Здравейте,
От една година съм в Канада и доста се порових из сайтовете, на няколко интервюта ходих ама нещо започнах да се отчайвам, че затова решихда пусна тази тема.
Въпроса ми е някой занимава ли се с дизайн и предпечат (по-точно на хартиени опаковки). Има ли някой който да е наясно как стои въпроса с печатниците и работата в тях, защото от 1-на година вече се опитвам да си намеря работа в тази сфера и нещо не се получава. Аз живея в Едмънтън ама май съм избрала грешната провинция да не говорим за града.
Бих се радвала ако ми дадете някой друг съвет или ако имам колеги да се запознаем и да обменим малко опит.
miliS написа:Здравейте,
От една година съм в Канада и доста се порових из сайтовете, на няколко интервюта ходих ама нещо започнах да се отчайвам, че затова решихда пусна тази тема.
Въпроса ми е някой занимава ли се с дизайн и предпечат (по-точно на хартиени опаковки). Има ли някой който да е наясно как стои въпроса с печатниците и работата в тях, защото от 1-на година вече се опитвам да си намеря работа в тази сфера и нещо не се получава. Аз живея в Едмънтън ама май съм избрала грешната провинция да не говорим за града.
Бих се радвала ако ми дадете някой друг съвет или ако имам колеги да се запознаем и да обменим малко опит.
Благодаря предварително
пробва ли график дизайн? Имам познат който си намери работа тук в Калгари.
От него знам че портфолиото е най -важно. Не са много пари де, но работа има.
Той е от Торонто и там не е по добре че много безработни артисти имало.Негови думи.
miliS написа:Здравейте,
Благодаря предварително
Имам един клиент, който се занимава с това и е доволен, че все още изобщо намира по някой клиент. Някои от конкурентите му са фалирали, други outcource-нати.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Много фирми си имат отдели за графичен дизайн и на печатницата пращат само готовите файлове за принт. Потърси компании които имат опаковки на продуктите си и подавай документи за техния арт департъмнт.
Друг пример е верига супермаркети. Те всяка седмица правят разни дипляни, флаери и онези рекламни материали които са до пощите на всеки блок. Провери дали няма да имат арт департмент. Според мен имат, тъй като е по-евтино да си имаш хора които да се занимават с това и да променяш каквото си искаш отколкото да плащташ на дизайн студио да го прави.
И още един съвет.
Направи си няколко портфолия. Едно с фиктивни опаковки, едно с фиктивни брошури, според това каква е дойноста на фирмата. Щото тука са малко рендета, и като търсят човек за етикети, но видят само опаковки, често не им стига акъла да осъзнаят, че човека става и за двете. HR специалистите са едни от най-ограничните говеда.
Първото ми предложение към miliS е да си потърси работа извън Edmonton. Някои наричат града Deathmonton. Нито климатът е читав, нито има кой-знае какъв бизнес, нито заплащането на каквото има ще е добро. Щом вече година не излиза нищо, време е да се пробва на друго място.
Бих се радвал да има работа за всички и навсякъде, но за съжаление не е така. Аз самият бих се изнесъл в някой по-малък град, ако имаше какво да правя там. Местене от Албърта в Онтарио е малко сложно технически, но от Едмънтън в Калгари е вариант, ако в Едмънтън няма това, което miliS търси. Друг вариант е да се преквалифицира в това, което го има. Аз лично имам познат в Едмънтън, който има дребен бизнес в съвсем друга област на това, за което е учил, но е OK и не се оплаква. Оплаква се само от дългата, студена и снежна зима.