Българи във Виктория

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Marten
Обратна връзка:

Българи във Виктория

Мнение от Marten »

Здравейте. Със съпругата ми и двете ни деца живеем от 3 години във Ванкувър. От около година мислим да се преместим на острова. Получихме много и разнообразни мнения от наши приятели, но истината е , че никой от тях никога не е живял там. Интересува ме ако има някой който да може да ми даде обективна картинка от там. Всички знаем че екскурзия е едно, имиграция -друго:)) Аз съм бояджия, а жена ми детска учителка, децата ни са на 14 и 6 години. Благодаря ви
dairymaid

Re: Българи във Виктория

Мнение от dairymaid »

Здравей Marten,
Питай по-конкретни въпроси, за да знаем каква информация ти трябва.
Поздрави от слънчева Виктория :hai:
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Marten написа:Здравейте. Със съпругата ми и двете ни деца живеем от 3 години във Ванкувър. От около година мислим да се преместим на острова. Получихме много и разнообразни мнения от наши приятели, но истината е , че никой от тях никога не е живял там. Интересува ме ако има някой който да може да ми даде обективна картинка от там. Всички знаем че екскурзия е едно, имиграция -друго:)) Аз съм бояджия, а жена ми детска учителка, децата ни са на 14 и 6 години. Благодаря ви
Защо не проверите първо какви са възможностите за работа? От това което си написал не става ясно каква е точно идеята с местенето, но според мене определено е по-добре ако човек се мести с осигурена работа.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Картинката (почти) винаги е субективна.
Има и друг момент - ние пък сме били във Ванкувър само като туристи, така че не можем да сравняваме.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Marten
Обратна връзка:

Мнение от Marten »

Здравейте, благодаря ви много за отговорите. Идеята на нашето местене е че много харесваме Виктория и почти бяхме взели твърдо решение да се местим докато не сме се окопали много здраво тук, но тогава своята роля изиграха приятели и познати, които споделиха мненията си за Виктория с нас. Повечето мнения казват, че във Виктория хората са расисти и че с нашите акценти мнооого трудно ще намерим работа( което само по себе си е доста стряскащо и уви няма как да разбереш това без да поживееш там). Моята идея е да започна собствен бизнес и затова решението за местене е в общи линии належащо, защото професията ми е свързана с труден старт и изграждане на мрежа от клиенти в годините( която мрежа обаче би ми била ненужна ако се преместим във Виктория:). В момента работя за нелоши пари във фирма за хайенд бояджийски услуги(започнах там втората седмица след пристигането ни тук и така вече близо 3 години) . Има и малки технически неудобства при трансфера на моргиджа, тъй като лендера вероятно ще откаже да повярва че ще си ползвеаме ферито всеки ден твърдо решени да запазим работните си места тук. Но този въпрос е решим някак. Друго , което чухме от другари за Виктория бе , че било много пенсионерско:)))Нашите лични впечатления са определено по-различни, но би било прекрасно да чуя мнението на хората които живеят там! Това би било единствено обективно. За работа, пускаме резюмета в крегслист ежедневно, но резултат-никакъв към момента. Благодаря ви -мнението ви значи много за нас!
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Значи, нека и dairymaid да каже, но аз лично нямам такива наблюдения, че хората били расисти.

За пенсионерството - да има повече пенсионери отколкото другаде, но аз например не виждам никакъв проблем в това.
Преди това съм живял в Кингстън, Онтарио - също прочут с многото си пенсионери (има три болници и пр.) но също не ми е правило никакво неприятно впечатление.
Виж сега, това че града има процентно малко повече пенсионери отколкото други градове не значи че като ходиш по улицата се чувстваш като в старчески дом (щото усещам че твоите познати внушават това). Не е така. По скоро - повече мир и спокойствие. Че кой не иска това ?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Marten
Обратна връзка:

Мнение от Marten »

Пенсионерите не ме притесняват, а по-скоро намирането на работа. Ние търсим точно по-спокоен живот- във Ванкувър е гмеж и все по гмеж става.....
dairymaid

Мнение от dairymaid »

Здравей Marten,

Виктория е било предпочитано място от пенсионери преди резкия скок на цените на недвижимите имоти. Градът има 2 сравнително големи университета, които привличат млади хора. Част от студентите отстават в града, ако успеят да намерят работа.
Както вече сте установили намирането на добра работа в малък град е сравнително по-трудно (Виктория е около 300 хиляди). Предимство е че ако си добър в това което правиш информацията се разпространява сравнително бързо. Местните се шегуват, че ако нормално в света важи правилото на 6 degrees of separation във Виктория правилото е 2 degrees of separation.
Ние живеем в града от 4 години и половина и се чувстваме добре. Нашите професии са много различни така че ми е трудно да съветвам за работа. Добра идея е да се преместите след като единия поне има оферта за работа, но от друга страна тук често (или почти винаги) се наемат хора, които са препоръчани.
Относно спокойствието - няма спор - живота е много спокоен, когато имаш добра работа.
Каквото и да решите - пожелавам късмет. Пиши на лични ако идвате към Виктория.

Поздрави
Весела
Публикувай отговор