Подновяване на БГ лична карта
-
- Обратна връзка:
Подновяване на БГ лична карта
Здравейте! Нуждая се от номер на телефон на БГ посолство в Отава. Открих този 613-789-3215, но от известно време не успявам да се свържа с никой чрез него. Става дума за БГ лична карта, която изтича през октомври и имам няколко въпроса:
1. Колко време отнема процедурата по подновяване от тук, Канада?
2. Какви документи са нужни?
3. Каква е цената на услугата?
Ще бъда благодарна на всеки, минал наскоро по този път, в случай че сподели подробности.
Желая ви успешен ден!
1. Колко време отнема процедурата по подновяване от тук, Канада?
2. Какви документи са нужни?
3. Каква е цената на услугата?
Ще бъда благодарна на всеки, минал наскоро по този път, в случай че сподели подробности.
Желая ви успешен ден!
27.05.2009 DSC Виена
17.06. Accusé
29.10. Покана за интервю по е-mail (по пощата-ЗАГУБЕНА!)
03.12. Интервю
16.12.DRP Букурещ
20.01.2010 Баркодове
19.02.Медицински 15.03 OK
13.05.Покана за визи
07.06. ВИЗИ
17.06. Accusé
03.12. Интервю
16.12.DRP Букурещ
20.01.2010 Баркодове
13.05.Покана за визи
07.06. ВИЗИ
Re: Подновяване на БГ лична карта
613-789-3523,
опитай на този да се свържеш. Работят от 9.30 до 12.30
опитай на този да се свържеш. Работят от 9.30 до 12.30
- roumensp
Аз съм ползвал 613-789-3215 без проблем. Отговаряли са ми в 4 часа тяхно време.
-
- Обратна връзка:
Тук можете да намерите какви документи и цената на услугата. Това е от консулството в Торонто. Моят паспорт и лична карта бяха готови за около 3 месеца.
http://www.bgconsultoronto.info/pass_info.php"
http://bgconsultoronto.info/downloads/NewPasport.pdf"
http://www.bgconsultoronto.info/pass_info.php"
http://bgconsultoronto.info/downloads/NewPasport.pdf"
- Bistra
- Напуснал форума
Хах, кога това, преди колко време? По-миналата седмица исках да им задам елементарен въпрос - никаква връзка с тоя телефон! Тъй като нямам време за губене да се разхождам до Отава, ги елиминирах като опция и си разреших проблема по друг начин. Ако по същия начин извършват услугата подмяна на документи направо: "Тури му пепел!"roumensp написа:Аз съм ползвал 613-789-3215 без проблем. Отговаряли са ми в 4 часа тяхно време.
Аз моите си ги подновявам в България, когато си ходя с експресна поръчка.Става за 3 дни.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

-
Наложително ли е да се подменят личните карти при положение, че имате валиден БГ паспорт? Нашите ЛК даже не сме ги вземали тук - оставихме ги в БГ и би трябвало да са изтекли вече... Не виждам къде биха ни послужили, а и си е излишен разход да ги подменяте тукdesiR написа: Става дума за БГ лична карта, която изтича през октомври

- angelheart
Според Административно-наказателните разпоредби на Закона за българските лични документи: " Съгласно чл. 81, с глоба от 20 до 150 лв. се наказват лица, които не подадат заявление за издаване на лична карта, в следните случаи :emimilanova написа: Наложително ли е да се подменят личните карти при положение, че имате валиден БГ паспорт?
-
- В 30 дневен срок от изтичане валидността на личната карта;
etc."
Най-големите разочарования в живота са победите. От тях няма полза.
- roumensp
Днес, 15:30 тяхно време.Bistra написа:Хах, кога това, преди колко време?roumensp написа:Аз съм ползвал 613-789-3215 без проблем. Отговаряли са ми в 4 часа тяхно време.

- angelheart
Да разбираме, че отговарят само на определен брой обаждания от приоритетен източник ли?
Най-големите разочарования в живота са победите. От тях няма полза.
- John Smith
Разбирай, че това е българско посолство/консулство и си работят точно по българския начин.
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
Свързах се от първия път безпроблемно и получих необходимата информация. На месечната разпечатка даже го имам:
Jun 14 2:48 pm 613 789-3215 Ottawahull, ON
Jun 14 2:48 pm 613 789-3215 Ottawahull, ON
embgottawa@hotmail.com - след като веднъж се изнервих с техните телефони
, комуникирам с тях вече само по мейла и искам да ви кажа, че получавам бърза и адекватно подадена информация, така че, за по-нетърпеливите това е опцията
.

"Може да си разочарован ако не успееш, но си обречен ако не опиташ"!!!
- Bistra
- Напуснал форума
Има ли някой глобен, живеещ в чужбина?-аз да попитамangelheart написа:Според Административно-наказателните разпоредби на Закона за българските лични документи: " Съгласно чл. 81, с глоба от 20 до 150 лв. се наказват лица, които не подадат заявление за издаване на лична карта, в следните случаи :emimilanova написа: Наложително ли е да се подменят личните карти при положение, че имате валиден БГ паспорт?
-
etc."
При миналото ми ходене до България документите ми бяха изтекли. Ами не ме глобиха. Не знам може да съм извадила и късмет, заради това и питам.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

-
- Обратна връзка:
Благодаря на всички за информацията
Засега не планираме пътуване до България, така че се налага процедурата да се задвижи от тук, но явно трябва да изчакаме изтичането на валидността на картата

Засега не планираме пътуване до България, така че се налага процедурата да се задвижи от тук, но явно трябва да изчакаме изтичането на валидността на картата

27.05.2009 DSC Виена
17.06. Accusé
03.12. Интервю
16.12.DRP Букурещ
20.01.2010 Баркодове
13.05.Покана за визи
07.06. ВИЗИ
17.06. Accusé
03.12. Интервю
16.12.DRP Букурещ
20.01.2010 Баркодове
13.05.Покана за визи
07.06. ВИЗИ
Аз бях в България през Юни и си изкарах нова лична карта. Глобиха ме 20 лева, щото старата изтекла през Април и съм закъснял.Bistra написа:Има ли някой глобен, живеещ в чужбина?-аз да попитамangelheart написа:Според Административно-наказателните разпоредби на Закона за българските лични документи: " Съгласно чл. 81, с глоба от 20 до 150 лв. се наказват лица, които не подадат заявление за издаване на лична карта, в следните случаи :emimilanova написа: Наложително ли е да се подменят личните карти при положение, че имате валиден БГ паспорт?
-
etc."
При миналото ми ходене до България документите ми бяха изтекли. Ами не ме глобиха. Не знам може да съм извадила и късмет, заради това и питам.