Съотношение цени/доходи (митът за Квебек)
-
Re: Съотношение цени/доходи (митът за Квебек)
Ако е вярно това,във Ванкувър няма еврей 

- roumensp
По-високите ви данъци са неизбежно зло, което финансира такива неща като ниските ви авто-застраховки и високия социал.Bistra написа:Е, сега имали сме малко по-високи данъци...Ще го преживеем някакси!
Подобен модел се харесва на безработни и такива с ниски доходи, но предполагам че повечето хора с доходи над средните го мразят.
От моята кратка визита в Квебек останах с впечатление, че доста квебекари (не-имигранти) си харесват "социалния" модел и се опитват да убедят хора от САЩ и федерална Канада, че е по-добър от това което ние останалите знаем, но пък от друга страна същите тия хора не спряха да се оплакват от данъците.

Моята гледна точка е, че подобен модел не стимулира развитието на хората и води до абсурди от типа на "що да работя и да се мъча след като и на социал съм си добре".
Но не забравяй, че освен цената на живота, и качеството на живота е от значение.Bistra написа:Знам ли защо, ама аз не ви завиждам за по-ниските данъци, ако разликата в цената на живота като цяло е подобна на сравнените две кондо.

- Bistra
- Напуснал форума
M-Да така е.roumensp написа:Но не забравяй, че освен цената на живота, и качеството на живота е от значение.

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

Кой пък е този?!Nick(olov) написа:...във Ванкувър няма еврей

"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич
"
powered by Optics

powered by Optics
Тонко,досаден ставаш с тези грешки ,кво ти пука толкова -издребняваш майна 

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
- Californian
Марто, ако това наистина са средни доходи - то едно голямо БРАВО за Канада - аз все си мислех, че там средните доходи по градове не надвишават 40-50к.....(тоест средата между специалисти с 80-90к и не специалисти с 30к) Явно Канада е доста напред с маТриала
Написах, че това е median household income, а на всичкото отгоре май го изчисляват по малко особен начин. За сравненията между различните провинции върши работа, но за сравнение с други държави - не съвсемCalifornian написа:Марто, ако това наистина са средни доходи - то едно голямо БРАВО за Канада - аз все си мислех, че там средните доходи по градове не надвишават 40-50к.....(тоест средата между специалисти с 80-90к и не специалисти с 30к) Явно Канада е доста напред с маТриала

Мисля за Канада индивидуалният среден брутен годишен доход е някъде около 40К - което май е долу-горе колкото в САЩ сега, когато доларите ни са някъде 1:1 (без да взимам под внимание покупателна способност).
- Californian
Ми според мен са доста повече от щатите, доколкото си спомням, ако уикито е надеждна информация -Marto написа:Написах, че това е median household income, а на всичкото отгоре май го изчисляват по малко особен начин. За сравненията между различните провинции върши работа, но за сравнение с други държави - не съвсемCalifornian написа:Марто, ако това наистина са средни доходи - то едно голямо БРАВО за Канада - аз все си мислех, че там средните доходи по градове не надвишават 40-50к.....(тоест средата между специалисти с 80-90к и не специалисти с 30к) Явно Канада е доста напред с маТриала
Мисля за Канада индивидуалният среден брутен годишен доход е някъде около 40К - което май е долу-горе колкото в САЩ сега, когато доларите ни са някъде 1:1 (без да взимам под внимание покупателна способност).
According to a 2007 estimate, the median income for a household in the city was the highest in the U.S. for any city with more than a quarter million residents with $76,963 annually.
Та определено Канада е доста по-напред от Щатите.... поне всичките градове дето си изброил са с над 250х души ми се чини....
Което значи - моментално си изтривам - това дето съм си записал в паметта - че Канадците взимат по-ниски заплати и имат по-ниски доходи от събратята им на юг....

- John Smith
Средният семеен доход на българи около мен в GTA често надвишава 100K, а и познавам доста мъже българи, които сами носят над 100K. Който иска да работи, знае къде да отиде и е добър в каквото може, обикновено си намира заплащане пъти над средното. Пак ще кажа, че по мой личен опит (а и на доста мои познати) вероятността това да се случи е по-голяма в Торонто, отколкото в Монреал.
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
- Californian
Може пък качеството на живот там да е по-добро.... Торонто както и да го гледаш си е "по-американски" да не кажа баж си е като в Америка всичко - само хората са по-различни.... докато Монреал си е "по-европейско" така местенце, или хайде - да кажем с по-европейски дух хората които се кефят на по-европейския начин на живот - сигурно Монреал им харесва много много повечеJohn Smith написа:Средният семеен доход на българи около мен в GTA често надвишава 100K, а и познавам доста мъже българи, които сами носят над 100K. Който иска да работи, знае къде да отиде и е добър в каквото може, обикновено си намира заплащане пъти над средното. Пак ще кажа, че по мой личен опит (а и на доста мои познати) вероятността това да се случи е по-голяма в Торонто, отколкото в Монреал.
- roumensp
И откъде ги правиш тия изводи, бил ли там ? Защото аз бях преди 2 седмици и не видях нещо особено "европейско", прилича си на другите големи северноамерикански градове, с изключение на множеството катедрали и църкви, които имат. Ако искаш нещо "по-европейско", иди до Квебек Сити, поне сградите и ресторантчетата в стария Квебек напомнят донякъде за Европа.Californian написа:докато Монреал си е "по-европейско" така местенце, или хайде - да кажем с по-европейски дух хората които се кефят на по-европейския начин на живот - сигурно Монреал им харесва много много повече
- Californian
А каква е разлика между климата на Торонто и Монтреал - и ако има разлика каква е тя?
Щото Торонто за мен си е като Чикаго - Мид Уест......въпреки, че доста хора го смятат за Ийст Коуст...
Същото като моята ареа - доста хора го смятат за Саут-уест, а още повече за Норт-уест......тази година определено сме много дълбок Норт-Уест та сигурно сме с еднакви температури като Ванкувър.....странна година е тая.... при вас нормална ли беше?
Щото Торонто за мен си е като Чикаго - Мид Уест......въпреки, че доста хора го смятат за Ийст Коуст...
Същото като моята ареа - доста хора го смятат за Саут-уест, а още повече за Норт-уест......тази година определено сме много дълбок Норт-Уест та сигурно сме с еднакви температури като Ванкувър.....странна година е тая.... при вас нормална ли беше?

Равносметката за времето тази година е следната - ако се появи някой да ми говори за борба с глобалното затопляне, ще го удуша с найлонова торбичка.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
- roumensp
Тая година май в цяла Северна Америка е странна, като почнеш с многото торнада в Щатите.
И при нас не е съвсем нормална, вали повече от обичайното, дърветата цъфнаха по-късно, все още е хладно, най-често 16-17 градуса, рядко е над 20.
За Торонто казват, че лятото било горещо и с висока влажност на въздуха, аз успях да изгоря само за 2 дена, в края на май. А Монреал май много дъжд ги вали тая година ... И все дават по телевизията за наводнения в Южен Квебек.
Абе не знам, това може да са някакви ефекти на глобалното затопляне, ако въобще има такова ...
И при нас не е съвсем нормална, вали повече от обичайното, дърветата цъфнаха по-късно, все още е хладно, най-често 16-17 градуса, рядко е над 20.
За Торонто казват, че лятото било горещо и с висока влажност на въздуха, аз успях да изгоря само за 2 дена, в края на май. А Монреал май много дъжд ги вали тая година ... И все дават по телевизията за наводнения в Южен Квебек.
Абе не знам, това може да са някакви ефекти на глобалното затопляне, ако въобще има такова ...
Последно промяна от roumensp на Пон Юни 13, 2011 3:42 pm, променено общо 1 път.
- Californian
Незнам ще звъня на (416) 431-3001 да се оплаквам, че не се трае вече още съм със средно дебелото яке дето на нова година идвах в Торонто с него
Уж Калифорния
вчера в Сан Диего го даваха 69Ф(към 18-20-тина Ц е май)
па то при моржовете Аляска ще стане........дали ще сме съвременници на момента когато Канада стане тропическа страна а ония долу - Латиносите им затаковат шушулките от -20

Уж Калифорния

па то при моржовете Аляска ще стане........дали ще сме съвременници на момента когато Канада стане тропическа страна а ония долу - Латиносите им затаковат шушулките от -20