Съотношение цени/доходи (митът за Квебек)
- ablood
- Обратна връзка:
Re: Съотношение цени/доходи (митът за Квебек)
Явно трябва да поясна. Никога не съм виждал новопристигнал, който да започне на 20% от средната заплата. Не познавам дори започнали и на половината от средната. Знам, че има такива, но са рядкост, или са започнали доста време след пристигането.
Новопристигналите, обикновенно започват недалеч от минималната, която е почти 3 пъти под средната. И то говорим за заплата, а не за "доходи", където новопристигналите никакви ги няма.
Така, че твоите 20% разлика...
Новопристигналите, обикновенно започват недалеч от минималната, която е почти 3 пъти под средната. И то говорим за заплата, а не за "доходи", където новопристигналите никакви ги няма.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
- John Smith
Той човекът живее в Квебек, не му се сърди. Като чета този форум, $15/h за там е направо супер заплата. Митът за Квебек е, че е част от Канада. Човек остава/минава през Квебек по няколко причини: по-лесна процедура за имиграция, по-ниски изисквания за пари при пристигане, по-евтини наеми на жилища при първоначално установяване, измамно чувство за сигурност при наличието на лесно достъпни социални помощи, добри университети около Монреал. Други причини не съществуват. Не вярвам на някого да му харесва да живее в един застинал в развитието си град, да кара по минни полета и да заобикаля вечни кърпежи, да търпи една от най-неприятните ветровити и снежни зими, да слуша мякането на местните на подобието на френски език, да го мачкат местните максимално, защото се мислят за върха на всичко, а ги мързи да гледат, да плаща едни от най-високите данъци в Канада... и т.н. Една провинция с поне 10 години изоставаща инфраструктура и от която много едри бизнеси в Канада са се изнесли още преди години.Marto написа:Извинявай, но просто не знам как да отговоря на това без да те обидя.
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
- mortigur
- Обратна връзка:
Това може да важи за Монтреал, но обикновенно май вашата провинция е различна. Аз почнах във WIS International на 9,5 на час заедно с още двама канадеца със същата заплата. После съм работил като чистач на 12 докато на канадеца който работеше като мен му даваха 11. Така че в момента виждаш един новопристигнал който на втория месец правеше същите пари като канадците на тези позиции.ablood написа:Явно трябва да поясна. Никога не съм виждал новопристигнал, който да започне на 20% от средната заплата. Не познавам дори започнали и на половината от средната. Знам, че има такива, но са рядкост, или са започнали доста време след пристигането.
Taxation is theft.
И защо реши , че тука говорим за новодошли, а не за местещи се след 20-на години на Изток? Повечето хора май си купуват имот и преди да са достигнали средни доходи. Щото ако го дстигнат към края на кариерата, вече е малко късно си дал сума пари за наеми.ablood написа:Тази статистика е съвсем различна за емигрантите, които обикновенно започват с 15-25 години закъснение от местните и твърде рядко надминават този среден доход, че да се включат в статистиката. ...
П. С. Моят сегашен началник си купи нова къща за към 390 К още с пристигенето си в Калгари от Ван (нека да е Делта, се тая), а като беше там мрънкаше, че имотите му били скъпи...
Embrace your climate change!
Кво е тва кампуси? Студентите живеят там май. Ако говориш за насевер, сравнявай го с кебешкия Лабрадор, дето са само индианци. И не е по темата за градовете.Bistra написа: Колкото до Албърта, някой наскоро ми разказваше за Одисеята по пребиваването си. Как живееш кажи-речи почти цялата година по кампуси.Училищата са отдалечени на километри и няма на практика какво да правиш. Ами, дори и без пари да ги даваха тия жилища, не бих живяла на такова място.
Училищата: Хай скулс са естествено на километри, а начални има във всеки квартал. Или рейсове за всички, дето им се живее надалече.
И недей да генерализираш наедро по единичен случай. Щото на мене всичките приятели са ми преселници от Квебек.

Ами .. това си е точно така. Да не си живял в Кебек та ги знаеш толкова добре нещата ?John Smith написа: Не вярвам на някого да му харесва да живее в един застинал в развитието си град, да кара по минни полета и да заобикаля вечни кърпежи, да търпи една от най-неприятните ветровити и снежни зими, да слуша мякането на местните на подобието на френски език, да го мачкат местните максимално, защото се мислят за върха на всичко, а ги мързи да гледат, да плаща едни от най-високите данъци в Канада... и т.н. Една провинция с поне 10 години изоставаща инфраструктура и от която много едри бизнеси в Канада са се изнесли още преди години.
Научѝ се да четеш!ablood написа:Явно трябва да поясна. Никога не съм виждал новопристигнал, който да започне на 20% от средната заплата. Не познавам дори започнали и на половината от средната. Знам, че има такива, но са рядкост, или са започнали доста време след пристигането.
Всяка провинция подържа набор от митове (прани гащи на фона на живописни фиорди, примерно), за да привлича хора и заселници, а след тва и федерлни субсидии и други облаги за бизнеса и свързаните с него властимащи. Истината е съфсем друга, като пиживееш някоя година я разбираш...Съотношение цени/доходи (митът за Квебек)

Добър климат в Beautiful British Columbia - още един мит.
- John Smith
Да, минах от там за малко. Изнесох се, заедно с много други от моето време на имиграция. Минавам от време на време от там, защото все още имам познати. Като влизам в Монреал, все едно се връщам 10 години назад. В града няма почти нищо ново. Дори ми се струва, че нещата са отишли към по-зле. Пътищата са ужасни, мостовете са разбити, местните си търкалят ръждите и не им прави впечатление, безкрайни ремонти навсякъде без видим резултат. И нови квартали по бреговете, евтини къщи само с предна фасада и пак сайдинги, без газ и централен клинатик, с отопление на ток. Много ясно, че такива ще са по-евтини. На нова година центърът вече не свети както преди, явно няма пари и за лампички.crusader написа:Ами .. това си е точно така. Да не си живял в Кебек та ги знаеш толкова добре нещата ?
Wise men don't need advice. Fools won't take it.
- Bistra
- Напуснал форума
BTW отоплението на ток е най-евтино и най-чисто от екологична гледна точка, ама както и да е.
Еееех, като казах ток...Вчера ни спряха тока. Имаше буря със силен вятър и ни го спряха. Нещо повече - не го пуснаха цялата вечер ( това е щото сме "чиийп"
). Аз не бях много недоволна щото си поспах сладко-сладко, ама ни пренесоха в романтиката на едно време...Ееех, спомени, спомени! 
Помните ли как ни спираха тока, а? Как беше: 3 часа нямахме, а един имахме???...Не си спомням вече. (хубавото се забравя
)
Еееех, като казах ток...Вчера ни спряха тока. Имаше буря със силен вятър и ни го спряха. Нещо повече - не го пуснаха цялата вечер ( това е щото сме "чиийп"

Помните ли как ни спираха тока, а? Как беше: 3 часа нямахме, а един имахме???...Не си спомням вече. (хубавото се забравя

Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") 

При нас тока спира и без буря...Bistra написа:BTW отоплението на ток е най-евтино и най-чисто от екологична гледна точка, ама както и да е.
Еееех, като казах ток...Вчера ни спряха тока. Имаше буря със силен вятър и ни го спряха. Нещо повече - не го пуснаха цялата вечер ( това е щото сме "чиийп"). Аз не бях много недоволна щото си поспах сладко-сладко, ама ни пренесоха в романтиката на едно време...Ееех, спомени, спомени!
Помните ли как ни спираха тока, а? Как беше: 3 часа нямахме, а един имахме???...Не си спомням вече. (хубавото се забравя)
Малко са поизостанали канадците..Всичките им жици над земята, та спира тока от време на време при лошо време, или в някои случаи някой пиян дебил се блъснал в стълба....
В някои западноевропейски държави жиците са под земята, та времето да не пречи на тока...
та такива ми ти работи..
Прасе, много искаш - чакай първо да минат от дървени на бетонни стълбове, па после под земята. Дървените имали живот 50-тина години и сега иде ред да ги подменят, да видим кви ше сложат.
Ти много си му набрала на времето в BC - тази година беше екстра гадна навсякъде, BC не е Канарските острови, ама не е и Кебек, Онтарио или Албърта. А и Чилиуака не е баш Ванкувър. Приеми времето в Южна BC като утешителна награда.
Ти много си му набрала на времето в BC - тази година беше екстра гадна навсякъде, BC не е Канарските острови, ама не е и Кебек, Онтарио или Албърта. А и Чилиуака не е баш Ванкувър. Приеми времето в Южна BC като утешителна награда.

ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Новите проекти за строеж на къщи на цяла нова улица в Монреал ги правят вече с кабели под земята. Само че ще става мнооого бавно защото всичко се оскъпява и няма много купувачи за къщи на 600 кв.м. клонящи към милион. Търси се евтиното извън острова или старото на острова.
Който го дразнят дупките в Монреал решението е лесно - гуми 265/70 R17 или по-големи - ако почне да тресе трябва да се събудя че съм тръгнал през къщите
Който го дразнят дупките в Монреал решението е лесно - гуми 265/70 R17 или по-големи - ако почне да тресе трябва да се събудя че съм тръгнал през къщите

Тока в Квебек се добива от водно-електрически централи (с изключение само на една експериментална АЕЦ) - достатъчно евтина и екологично чиста енергия и не виждам никаква причина да не се използва за масово отопление/охлаждане. Спиране на тока аварийно се е случвало 2-3 пъти за под час при нас за последните 10 години и още 2-3 пъти за профилактика на съоръженията за няколко часа. Масовото преминаване последните години от отопление с течни горива на ток доказва ефективността му.