Другия път !ablood написа:Не са 4, а 2 пъти.optics написа:Зарежи уреда.
Вземи нощна лампичка от доларстора от тия дето се закачат директно в контакта.
Виж дали тоя с "55-те волта" свети (4 пъти) по-слабо.
Докладвай резултата.![]()
Електричарски въпрос
- optics
- Модератор
Re: Електричарски въпрос
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
- MrGeek
- Путлер Капут
Едно време даскала по физика повтаряше често, че "който не знае закона на Ом-а, ще си ходи у дома".ablood написа:Не са 4, а 2 пъти.![]()

Светенето на електрическите крушки е пропорционално на мощността, затова и тя се явява основния параметър при всяка крушка (принципно се подразбира използването им в стандартни мрежи при стандартно напрежение в контактите). От формулата за мощността P=U.I и закона на Ом U=I.R се получава, че P=U^2/R. Очевидно съпротивлението на крушката е постоянната величина в случая, следователно мощността е пропорционална на квадрата на напрежението, което се мени по странен начин в мрежата на аблъд. Следователно при два пъти по-ниско напрежение мощността ще падне четворно, т.е. крушката ще свети четири пъти по-слабо от нормалното или една 60 ватова крушка става 15 ватова.

Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
- ablood
- Обратна връзка:
Възхищавам се на подробното обяснение.
В електричарско отношение съм лаик.
За това търся помощ.
В електричарско отношение съм лаик.
За това търся помощ.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Я търси къде има вързан диод
Fuck the Cola
Fuck the Pizza
All We Need Is Slivovitza
Fuck the Pizza
All We Need Is Slivovitza
А защо да няма ? Може и да не е в къщата. Второ, като не виждаш на тази картинка не значи, че не може да го има, принципът е същият, само въображение се иска.optics написа:Първо, в къщата на блъда надали има скрит трансформатор (като на схемата). Второ - аз не виждам никъде в нея да се споменава 55 Волта.
Е, да, като няма фази не може да се говори и за неутрален проводник а за заземяване.MrGeek написа:Значи не си ме разбрал правилно, пък и аз не съм се изразил съвсем коректно, защото тук наистина няма различни "фази". Няма обаче и неутрален проводник, защото това на схемата е заземяването. Уредът осъществява контакт с двата крайни активни проводника, напрежението между които е 110 волта. 55 волта е само напрежението между всеки от активните проводници и заземяването.crusader написа:На схемата от цитата има само една фаза, следователно няма никаква междуфазова разлика. Ясно се вижда и неутралния проводник.
Аблъд спомена за някакви 2 черни жици, срязан мост и заземявания, но без картинка не става много ясно какво е. От друга страна 55В са си точно сплитнати на две 110В, освен ако аблъд не знае как се мери напрежение.
- optics
- Модератор
crusader написа:А защо да няма ? Може и да не е в къщата. Второ, като не виждаш на тази картинка не значи, че не може да го има, принципът е същият, само въображение се иска.optics написа:Първо, в къщата на блъда надали има скрит трансформатор (като на схемата). Второ - аз не виждам никъде в нея да се споменава 55 Волта.
Защото никой идиот не слага скрити трансформатори из къщите. Защото си говорим за реалност не за въображение.
Блъда, като си лаик, не се изцепвай, че разбирачите са сбъркали.
И като питаш, прави каквото ти препоръчват, а не каквото си си наумил и без друго.
Прочее същото може да се отнесе и към въпроси по всякакви теми.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
- ablood
- Обратна връзка:
Ъ? Къде това?optics написа:Блъда, като си лаик, не се изцепвай, че разбирачите са сбъркали.
Аз другото вече съм го сторил. И вдвата случая махнах слабата гореща жица, и сложих нов контакт, захранван само от 110-волтовата.optics написа:И като питаш, прави каквото ти препоръчват, а не каквото си си наумил и без друго.
сега искам да знам, дали да не върна както си беше.
- optics
- Модератор
Е как къде ?
Виж най-горе в страницата съм го цитирал, ако си забравил къде.
И Гийка толко труд хвърли да ти обясни.
Виж най-горе в страницата съм го цитирал, ако си забравил къде.
И Гийка толко труд хвърли да ти обясни.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
- ablood
- Обратна връзка:
Явно си пропуснал, че съм признал тази "изцепка" и невежеството си по въпроса. Помислих, че говориш от европейска гледна точка, без да съзнавам че си чак такъв "разбирач".
Явно държиш на по-задълбочено извинение. Ще поработя по въпроса и ще ти го поднеса подобаващо, когато съм готов.
А ти от нивото на превъзхождащтата си компетенция можеш да помислиш над моя въпрос.
Явно държиш на по-задълбочено извинение. Ще поработя по въпроса и ще ти го поднеса подобаващо, когато съм готов.
А ти от нивото на превъзхождащтата си компетенция можеш да помислиш над моя въпрос.
Изглежда има идиоти които слагат трансформатори по стълбовете, като например тозиoptics написа:crusader написа:А защо да няма ? Може и да не е в къщата. Второ, като не виждаш на тази картинка не значи, че не може да го има, принципът е същият, само въображение се иска.optics написа:Първо, в къщата на блъда надали има скрит трансформатор (като на схемата). Второ - аз не виждам никъде в нея да се споменава 55 Волта.
Защото никой идиот не слага скрити трансформатори из къщите. Защото си говорим за реалност не за въображение.
Pole-mounted power distribution transformer with center-tapped secondary winding (note use of grounded conductor, right, as one leg of the primary feeder). It transforms the high voltage of the overhead distribution wires to the lower voltage used in house wiring.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/e ... loseup.jpg
Предполагам, че си виждал доста такива (нямам в предвид идиоти

- optics
- Модератор
Блъда,
правиш се на луд, а не си.
Аз ти отговорих на въпроса "Ъ? Къде това?" щото май не беше разбрал.
Интересно как така хем си си признал изцепката, хем после питаш: "Ъ? Къде това?".

Правиш опити за ирония, превъзходство, ала бала. Успокой топката, никой не е обиден.
Просто уточнявах.
Крусейдъра:
Аз казах че никой идиот не вгражда трансформатори в къщите (тъй че изневиделица на човек да му дойдат 55 волта в контакта).
Ти говориш че имало трансформатори по стълбовете ?
Какво доказваш ? Че на света съществуват трансформатори ?
И въобще цялото ти включване по темата е сякаш с цел някой да се скара с някого ?
Аз със блъда нямам намерение да се карам. Не разбира човека, пита, казват му какво да пробва, не слуша, подиграва се, че има разбирачи, слага кавички, окей негова си работа.
правиш се на луд, а не си.
Аз ти отговорих на въпроса "Ъ? Къде това?" щото май не беше разбрал.
Интересно как така хем си си признал изцепката, хем после питаш: "Ъ? Къде това?".

Правиш опити за ирония, превъзходство, ала бала. Успокой топката, никой не е обиден.
Просто уточнявах.
Крусейдъра:
Аз казах че никой идиот не вгражда трансформатори в къщите (тъй че изневиделица на човек да му дойдат 55 волта в контакта).
Ти говориш че имало трансформатори по стълбовете ?
Какво доказваш ? Че на света съществуват трансформатори ?
И въобще цялото ти включване по темата е сякаш с цел някой да се скара с някого ?
Аз със блъда нямам намерение да се карам. Не разбира човека, пита, казват му какво да пробва, не слуша, подиграва се, че има разбирачи, слага кавички, окей негова си работа.
2 юни 2012, budtel
2 юни 2012, budtel
Това как го измъдриoptics написа:
Крусейдъра:

Всъщност това което казах в няколко поста в синтезиран вид (за да не те разконцентрира) е следното:
Съвсем възможно е да има вътрешен трансформатор, както и да има външен с изведена до къщата средна точка. Да имаш друго приемливо обяснение за наличието на 55 В ?
- mortigur
- Обратна връзка:
Понеже и аз съм лаик но ми стана интересно.
Та това ли е смисъла ...ablood написа: Някой знае ли каква е идеята и как е направено?
Construction sites
In the UK, electric tools and portable lighting at construction sites are increasingly required to be fed from a centre-tapped system with only 55 V between live conductors and the earth. This system is used with 110 V equipment and therefore no neutral conductor is needed. The intention is to reduce the electrocution hazard that may exist when using electrical equipment at a wet or outdoor construction site. An incidental benefit is that the filaments of 110 V incandescent lamps are thicker and therefore mechanically more rugged and shock-resistant than 230 V lamps, although rough service lamps are also available providing enhanced ruggedness.
Taxation is theft.
- ablood
- Обратна връзка:
И аз нещо такова предполагам, ама госрещам 2 пъти, само в кухни.