Yahoo News Canada написа:Can Superman handle a Soviet machine-gun flanked by Santa Claus with binoculars and rifle, while McDonald's clown mascot Ronald drinks beer behind their backs?
All is possible in a witty pop art facelift of a symbolic Soviet army monument in central Sofia Saturday.
The massive bronze relief sculpture honouring the Red Army's advance on Nazi-allied Bulgaria during World War II has long been a bone of contention between Russophiles and anti-communists in Bulgaria, who want it demolished.
But it drew more smiles than scorn this weekend as both children and adults flocked to have their pictures taken in front of the flamboyantly repainted figures of the soldiers.
Star-spangled hero Captain America, Batman's junior counterpart Robin and his villainous arch-enemy the Joker were also clearly distinguishable in the nine-figure composition.
The unknown street artists had also adorned it with a spray paint caption: "Abreast With the Times."
Reuters написа:Reuters: The figures of Soviet soldiers at the base of a Soviet Army monument, painted by an unknown artist, is pictured in Sofia June 17, 2011. The figures were painted to resemble U.S. comic book heroes and characters from popular culture like Santa Claus and Ronald McDonald, the mascot of fast-food chain giant McDonald's. The inscription below them reads: "Moving with the times".
Най-сетне да влезем в световните новини с нещо наистина оригинално, интересно и знаково!
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада. Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Не мисля.Грозен е! Идеята, която символизира също е грозна. В крак с времето би било отдавна да е съборен, както разкараха зоологическата градина намираща се недалече, защото миришело на собствениците наоколо.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
Bistra написа:Не мисля.Грозен е! Идеята, която символизира също е грозна. В крак с времето би било отдавна да е съборен, както разкараха зоологическата градина намираща се недалече, защото миришело на собствениците наоколо.
Според мен паметници не трябва да се събарят, дори и да символизират нещо, което всички мразят. Трябва ли да се събори Колизеума, защото всички мразят робовладелството ? Бих приел единствено събаряне на паметници със съмнителна естетическа стойност, подобно на мавзолея. Конкретно за тоя паметник съм раздвоен, не е от най-красивите, ама не е и най-грозният все пак ...
Ами, той е с доста съмнителна естетическа стойност, символ на сталинистката архитектура и като се прибави и идеята, няма какво да се каже повече.
Затова пък, я вижте в каква атракция се е обърнал. Хората си правят снимки на дечицата отпред и се радват на живота.
Снимката е направена от колега архитект. Копнах я току-що от фейсбук.
P.S. Колизеума не е паметник, а спортно съоръжeние.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата")
В източен Берлин има един паметник на Маркс и Енгелс отпреди стената... еми седи си и досега.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
Ние тука имаме паметник на капитан Кук (същия дето го изяждат диваци в песента на Висоцки), та по време на хокейната истерия го бяха облекли във фанелка на канаците. Но едно е да облечеш фанелка на паметник и съвсем друго да го боядисаш.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
optics написа:Ние тука имаме паметник на капитан Кук (същия дето го изяждат диваци в песента на Висоцки), та по време на хокейната истерия го бяха облекли във фанелка на канаците. Но едно е да облечеш фанелка на паметник и съвсем друго да го боядисаш.
Познай какво щеше да стане ако бяха го боядисали - дали нямаше да хванат и осъдят извършителят.
Въпрос е ,че е История ( добра или лоша ) ,НО.......... ние в България и ние Българите винаги отхвърляме всичко - даже и себе си и не ценим Историята ,което може и да означава ,че не ценим себе си.
Естествено за разлика от много други държави и тяхните обитатели.
Разликата между това,което си и това,което искаш да бъдеш, е това КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ.
optics написа:В източен Берлин има един паметник на Маркс и Енгелс отпреди стената... еми седи си и досега.
Това е едно от условията за обединение на Германия.През 1990 г. се подписва Договор за добросъседство и сътрудничество между Германия и СССР. В него е включено задължение Германия да се грижи и поддържа за вечни времена съветските паметници на нейна територия. По това време в Германия е разположена почти 340-хилядна съветска армия, която се изтегля през 1993 г. В резултат на това в Източна Германия днес почти няма градче без полиран и обграден с цветни лехи паметник за слава на Червената армия.
Също и построяването на жилища в Русия от Германия за същата окупаторска армия.
crusader написа:
Познай какво щеше да стане ако бяха го боядисали - дали нямаше да хванат и осъдят извършителят.
Да ве колко ще хванат тия дето запалиха на човека баварецо от видеото дето го пусна Гийк. Хамстер в клетка не могат да фанат ама добре, че повечето хора са кротки и спазват законите.