доказаност на Conjoints de fait
доказаност на Conjoints de fait
Здравейте, имам един въпрос на който не мога да намеря отговор за сега. Ще съм благодарен ако някой помогне. Искам да започна процедурата за Квебек, като кандидатствам заедно с приятелката ми. С нея сме над 5 години заедно, но доказването на съвместно съжителство ми е проблем. Нямаме дете, нямаме и обща адресна регистрация. Естествено мога сега да направя обща регистрация, но няма да е от 1г. преди датата на подаване на документите. Остава ми да разчитам на клетвени декларации от родители и на общи снимки. Чудя се възможно ли е от посолството да ми отговорят, че нямам достатъчно доказателства за Conjoints de fait и ако стане така, какво следва? Дали ще ни разделят като отделни кандидати или направо ще ни отхвърлят кандидатурата?
Знам, че решение е сключване на брак, но в този вариант започват едни усложнения с половинката - иска да е "сватба като хората", да го направим както трябва и други подобни. За целта обаче ще трябват доста пари, а самата процедура и без това натоварва финансово.
Знам, че решение е сключване на брак, но в този вариант започват едни усложнения с половинката - иска да е "сватба като хората", да го направим както трябва и други подобни. За целта обаче ще трябват доста пари, а самата процедура и без това натоварва финансово.
Re: доказаност на Conjoints de fait
Здравейте!
В случай, че адресната регистрация е по-малко от година, при положение, че те изискват година единствено те могат да дадат конкретен отговор.
Имам приятели, които подадоха, те също като вас нямаха обща адресна рег. , съответно и на личните карти им бяха различни адресите, бяха при нотариус с хазяйката им , а освен с нея и с техни съседи и си бяха направили декларация. Бяха пратили много общи снимки, общи сметки.
Но от Виена им върнаха снимките и им казаха, че не е достатъчно и че трябва или да се оженят или да подадат като отделни кандидати. Явно за тях най-достоверни са адресните регистрации и то поне от година и не смао текущия, но и постоянния адрес. Обща банкова сметка нз доколко е силно за тях. Аз и приятелят ми бяхме в тази ситуация, но ние от дълго обмисляхме нещата по процедурата и събирахме точките и при подаване на документите имахме вече 2 г. общи адресни регистрации, аз си смених и личната карта съответно. За всеки случай си направихме и пълномощно при нотариус, като то е с пълни права. Мога да закривам, откривам, тегля суми и каквото си пожелая с всички негови сметки в България понеже от банката, в кояято имахме сметка казаха, че сметката не можело да е на двама титуляра. Но вероятно зависи и от банката. Ако имате поне общи сметки на един адрес ще е може бивид доказателство.
За жалост аз знам, че най-официалното е адресна регистарция в общината.
В случай, че адресната регистрация е по-малко от година, при положение, че те изискват година единствено те могат да дадат конкретен отговор.
Имам приятели, които подадоха, те също като вас нямаха обща адресна рег. , съответно и на личните карти им бяха различни адресите, бяха при нотариус с хазяйката им , а освен с нея и с техни съседи и си бяха направили декларация. Бяха пратили много общи снимки, общи сметки.
Но от Виена им върнаха снимките и им казаха, че не е достатъчно и че трябва или да се оженят или да подадат като отделни кандидати. Явно за тях най-достоверни са адресните регистрации и то поне от година и не смао текущия, но и постоянния адрес. Обща банкова сметка нз доколко е силно за тях. Аз и приятелят ми бяхме в тази ситуация, но ние от дълго обмисляхме нещата по процедурата и събирахме точките и при подаване на документите имахме вече 2 г. общи адресни регистрации, аз си смених и личната карта съответно. За всеки случай си направихме и пълномощно при нотариус, като то е с пълни права. Мога да закривам, откривам, тегля суми и каквото си пожелая с всички негови сметки в България понеже от банката, в кояято имахме сметка казаха, че сметката не можело да е на двама титуляра. Но вероятно зависи и от банката. Ако имате поне общи сметки на един адрес ще е може бивид доказателство.
За жалост аз знам, че най-официалното е адресна регистарция в общината.
Последно промяна от Jidja на Чет Авг 18, 2011 7:49 am, променено общо 1 път.
Jidja, благодаря за отговора. Успокоява ме, че не са ги отхвърлили, а са им предложили варианти. Това е добре. 

- fandjo
- Обратна връзка:
виж и това http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... =1&t=42107"IvelinJ написа:Jidja, благодаря за отговора. Успокоява ме, че не са ги отхвърлили, а са им предложили варианти. Това е добре.

успех!
“I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots.” Albert Einstein
Ако не желаете да сключите брак, най-добре си направете адресна регистрация на общ адрес и изчакайте една година. Всичко останало е допълнителна загуба на време.
Ние така направихме (и бебче се появи междувременно), все още си чакаме акюзето и не мога да потвърдя за сега, че всичко е наред.
Ние така направихме (и бебче се появи междувременно), все още си чакаме акюзето и не мога да потвърдя за сега, че всичко е наред.
Vouloir, c'est pouvoir!
Толкова ли е страшно да сключи човек брак, че трябва да губи 1 година време при така или иначе мудната напоследък процедура?
Много двойки около мен сключиха брак във връзка с процедурата (посред седмицата, без пиршества и дандании срещу 18 лева) и като гледам нищо не се е променило в начина им на живот.
Кантаре, да ви е живо и здраво бебчето и много, много да ви радва.
Много двойки около мен сключиха брак във връзка с процедурата (посред седмицата, без пиршества и дандании срещу 18 лева) и като гледам нищо не се е променило в начина им на живот.
Кантаре, да ви е живо и здраво бебчето и много, много да ви радва.

DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
- electrified
Да ти кажа и аз по отношение на сватбата си мислех че ако ще се прави нещо, то трябва да е като хората. Но за сватба като хората трябват много пари, които няма от къде да взема. Трябва да тегля заем, а това е неприемливо. Ние ще направим следното нещо(казвам ти го като идея) - подписваме в края на октомври и след това скромна вечеря с най-най-близките. Евентуално след това размазване в Алиби, че от как се роди малкия нощен живот (освен нощно хранене) не съм помирисвал. Подаваме документите, заминаваме(живот и здраве), установяваме се там, работа,работа, работа, второ дете, работа,работа. И след 2-3 години, като успеем да скатаеме някой лев идваме в Бг и правим сватбения банкет със всички учинайки, стринки и т.н. роднини, които съм виждал един-два пъти в живота.
Никога няма да ни стигат парите, да сме достатъчно умни и да имаме достатъчно памет в цифровия фотоапарат.
http://immigration2quebec.blogspot.com
http://immigration2quebec.blogspot.com

DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
IvelinJ отговарям ти не на личното съобщение, а тук , за да може и други хора, които се колебаят да не се набутват излишно.
Сега говорих с тези мои приятели по-подробно да ми кажат как е минало при тях, за да ти дам 100% верна информация.
Значи те са изпратили снимки, декларация от съседи, че живеят на един адрес с нотариалните му заверки и всичко, отделно карта на момичето, че може да разполага със средствата от сметката на момчето, като и сметката не е била никак празна и там други права като са взели документ от банката и т.н
Значи, аз мислех, че са им изпратили писмо обаче са им върнали всички документи, снимки , всичко, директно!
И са им казали или да се оженят, за да ги считат за двойка или просто да си кандидатстват наново и отделно.
Да ти кажа дори варианта да се регистрира приятелката ти и да подадете след 4 месеца и да подадете и да се надявате да ви отворят документите възможно най-късно не е добър, изключително рисковано е, а и просто ще ви ги отворят, когато и да е и най-вероятно ще ви ги върнат. Нали не може 100% да се каже, но по-вероятното е да ви ги върнат. Ще изгубите доста време и средства и отделно само ще го мислите през цялото време.
Тези приятели подписаха и си подадоха документите пак.
В крайна сметка, ако толкова се притеснява твоята приятелка и нещо не иска да се разчува направете си го тайно и си знайте само вие. Така или иначе си заминавате заедно, ако после искате да си направите сватба като хората ще имате възможността, ако ли не , никой няма да знае, че сте женени така или иначе.
Аз също не исках така да подписвам, и ние не сме подписали имам адресна регистрация от 2 години преди подаването, но ако по някаква вероятност ни накарат -ще подпиша.Толкова трябва да си търпелив и да чакаш и да се подготвиш, че вече когато сме подали, от това по-лесно да отида и да подпиша май няма :Д
Успех
))
Сега говорих с тези мои приятели по-подробно да ми кажат как е минало при тях, за да ти дам 100% верна информация.
Значи те са изпратили снимки, декларация от съседи, че живеят на един адрес с нотариалните му заверки и всичко, отделно карта на момичето, че може да разполага със средствата от сметката на момчето, като и сметката не е била никак празна и там други права като са взели документ от банката и т.н
Значи, аз мислех, че са им изпратили писмо обаче са им върнали всички документи, снимки , всичко, директно!
И са им казали или да се оженят, за да ги считат за двойка или просто да си кандидатстват наново и отделно.
Да ти кажа дори варианта да се регистрира приятелката ти и да подадете след 4 месеца и да подадете и да се надявате да ви отворят документите възможно най-късно не е добър, изключително рисковано е, а и просто ще ви ги отворят, когато и да е и най-вероятно ще ви ги върнат. Нали не може 100% да се каже, но по-вероятното е да ви ги върнат. Ще изгубите доста време и средства и отделно само ще го мислите през цялото време.
Тези приятели подписаха и си подадоха документите пак.
В крайна сметка, ако толкова се притеснява твоята приятелка и нещо не иска да се разчува направете си го тайно и си знайте само вие. Така или иначе си заминавате заедно, ако после искате да си направите сватба като хората ще имате възможността, ако ли не , никой няма да знае, че сте женени така или иначе.
Аз също не исках така да подписвам, и ние не сме подписали имам адресна регистрация от 2 години преди подаването, но ако по някаква вероятност ни накарат -ще подпиша.Толкова трябва да си търпелив и да чакаш и да се подготвиш, че вече когато сме подали, от това по-лесно да отида и да подпиша май няма :Д
Успех

Jidja, много благодаря за информацията. Помогна ми да си изясня правилната стратегия.
Здравейте и от нас! И ние сме по доказването на това, че живеем заедно
! Нашите документи са приети, но ни приканват в срок от 1м да им изпратим допълнителни доказателства за нашия общ живот. Имам само един въпрос, ако някой може да ми обясни какво имат предвид с "conclusion d'une enquête sociale". Вече съм толкова притеснена след 7 месеца на търпеливо очакване, че просто не очаквах това да им е проблематичното... 

Здравейте, моят случай е същият само дето имам дете на 8 месеца. Детето не се ли признава за доказателство? Подготвил съм абсолютно всички документи и не мога да взема решение с БРАК или КОНЖУЕН ДЬО ФЕ ?
Благодарен ще съм на коментари по дилемата!
Благодарен ще съм на коментари по дилемата!
http://www.dlstore.eu" onclick="window.open(this.href);return false;