Документи Букурещ - Пролет 2011

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
bubush82

Re: Документи Букурещ - Пролет 2011

Мнение от bubush82 »

здравейте и от нас !
След едно кратко и приятно писмо със запитване относно закъсненията на медицинските формуляри, днес получихме това :

Bonjour,

Veuillez noter qu'à présent les délais de l'examen initial des demandes déposées dans la catégorie travailleurs sélectionnés par la province du Québec sont plus longs qu’auparavant, à savoir six mois. Pour cette raison les formulaires et les directives médicales n'ont pas été encore transmises. Après cette période, vous recevrez une autre lettre vous avisant les étapes suivantes du traitement de votre dossier.

Nous regrettons tout inconvénient.

Nous vous prions d’agréer, Madame/Monsieur, l’expression de nos sentiments distingués.

За добро ли е , за лошо ли е незнаем. Дано скоро се раздвижат нещата и при нас.Че гърча е голям. Колкото повечв се стои тука толкова повече разходи ... :( Грозно...
Аватар
sudju4e
Обратна връзка:

Мнение от sudju4e »

Аз не разбирам защо пишете на хората в Букурещ при положение, че на никой от нас не е изтекъл 6 месечния срок, който е посочен в писмото с баркодовете. Разбирам притесненията и нетърпението Ви, но все пак е добре от тук да се научим на търпение и да не изискваме нещата да се случат по-рано от предвиденото.
DSC - 30.04.2010
Entervue - 08.03.2011 - успешно
DRP - Букурещ -23.03.2011
Медицински - 22.08.2011 (направени - 23.08.2011)
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
Аватар
emili_vn

Мнение от emili_vn »

sudju4e, изпревари ме с въпроса. Понятие като закъснение на медицински формуляри в момента няма. Ще са закъснели например за вас bubush82, ако до средата на декември не сте получили формуляри, а сега сме едва август. Хората са ви го написали в писмото с баркодовете, но явно няма кой да чете. Подали сте през май, баркодовете са ви от юни - аз лично не знам какво очаквате сега, при положение, че подалите още през март с баркодове от края на март и началото на април не са си получили формулярите. Медицинските се получават между 150-я и 160-я ден от отваряне на досието.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Joya

Мнение от Joya »

Честито на всички с медицински и от мен! Айде да повлечете крак и да завалят формуляри :)
Моят адрес също изчезна, ама горе долу от преди седмица, дано всичко да е наред и да дойде и формуляра.
Гледам че всички масово избирате Вита, на мен Вита ми е на 50 метра от вкъщи, и цялото семейство се лекуваме там, и съответно взех да се замислям, дали лекарката която извършва прегледите за Канада ще отчете наличието на медицинско досие на всички членове на семейството ни, например аз имам заболяване на щитовидната жлеза, което фигурира в досието ми, а не искам да фигурира във формуляра. Другите са ок, защото са ходили само за настинки и грип.
Знам че изследванията за медицински са общо взето повърхностни, но само да ми напише името и ми излиза цялата история в болницата, и започвам да се замислям за Грийнберг, някой насочил ли се е също натам ?
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Аватар
fandjo
Обратна връзка:

Мнение от fandjo »

и при нас има раздвижване... :)
след като беше изчезнала инфото в сайта от днес пише, че сме в прогрес

We started processing your application on August 11, 2011.

имаме обаче и писмо с искане за допълнителна информация за професиите :^)
“I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots.” Albert Einstein
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

fandjo написа:и при нас има раздвижване... :)
след като беше изчезнала инфото в сайта от днес пише, че сме в прогрес

We started processing your application on August 11, 2011.

имаме обаче и писмо с искане за допълнителна информация за професиите :^)
При нас е абсолютно същaтa ситуация, въпреки, че до последно в петък нямаше никаква промяна.Даже днес се изненадах, че още в 8,30 часа статуса е In Process.
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
wallatich

Мнение от wallatich »

Здравейте и Честито на всички с медицински от нас :)
Знам че избързваме ,но след като си получиме мед............... и дойде време да се пращат
паспортите за виза в Букурещ (ТАКСАТА)за Droit de résidence permanente е 385 eur. ? (това е след увеличението )нали от 16 юни 2011г.??
Благодаря ви :handshake:
bubush82

Мнение от bubush82 »

Хайде да не го караме кофти комшйската както му се вика !
Аз споделих отговора на писмото просто информативно. Както забелязвате, никаде не е пожелано зов за помощ спрямо сутиацията ?? Нали ?
На нас ни е ясно, че трябва да чакаме но и от друга страна имаме 100 въпроса които са чакащи и решаващи за ежедневието ни. Не искам да влизам в детайли а не мисля, че някой го засяга това.
Хайде малко повече подкрепа и да живнем а не да ми споменавате каде какво пише и дали някой го е прочел.

Това тука е информативен бюлетин и не е училище за подготовка на имиграция ? КАПИШ ??
Ех че българщина....
Аман от разбирачи и про - та !!!

Грешно е даже ,че ви отговарям изобщо но не издържах и ето на по горе резултата.
Аватар
azzura

Мнение от azzura »

Споко, пич, това е стандартен отговор и аз получих същия в отговор на молбата ми да ме уведомят по мейл-а, когато ми пратят медицинските.И на мен ми е писнало от всичко вече, но няма какво да правим - чакаме и това е.Айде лек ден и по-весело! :)
http://www.youtube.com/watch?v=3moLkjvhEu0" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
fandjo
Обратна връзка:

Мнение от fandjo »

мисля, че след горните публикации най - подходящ пост е :P
споко, всичко ще се нареди :D :rofl: ;) :y: :party: и други такива положителни емоции... като :) :clap: :dance: :mm: :nod: :drinks: :beers: :claps: :f: а сега и аз като azzura : Айде лек ден и по-весело! :)
“I fear the day when the technology overlaps with our humanity. The world will only have a generation of idiots.” Albert Einstein
bubush82

Мнение от bubush82 »

azzura написа:Споко, пич, това е стандартен отговор и аз получих същия в отговор на молбата ми да ме уведомят по мейл-а, когато ми пратят медицинските.И на мен ми е писнало от всичко вече, но няма какво да правим - чакаме и това е.Айде лек ден и по-весело! :)

FYI - не съм пич ! и съм дама колкото и ти :) Все пак благодаря за мекия тон, върши работа.
Виж как се усмихвам :) :)
Слънчев ден от мен.
games

Мнение от games »

Добре че пишат хората и споделят .Че тука в тоя раздел има пазители да не направиш нещо без разрешение.Шъта изядът :lol:
Аватар
sudju4e
Обратна връзка:

Мнение от sudju4e »

games написа:Добре че пишат хората и споделят .Че тука в тоя раздел има пазители да не направиш нещо без разрешение.Шъта изядът :lol:
Да и крилца даже имаме 8)
DSC - 30.04.2010
Entervue - 08.03.2011 - успешно
DRP - Букурещ -23.03.2011
Медицински - 22.08.2011 (направени - 23.08.2011)
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
celicata

Мнение от celicata »

da se pohvalim na 09.08 imame OK
na medecinskite. chakame pokana
za viza.uspeh na vsichki.
kemy

Мнение от kemy »

Ето това вече е хубава новина :) Дано скоро получите поканата и да летите наесен ;) Успех celicata :y:
09.08.2010- DCS

15.12.2011-Invitation visa
Публикувай отговор