Много бих се радвала, ако има компетентен участник във форума относно проблема ми, а той е, че желая да започна процедурата за имиграция, която да включва единствено мен и детето ми, без да включвам съпруга ми, с който сме разделени, но без развод.
- Изисква ли се декларация за съгласие от страна на съпруга ми?
- Има ли готов формуляр за такава декларация, или тя е със свободен текст?
Благодаря на всички предварително!
ДЕКЛАРАЦИЯ за съгласие на единия от родителите
-
Re: ДЕКЛАРАЦИЯ за съгласие на единия от родителите
Същият въпрос беше разискван в тази темаМария Магдалена написа:Много бих се радвала, ако има компетентен участник във форума относно проблема ми, а той е, че желая да започна процедурата за имиграция, която да включва единствено мен и детето ми, без да включвам съпруга ми, с който сме разделени, но без развод.
- Изисква ли се декларация за съгласие от страна на съпруга ми?
- Има ли готов формуляр за такава декларация, или тя е със свободен текст?
Благодаря на всички предварително!
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... 24&t=41951"
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Re: ДЕКЛАРАЦИЯ за съгласие на единия от родителите
Към дискутираното в другата тема бих добавила само, че няма формуляр за такава декларация - тя трябва да е в свободен текст но достатъчно ясно да се казва, че съпругът ти не възразява детето ти да напусне окончателно страната с цел - емиграция. Ако искаш пиши ми на лични да ти пратя текста, който аз написах и който мина пред имиграционния служител. Декларацията трябва да е на български, защото съпругът ти трябва да положи подписа си пред нотариус, а БГ нотариусите заверяват само ако текстът е на български. После заверената декл. ще трябва да се преведе разбира се.Мария Магдалена написа: - Има ли готов формуляр за такава декларация, или тя е със свободен текст?
Успех!
If everything seems under control you're just not going fast enough