И аз това имах предвид.
pavelyankov написа:Румен и Калифорнията са ме изпреварили![]()
И аз това имах предвид.
Канада въобще не е по-лоша от Щатите, особено сега, както още не са се измъкнали от кризата. Просто не желая да дискутирам доходите на жена ми (инженер геодезист), които биха накарали всеки IT специалист (вкл. и аз) да се засрами. Това, разбира се, е чист късмет и ако смени фирмата, няма да взима и половината, освен ако не отвори собствена фирма (което тя по-може да направи един ден, но аз просто нямам качествата и желанието да ръководя собствен бизнес).Californian написа:6цифрената заплата(100те к по-точно) дето все я спрягате като най-голямото постижение в Канада...
Това много хубаво, ама някои хора се изнясят от БГ не заради повече пари, а заради малко по-други причини, като например да се оттърват от всичките родни неуредици, озлобление и простотия. Поне при нас основната причина винаги е била желанието за нормален живот, а не желание да ставаме милионери. Щастието не се измерва в пари, въпреки че и те помагат. На ablood подписът е цитат от Линкълн, че "ако мислиш че си щастлив, сигурно е така".Californian написа:Накрая пичовете в България с по 4-5хил лв нетни заплати се оказва, че имат по-голяма покупателна способност в България отколкото повечето от тез пичове по Канада и Америка..
Не е смешно, а е тъпо, ама темата беше отворена по тоя начин, с цифри, и както винаги (понеже това е БГ форум) пак се стигна до тук. То затова България стигна до тук, защото май основното хоби на българите е да се "дърлят" за нещо.Californian написа:Румене смешно е аз, жена ти, ти, бай пешо или който там - да се хвали, че взима повече от аз, жена ти, ти, бай пешо и който там.......има една готина сценка в Междузвездни войни в нещо като подземен океан - и Оби Уан май беше казва едно умно нещо - Винаги има по-голяма риба.
Това беше пореден пример за неудачен собствен бизнес, който е безмислено да се сравнява с хай-тек нещата. Когато сравняваме две неща те трябва да са съпоставими. Както не всеки на заплата надминава 100к, така и не всеки бизнес гарантира каквото и да е.Californian написа:Къде видя сняг във Ванкувър(Виктория по-точно) това е най-топлия град в Канада.![]()
Провери си пак сметката. От ниво 3 клас еleaf написа:Това е защото в началото на темата се говори за household income, а не на човек.
Т.е. ако ти вземаш 20% по-малко и женати 20% по-малко и ето то разликата от 40%.![]()
Там е другата разлика, че ако не става дума за вчера кацнал имигрант, около Монреал заплата към долната граница е по-скоро нормална, а около Торонто е по-скоро изключение. Четейки този форум оставам с впечатление, че $20/h по Монреал се смята за нещо много добро.Kan_Tangra написа:Хайде сега ентусиастите, дето получават 10$ в мон, да сметнат колко е 20% увеличение. И после да се замислят за наеми от порядъка на 1500$, застраховки, градини и тн.
Аз съм един прост инженер, дет се вика - с доктори, нотариуси и банкери не си го меряroumensp написа:Просто не желая да дискутирам доходите на жена ми (инженер геодезист), които биха накарали всеки IT специалист (вкл. и аз) да се засрами.