиция.Californian написа: продължавам да не те разбирам - моля те отговори ми - Защо точно Канада. А не Австралия, Щатите, Европа...където като те гледам смятам, че ще си по-добре?
-В Европа не можеш да придобиеш този статут, който имаш в Канада - гражданство и пр. А след влизането ни в ЕС търсенето на гражданство в друга европейска държава се обезсмисля от тяхна гледна точка, но не и от българска. Имам приятели в няколко европейски държави и не смятам, че сбърках за Канада.
-Щатите вървяха със зелена карта, пък ми се виждаше онче-бонче, а с нелегални изпълнения не ми се разправяше - много стрес и несигурност.
-проучвала съм и Нова Зеландия между другото.
Абе като цяло, никъде няма лесно, на различните места проблемите са от различен характер, въпросът е че всеки си преценява какво би понесъл по-лесно или по-трудно. Аз си бях проучила нещата предварително.
Ще направя още малко усилия в Канада, защото Канада много ми харесва, а пък ако съвсем се закучи, съм мислила и варианта САЩ - аз даже миналата година казах на един отговорен канадец в държавна институция, че Канада губи като не прави брейн-дрейн като Щатите, ами искат тук да учим още сума години. Той между другото почти се съгласи с мен, но добави, че всъщност на Канада й трябват хора за работнически професии и те нямат проблем с работата. Ами и аз съм съгласна с него като гледам как се развиват нещата с повечето образовани имигранти... Не че е невъзможно, но отнема повечко време.
Поздрави и успех!