Интересува ме, дали трябва да ги уведомяваме във Виена, че задграничният паспорт на водещия кандидат е изтекъл и съответно да изпращаме копие от новия като стане готов? Вече сме получили акюзе, но нямаме покана за интервю.
Другият ми въпрос е как се отчитат точките за възраст - гледат се към момента на подаване на документите или към момента на интервюто? Проблемът е, че документите ни са изпратени точно един ден преди водещият да навърши 36 години, т.е. пощенското клеймо е с такава дата.
Да, трябва да ги уведомите. Това става като изпратите копия на старите паспорти и копия на новите с придружително писмо, че сте си подменили паспортите.
Възрастта се гледа към датата на подаване на документите.
emili_vn написа:Да, трябва да ги уведомите. Това става като изпратите копия на старите паспорти и копия на новите с придружително писмо, че сте си подменили паспортите.
Възрастта се гледа към датата на подаване на документите.
Jidja написа:Здравей strange_bird, може ли да те помоля да кажете кога сте си подали документите и кога сте получили акюзе, за да ви включим в статистиката
Съжалявам за закъснелия отговор, но отсъствах:) Относно документите - изпратени за Виена на 15 ноември 2010,получено акюзе 05 април 2011. Оттогава ни вест, ни кост
Аз имам един въпрос за Паспорт-а
Малко предистория, за да сте наясно: Родом съм от Враца, но живея във Варна, тая година заради яслата на малкия се наложи да си сменя постоянния адрес заради супер тъпто и дискриминиращо по географки принцип изискване на община Варна и двамата родители да са с варненски постоянен адрес. Нещо, което в общини като София, Бургас и Пловдив го няма. Та смених си личната карта. От паспортно ми казаха че трябва в 30 дневен срок да си сменя и шофьорската книжка. Но пък от КАТ ми казаха че не е нужно. Трябвало само да се водя на отчет във Варна. Но пък трябвало да си сменям номерата на колата. Нещо което не направих, тъй като нямат постановление по което да ме глобят или конфискуват МПС-то заради това.
Малко се отклоних, ама от тук следват 2 въпроса:
1. Някой знае ли дали паспорта ми е валиден - ходих днес в паспортно и от там ми казаха че е въпреки че на него пишело че е издаден от МВР -ВРАЦА. Никъде нямало адрес(то ако става въпрос и на СУМПС никъде няма адрес). Документа е издаден лани и е от новите. Мисълта ми е че явно има някакви неуредици с подобни казуси и нито един компетентен орган не е наясно какво трябва да се направи. Да не стане така че (дай Боже) да стигнем до заминаване и на летището да ми кажат: "Къде си тръгнал с тоя невалиден паспорт?"
2. В случай че се окаже че СУМПС ми е невалидно, това би ли бил някакъв проблем при изкарване на Permit de-Condeur в Канада?
В допълнение да споделя че тия малки бюрократични неуредици са едни от големите причини да решим да емигрираме в държава, в която 80% от подобен тип работа си я вършиш по телефона.
Никога няма да ни стигат парите, да сме достатъчно умни и да имаме достатъчно памет в цифровия фотоапарат.
Спред това, което прочетох трябва да си го сменииш
http://www.econ.bg/law/procedures/article115282.html"
и по-специално следното: "При подмяна на паспорт при промяна на постоянния адрес се представя и удостоверителен документ от съответната общинска администрация"
което ме навежда на мисълта, че е наложително
Май ще трябва.
Лошото е че заради некомпетентността на един служител, можеш да се оплескаш в лайна до плешките, че да те и глобят на всичкото отгоре. Благодаря
edit: оказа се че няма да се налага. Учителката ми по френски имала позната в паспортно и тя и казала че имало случай подобен на моя и не се налагало да си сменя паспорта. Спестих 40лв
Никога няма да ни стигат парите, да сме достатъчно умни и да имаме достатъчно памет в цифровия фотоапарат.
здр., по въпроса за паспорта- той е валиден до изтичане на срока му, на него няма написан адрес, но в СУМПС има адрес, но само като населено място и затова трябва да се смени мястото на отчета на водача, т.е. пуска се една молба да ти прехвърлят досието ти във Варна и това е, без да се сменя шоф.книжка.