Конкретни въпроси относно изпращане на документи - Виена

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Allegra

Конкретни въпроси относно изпращане на документи - Виена

Мнение от Allegra »

Здравейте,
след дълга подготовка и много четене стигнах до заветното подаване на документите за Виена.
Имам няколко конкретни въпроса:

1. Възможно ли е плащане на необходимите такси с дебитна карта Visa electron ? Т.к.прочетох противоречиви мнения, бих искала да попитам в крайна сметка някой плащал ли е по този начин, и ако да, имал ли е проблеми?
2. Към пакета документи се прилага оригинала на сертификата TCFQ, копие или нотарилано заверено копие?
3. В листата с необходими документи, публикувани на официалния сайт, Contrat relatif à la capacité d'autonomie financière е посочен на две места - в точка 1 и в точка 7, два пъти ли трябва да се приложи този договор или греша?
4. Ако след подаване на документите основният кандидат си смени работата, декларирана като настояща към момента на подаване на DCS, трябва ли да уведоми за това службите във Виена, ако трябва - по какъв начин, какви документи трябва да се изпратят...
Благодаря предварително за отговорите :)
Аватар
kamy

Re: Конкретни въпроси относно изпращане на документи - Виена

Мнение от kamy »

Аз също ще изпращам документи, 1/ плащам с чек, 2/ нотариална заверка пишеше че се правела само на дипломи и документи за стаж, аз за всеки случай и актовете за раждане заверих, сертификата ако питаш мен няма нужда от нотариална заверка, но за твое успокоение може да го завериш, ще струва към 5-10лв макс? 3/ дай линк, моля те, аз веднъж съм попълнила този документ, 4/ в съседна тема са писали, че не е необходимо, но пък във формуляра Demande-certificat-selection пише, че до 30 дни трябва да ги информираме ако има промени в статуса на описаните в този документ данни:
"Je déclare que les renseignements contenus dans la présente demande et, le cas échéant, les documents annexés sont complets et exacts
et que j’aviserai le ministère de l’Immigration et des Communautés culturelles de tout changement aux réponses indiquées dans ce formulaire
dans les trente (30) jours suivant ce changement."
- предполагам че можеш да им пратиш копие от новият си договор и едно писъмце кога и какво си започнал/а да работиш. Поздрави!

Въпрос Чудя се струват ли си парите за куриер или да пратя документите с поща, препоръчана и с разписка? Пишете ако сте пращали с поща. Аз лично съм изпращала и получавала неща различни от документи обаче, нямам забележки към пощата и затова питам и вас. Оставам с впечатлението че всички пращат с куриер, Спиди и др.
P.S. Пратих ги със Спиди - 290гр ми излезе 33лв, за 4-5 дни тарифата.
Последно промяна от kamy на Вто Авг 09, 2011 7:00 am, променено общо 1 път.
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

Към Ками

http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 76&start=0"

Аз съм ЗА куриера
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Allegra

Мнение от Allegra »

Kamy,
аз лично изпратих документите с DHL, по-скъпо е, но стигнаха до Виена за по-малко от 24 часа. По-изгодната тарифа на Спиди важи, ако занесеш документите лично до техен офис, до колкото знам.
Иначе за сертификата TCFQ направих запитване до бюрото до Виена и от там ми отговориха "ORIGINAL
". Така че си направих нотариално заверен препис и си го оставих за мен, а оригиналът изпратих във Виена.
Направих запитване и относно промяната на работата на водещ кандидат след подаване на документите и дали е необходимо да бъдата уведомени за това обстоятеслтово и ми отговориха ; "Oui vous devez nous en aviser, avec envoie des documents", но не са уточнявали какви документи трябва да се изпратят. Аз четох различни мнения по темата, но според мен е редно да се напише уведомително писмо, придружено с превод на новия трудов договор, последната страница от трудовата книжка и дл.характеристика. А и ти си права за това, което пише в Demande-certificat-selection .
За всички, които са се чудели като мен дали има разлика между кредитна карта VISA и дебитна Visa electron - да има, таксите могата да се платят само с VISA - кредитна карта
Аватар
misirosi
Обратна връзка:

Мнение от misirosi »

здр., задължително се изпраща оргинала на сертификата, но ако ти е нужно винаги можеш да поискаш да ти издадат документа наново от Франция по номера на документа.а по въпроса за изпращането на документите, аз досега съм използвала за нашите пощи, вярно има много оплаквания от тях, но явно до момента поне съм случила на служители, защото всичко съм получавала и всичко, което съм изпратила е пристигнала, е, вярно малко по-бавничко.
margaret

Мнение от margaret »

Allegra написа:1. Възможно ли е плащане на необходимите такси с дебитна карта Visa electron ? Т.к.прочетох противоречиви мнения, бих искала да попитам в крайна сметка някой плащал ли е по този начин, и ако да, имал ли е проблеми?

3. В листата с необходими документи, публикувани на официалния сайт, Contrat relatif à la capacité d'autonomie financière е посочен на две места - в точка 1 и в точка 7, два пъти ли трябва да се приложи този договор или греша?

и аз имам същите въпроси по тези 2 точки :

1. Някой плащал ли е с прословутата карта Visa electron ?

3.Този договор за финансова независимост в крайна сметка веднъж или 2 пъти се попълва?
Ето линк към официалния сайт : http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... ments.html"
Както се вижда ясно договора е споменат в точка 1 и точка 7....
10/10/2011 - Vienne
02/11/2011 - Accusé
09/10/2012 - Интервю
06/08/2013 - документи Сидни
21/10/2013 - получени формуляри за медицински
30/10/2013 - направени медицински
06/11/2013 - покана за визи
07/12/2013 - получени визи
-----------
2 години и 59 дни
Аватар
cantare

Мнение от cantare »

Allegra написа: За всички, които са се чудели като мен дали има разлика между кредитна карта VISA и дебитна Visa electron - да има, таксите могата да се платят само с VISA - кредитна карта
С Visa electron плащането не става!!!! Може да се плати с Visa, MasterCard, American Express - като го пише и на бланката, и десетки пъти е обсъждано във форума.
Договор за финансова независимост се попълва веднъж от водещия кандидат.

Тук: http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... =1&t=38451" доста изчерпателно са засегнати всички въпроси за документите за Виена. Темата е закована дори.
Vouloir, c'est pouvoir!
margaret

Мнение от margaret »

cantare написа:
Allegra написа: За всички, които са се чудели като мен дали има разлика между кредитна карта VISA и дебитна Visa electron - да има, таксите могата да се платят само с VISA - кредитна карта
С Visa electron плащането не става!!!! Може да се плати с Visa, MasterCard, American Express - като го пише и на бланката, и десетки пъти е обсъждано във форума.
Договор за финансова независимост се попълва веднъж от водещия кандидат.

Тук: http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... =1&t=38451" доста изчерпателно са засегнати всички въпроси за документите за Виена. Темата е закована дори.
Не съм от тези дето не четат и питат... вчера преди да си напиша въпроса цял ден четох всички 41 стр в темата ,която си ми посочил...(не съм пропуснала нито една стр.)...
Сега отивам да си направя карта Виза щом няма да стане с виза електрон...
А относно договора ,по - принцип разбрах ,че се попълва само веднъж от водещия кандидат, но просто ми стана странно ,като го видях на официалната стр. 2 пъти даден да се тегли (в 1-ва и 7-ма точка)...затова и попитах и дадох линк...
10/10/2011 - Vienne
02/11/2011 - Accusé
09/10/2012 - Интервю
-----------
2 години и 59 дни
Аватар
kamy

Мнение от kamy »

Visa electron - не става за нищо за съжаление, в сайта на Paypal пишеше, че можело да си свържеш дебитната карта с акаунта, но уви след неколкократно ходене до банката, искане за интернет банкиране, кодове, дори нова карта, пак не стана - просто в Бг нищо не работи както трябва.
Най-сигурно е с VISA, както и в изискванията пише Кредитна карта.
margaret

Мнение от margaret »

kamy написа:Visa electron - не става за нищо за съжаление, в сайта на Paypal пишеше, че можело да си свържеш дебитната карта с акаунта, но уви след неколкократно ходене до банката, искане за интернет банкиране, кодове, дори нова карта, пак не стана - просто в Бг нищо не работи както трябва.
Не виждам къде е проблема да си вържеш Виза Електрон към PayPal (мъжа ми има виза електрон и с нея е направил много покупки от EBAY , а предполагам знаете че плащанията на стоки купени през ибей стават само през PayPal)...
Но PayPal ,какво общо има с таксите за Канада ,че си се опитвала да си регистрираш картата в сайта им???
Да не би да има вариант за плащане през PayPal ,за който не съм чувала???
10/10/2011 - Vienne
02/11/2011 - Accusé
09/10/2012 - Интервю
-----------
2 години и 59 дни
succes

Мнение от succes »

[quote="Allegra"]Здравейте,
след дълга подготовка и много четене стигнах до заветното подаване на документите за Виена.
Имам няколко конкретни въпроса:

1. Възможно ли е плащане на необходимите такси с дебитна карта Visa electron ? Т.к.прочетох противоречиви мнения, бих искала да попитам в крайна сметка някой плащал ли е по този начин, и ако да, имал ли е проблеми?

Аз си изкарах кредитно-дебитна карта от Райфайзен банк и ми свърши чудесна работа при плащането на таксата за Виена.
Аватар
kamy

Мнение от kamy »

Не исках да ви обърквам, paypal няма нищо общо с Канадската процедура, казвам само че най-сигурният вариант от картите е Кредитна Карта Visa & Mastercard
GeSho

Мнение от GeSho »

1 – не е възможно да се заплати таксата с дебитна карта, а само с кредитна или с чек!
2. – прилага се оригинала на сертификата.
3. - Contrat relatif à la capacité d'autonomie financière – според мен е достатъчно да се попълни веднъж, но пък така както са изброени май ще ги изпратя в 2 бр. че все пак разчитам и на тази 1 точка.
DSC Виена - 15.09.2011г.
Интервю - 06.09.2013 г
Сидни - 08.10.2013
Баркодове - 26.11.2013г.
Медицински - 12.02.2014
Покана за визи - 05.03.2014
Визи - 05.04.2014
Полет до Монреал - 26.05.2014
GeSho

Мнение от GeSho »

Allegra написа: 4. Ако след подаване на документите основният кандидат си смени работата, декларирана като настояща към момента на подаване на DCS, трябва ли да уведоми за това службите във Виена, ако трябва - по какъв начин, какви документи трябва да се изпратят...
- първоначално бях убеден, че не е нужно, но поради отговорите на kamy и Allegra реших още веднъж да разгледам всички документи.
- във формуляра Demande-certificat-selection пище: - „ declare that the information contained in this application and appended documents, if any, is complete and accurate and I will notify the Ministère de l'Immigration et des Communautés culturelles of any change in answers given on this form within thirty (30) days of the change.”
- Аз декларирам че информацията съдържаща се в този формуляр и приложените документи, ако има такива, е пълна и точна и аз ще уведомя министерството за настъпили промени в отговорите дадени в този формуляр в 30 дни от промяната.

За мен въпросът е подвеждащ и грешен, не декларираш настоящата си работа, а трудовият си стаж за последните 5 г. към датата на подаване на документите, в който няма как да настъпят промени.
Според мен това изиакване се отнася за събития свързани с сключване на брак, развод, раждане на дете, завършване на образование и др. В случая би било просто губене на време и средства да ги уведомяваме за нещо, което не ги интересува и не се оценява „ Важен е стажа за последните 5 г., а не настоящата работа”
- ако се бъркам нека някой от по-напредналите с процедурата да сподели!
DSC Виена - 15.09.2011г.
Интервю - 06.09.2013 г
Сидни - 08.10.2013
Баркодове - 26.11.2013г.
Медицински - 12.02.2014
Покана за визи - 05.03.2014
Визи - 05.04.2014
Полет до Монреал - 26.05.2014
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

kamy написа:Visa electron - не става за нищо за съжаление, в сайта на Paypal пишеше, че можело да си свържеш дебитната карта с акаунта, но уви след неколкократно ходене до банката, искане за интернет банкиране, кодове, дори нова карта, пак не стана - просто в Бг нищо не работи както трябва.

ПейПал се връзва безпроблемно с български банкови акаунти.
Публикувай отговор