Съотношение цени/доходи (митът за Квебек)

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Nick(olov)

Re: Съотношение цени/доходи (митът за Квебек)

Мнение от Nick(olov) »

Ако е вярно това,във Ванкувър няма еврей :D
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Bistra написа:Е, сега имали сме малко по-високи данъци...Ще го преживеем някакси!
По-високите ви данъци са неизбежно зло, което финансира такива неща като ниските ви авто-застраховки и високия социал.
Подобен модел се харесва на безработни и такива с ниски доходи, но предполагам че повечето хора с доходи над средните го мразят.
От моята кратка визита в Квебек останах с впечатление, че доста квебекари (не-имигранти) си харесват "социалния" модел и се опитват да убедят хора от САЩ и федерална Канада, че е по-добър от това което ние останалите знаем, но пък от друга страна същите тия хора не спряха да се оплакват от данъците. :lol: Явно някои не искат да разберат, че за да получаваш, трябва и да даваш.
Моята гледна точка е, че подобен модел не стимулира развитието на хората и води до абсурди от типа на "що да работя и да се мъча след като и на социал съм си добре".
Bistra написа:Знам ли защо, ама аз не ви завиждам за по-ниските данъци, ако разликата в цената на живота като цяло е подобна на сравнените две кондо.
Но не забравяй, че освен цената на живота, и качеството на живота е от значение. ;)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

roumensp написа:Но не забравяй, че освен цената на живота, и качеството на живота е от значение. ;)
M-Да така е. :handshake:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

Nick(olov) написа:...във Ванкувър няма еврей :D
Кой пък е този?! |(
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"

powered by Optics
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Тонко,досаден ставаш с тези грешки ,кво ти пука толкова -издребняваш майна 8)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Марто, ако това наистина са средни доходи - то едно голямо БРАВО за Канада - аз все си мислех, че там средните доходи по градове не надвишават 40-50к.....(тоест средата между специалисти с 80-90к и не специалисти с 30к) Явно Канада е доста напред с маТриала
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Californian написа:Марто, ако това наистина са средни доходи - то едно голямо БРАВО за Канада - аз все си мислех, че там средните доходи по градове не надвишават 40-50к.....(тоест средата между специалисти с 80-90к и не специалисти с 30к) Явно Канада е доста напред с маТриала
Написах, че това е median household income, а на всичкото отгоре май го изчисляват по малко особен начин. За сравненията между различните провинции върши работа, но за сравнение с други държави - не съвсем ;)

Мисля за Канада индивидуалният среден брутен годишен доход е някъде около 40К - което май е долу-горе колкото в САЩ сега, когато доларите ни са някъде 1:1 (без да взимам под внимание покупателна способност).
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Marto написа:
Californian написа:Марто, ако това наистина са средни доходи - то едно голямо БРАВО за Канада - аз все си мислех, че там средните доходи по градове не надвишават 40-50к.....(тоест средата между специалисти с 80-90к и не специалисти с 30к) Явно Канада е доста напред с маТриала
Написах, че това е median household income, а на всичкото отгоре май го изчисляват по малко особен начин. За сравненията между различните провинции върши работа, но за сравнение с други държави - не съвсем ;)

Мисля за Канада индивидуалният среден брутен годишен доход е някъде около 40К - което май е долу-горе колкото в САЩ сега, когато доларите ни са някъде 1:1 (без да взимам под внимание покупателна способност).
Ми според мен са доста повече от щатите, доколкото си спомням, ако уикито е надеждна информация -
According to a 2007 estimate, the median income for a household in the city was the highest in the U.S. for any city with more than a quarter million residents with $76,963 annually.

Та определено Канада е доста по-напред от Щатите.... поне всичките градове дето си изброил са с над 250х души ми се чини....

Което значи - моментално си изтривам - това дето съм си записал в паметта - че Канадците взимат по-ниски заплати и имат по-ниски доходи от събратята им на юг.... :lol:
Аватар
John Smith

Мнение от John Smith »

Средният семеен доход на българи около мен в GTA често надвишава 100K, а и познавам доста мъже българи, които сами носят над 100K. Който иска да работи, знае къде да отиде и е добър в каквото може, обикновено си намира заплащане пъти над средното. Пак ще кажа, че по мой личен опит (а и на доста мои познати) вероятността това да се случи е по-голяма в Торонто, отколкото в Монреал.
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

John Smith написа:Средният семеен доход на българи около мен в GTA често надвишава 100K, а и познавам доста мъже българи, които сами носят над 100K. Който иска да работи, знае къде да отиде и е добър в каквото може, обикновено си намира заплащане пъти над средното. Пак ще кажа, че по мой личен опит (а и на доста мои познати) вероятността това да се случи е по-голяма в Торонто, отколкото в Монреал.
Може пък качеството на живот там да е по-добро.... Торонто както и да го гледаш си е "по-американски" да не кажа баж си е като в Америка всичко - само хората са по-различни.... докато Монреал си е "по-европейско" така местенце, или хайде - да кажем с по-европейски дух хората които се кефят на по-европейския начин на живот - сигурно Монреал им харесва много много повече
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Californian написа:докато Монреал си е "по-европейско" така местенце, или хайде - да кажем с по-европейски дух хората които се кефят на по-европейския начин на живот - сигурно Монреал им харесва много много повече
И откъде ги правиш тия изводи, бил ли там ? Защото аз бях преди 2 седмици и не видях нещо особено "европейско", прилича си на другите големи северноамерикански градове, с изключение на множеството катедрали и църкви, които имат. Ако искаш нещо "по-европейско", иди до Квебек Сити, поне сградите и ресторантчетата в стария Квебек напомнят донякъде за Европа.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

А каква е разлика между климата на Торонто и Монтреал - и ако има разлика каква е тя?
Щото Торонто за мен си е като Чикаго - Мид Уест......въпреки, че доста хора го смятат за Ийст Коуст...
Същото като моята ареа - доста хора го смятат за Саут-уест, а още повече за Норт-уест......тази година определено сме много дълбок Норт-Уест та сигурно сме с еднакви температури като Ванкувър.....странна година е тая.... при вас нормална ли беше? :o
speedy

Мнение от speedy »

Равносметката за времето тази година е следната - ако се появи някой да ми говори за борба с глобалното затопляне, ще го удуша с найлонова торбичка.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Тая година май в цяла Северна Америка е странна, като почнеш с многото торнада в Щатите.
И при нас не е съвсем нормална, вали повече от обичайното, дърветата цъфнаха по-късно, все още е хладно, най-често 16-17 градуса, рядко е над 20.
За Торонто казват, че лятото било горещо и с висока влажност на въздуха, аз успях да изгоря само за 2 дена, в края на май. А Монреал май много дъжд ги вали тая година ... И все дават по телевизията за наводнения в Южен Квебек.
Абе не знам, това може да са някакви ефекти на глобалното затопляне, ако въобще има такова ...
Последно промяна от roumensp на Пон Юни 13, 2011 3:42 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Незнам ще звъня на (416) 431-3001 да се оплаквам, че не се трае вече още съм със средно дебелото яке дето на нова година идвах в Торонто с него

Уж Калифорния :fubar: вчера в Сан Диего го даваха 69Ф(към 18-20-тина Ц е май)
па то при моржовете Аляска ще стане........дали ще сме съвременници на момента когато Канада стане тропическа страна а ония долу - Латиносите им затаковат шушулките от -20 :rofl: :lol:
Публикувай отговор