черен печат за САЩ и кандидатстване за Квебек.

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
polina_trendafilova

Re: черен печат за САЩ и кандидатстване за Квебек.

Мнение от polina_trendafilova »

Mr.D написа:Не спритеснявай толкова за рекорда. Ти имаш само отказ или си бил нелегално там?
Ако не им кажеш че си имал отказ за виза няма откаде да разберат.
Ако си бил нелегален това е друг вьпрос. Тогава ще трябва да ги изльжеш че никога не си бил в САЩ. Бил си в Бьлгариа през цялото време и по този начин не ти трябва ФБР рецорд.

Не се правете всички на много честни. Да не сте Майки Терези случаино.
Преди година и ние слушахме подобни съвети като ни караха да си мислим "Те там нищо не могат да проверят"...
В момента с мъжа ми ни е толкова яд че слушахме подобни разбирачи.
Ако се правехме на Майки Терези в момента щяхме да сме с визи в ръка.
Така че и моя съвет е да не се лъже.
minnesota

Мнение от minnesota »

По принцип аз също не съм "ЗА" лъжите,когато става въпрос за такива институции.Но като гледам колко араби,индийци,особено африканци(най-вече сомалийци) бяха дошли и си извадиха документи в САЩ,си зададох въпроса:Защо разни неграмотни и очевидно тъпи хора са тук и могат спокойно да си живеят без да се напрягат да работят,а аз трябва постоянно да мисля за емиграционните и затова,как да се счупвам от работа,за да може ако ме хванат да имам поне нещо зад гърба си?!Разбира се имаше варианти за фиктивен брак и никой не ми е виновен,че не съм ги използвал...Канада предлага възможност да започнеш легално и при малко повече късмет и ако имаш нужните точки,можеш да стартираш като бял човек.Разбира се и там започваш от нулата,но поне имаш възможност да пробиеш ако си умен и не те мързи....предполагам хората от този форум,които са там ще потвърдят.Поне така беше в щатите-ако знаеш какво и как,никога няма да живееш зле.
Когато не можеш да си купиш нещо с пари,тогава.....просто го купи с много пари
polina_trendafilova

Аз съм на мнение че Америка отдавна си е едно голямо пробито гърне относно емиграцията докато в Канада отскоро положението се затегна.
И според мен също Канада е по-доброто място.
pumpy

Мнение от pumpy »

Защо разни неграмотни и очевидно тъпи хора са тук и могат спокойно да си живеят без да се напрягат да работят,а аз трябва постоянно да мисля за емиграционните и затова,как да се счупвам от работа,за да може ако ме хванат да имам поне нещо зад гърба си
Ето от тук идва проблема. Самата идея, че някои са по тъпи и неграмотни от нас ни дава самочуствието да не можем, рано или късно, да различим правилното от неправилното. Поведението ни, че ние сме по-по-най ни внушава, че няма как да сбъркаме, дкато каруцата не се обърне. За колямо съжаление е много по-лесно да го видя днес, след 7 години в Канада/САЩ. Сега като се обърна назад виждам, че и аз имах съвсем същото самочуствие и поведение.
Минесота, аз на твое място бих си извадил документа от ФБР, да видя какво пише там. Ако не пише нищо все пак бих си написал истината на канадците и бих си намерил разумно обяснение: Да има риск, но ако им спестиш нещо пак има риск да разберат и да ти откажат. Решението в крайна сметка е твое и не е лесно.
minnesota

Мнение от minnesota »

Да,така ще направя.В крайна сметка не съм арестуван,осъждан или каквото и да е друго тежко престъпление.Нали всички,които сме били/сте там,опитваме да имаме по-нормален живот.Това е всичко,което съм целил,макар и да съм използвал документ с невярно съдържание,целта ми не е била материална облага......И каквото стане!
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

polina_trendafilova Ви е сте изльгали за трудовия стаж на мьжа ти. Око не сте и той не влиза в тьрсените категории , няма смисал вьобще да мислиш за имиграция в Федерална Канада за Кебек е друга работа.
Колкото до кажи си истината и те ще те пуснат, наистина ли си вярваш че така работи системата.

Кажи им че нямаш пари,Имаш криминален рекорд,Не говориш добре езика.
Много ще ти се зарадват.

Гаранция няма.
За това плащахме тонове пари за адвокати, Да имаме по добри шансове.
minnesota
Ако нямаш криминални проблеми,здравни проблеми,
имаш добьр Френски, имаш необходимите точки и минеш интервыто.
Тогава не виждам причина да ти откажат виза.
minnesota

Мнение от minnesota »

Мда.....ще видим какво ще излезе.Ако нещата не са добри....има адвокати,а аз съм готов да си платя за да ми помогнат ако се наложи.Мисля,че инвестицията би си струвала....
polina_trendafilova

Mr.D
Нас ни убеждаваха че еди какво си няма как да проверят че друго си няма как да разберат и се вързахме на подобни приказки преди да подадем документи и си го получихме отказа.
Най-тъпото беше че от Букурещ са си ги знаели предварително тези неща преди да ни викнат на интервю.
Всички в залата преди нас си имаха нещо скрито покрито което обаче накрая си излизаше и историите им приключваха с откази.
В крайна сметка това което получихме е:
Няколко хиляди лева хвърлени на вятъра...
Една година изгубена в стискане на палци да ни мине номера...
И едно прекрасно черно петно в досието ни.
Чудесна равносметка нали... но проблема си е наш защото вярвахме на разбирачите които ни убеждаваха че нямало да има проблеми
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

А ти защо имаше скрито покрито, на пьрво място?
Защото си перфектен кандидат?
Какво ги изльга? За стаж, години, професии,пари.
polina_trendafilova

Става дума за това че сме чували изкавнания като това потъмненото
Mr.D написа:Не спритеснявай толкова за рекорда. Ти имаш само отказ или си бил нелегално там?
Ако не им кажеш че си имал отказ за виза няма откаде да разберат.
Ако си бил нелегален това е друг вьпрос. Тогава ще трябва да ги изльжеш че никога не си бил в САЩ. Бил си в Бьлгариа през цялото време и по този начин не ти трябва ФБР рецорд.

Не се правете всички на много честни. Да не сте Майки Терези случаино.
Точно от такива "добронамерени" съвети си се прибрахме от Букрещ с едно голямо НИЩО.
Мисля бях ясна сега.
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Все още не си ясна. Какво ги изльга че те хванаха и отказаха виза?
polina_trendafilova

Написала съм го в форума за Федералната процедура още от момента на получаването на поканата за интервю.
Какъв е смисъла да го повтарям и тук при положение че говоря за така наречените "добронамерени" съвети?
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Сега го прочетох. Изльга ги с стажа на мьжа ти за да влезеш в програмата. Целия имиграционен процес се дьржи на прости правила.
Не са ви харесали точките. Не ви харесаха документите.
грешката е изцяло ваша.
Аз имах адвокат който прие всеки мой документ, прегледа го и изпрати на тях.
вьрна ми документи които не хареса да направя отново.
В средата на процеса промени изцяло курса на кандидатстване. Нищо не беше както аз го мислих и планирах.
Цялата работа до бордера ни излезе 12000 долара че и повече.

Ако ме вьрнеш назад паk бих платил тия пари.
Две години стрес, главоболия и безсьнни нощи.
Но си струваше.
polina_trendafilova

Именно
Служителите са падантични и си имат начини да се добират до информация по някакви си тяхни начини и си следват правилата.
A toчките си ни стигаха даже в аванс но се добраха до въпросната информация и всичко беше напразно.
Като пак повтарям че различни хора ни убеждаваха че всичко щяло да е наред.
Да ама Не.
Залата беше пълна с такива като нас хванати в крачка.
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Всеки трябва да следва техните правила.
Ако не ги покриваш, трьгваш c риск да не стане. Адвокатите само малко го намалят и в тях гаранции няма.
Успех.
Публикувай отговор