grobari, все още ли нямаш яснота по въпроса?grobari написа:Да, ще отговоря като имаме яснота по въпроса...
По ред причини темата ме интересува (за това я и извадих от нафталина), т.е. въпросът ми не е заяждане.
grobari, това е така само и единствено, ако през тези 12 месеца не си учил на "temps plain". При кандидатстване за плащане по този параграф се представя здравната карта и се подписва декларация по въпроса.grobari написа:... много ясно, че след първата година, ако не стане със сетрификата, то от самия престой в Квебек при поискан статут може отново да се мине в графата Квебекари...
коце, аз имам "Code permanent" от обучението ми по френски чрез COFI в Université de Montréal.коце написа:На мен изобщо не ми търсиха сертификата за селекция за политехническия. Спомням си обаче че им дадох кода който вече имах от У де М т.е. написах го в молбата за кандидатстване.
Като опря обаче до пари в École Polytechnique, минах по графата, че съм живял в Кебек 12 месеца без да съм учил на "temps plain"
pumpy, значи ли това, че деца на "федералисти" (в моя случай), при положение, че учат тук, получават такъв "code permanent" и стават кебекари?pumpy написа:... Това е така, но никъде не са ти искали "валиден/в срок на годност сертификат за селекция. Той се използва за да получиш code permanent, който местните имат от училище. С този код ти имаш статут на местен, ако и да учиш 10 години по-късно...
Знаеш ли, дали този код е същият, като този, който се получава в университет?
Ако с получаването на този код ставаш кебекар, това "за цял живот" ли е, или (както например със здравната карта) трябва да отговаряш на определени условия?