евтин превод на пари до БГ

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
did.co

Re: евтин превод на пари до БГ

Мнение от did.co »

Преди малко се връщам от пощата.
За 1100$ таксата е 22$
Таксите, които излизат в сайта на money gram нямт нищо общо с действителните. От сайта ми даде такса от 65$
малката Мечка

Мнение от малката Мечка »

Отваряте сметка на http://www.pcfinancial.ca/" , изпращате дебитната карта до близките и срещу 4.00 долара на теглене от Баномат на ОББ си получават парите. Естествено е ясно,че има лимит на теглене на ден ,седмица... но върши работа ,е поне на нас де.
:y:
Разликата между това,което си и това,което искаш да бъдеш, е това КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ.
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

малката Мечка написа:Отваряте сметка на http://www.pcfinancial.ca/" , изпращате дебитната карта до близките и срещу 4.00 долара на теглене от Баномат на ОББ си получават парите. Естествено е ясно,че има лимит на теглене на ден ,седмица... но върши работа ,е поне на нас де.
Стига картата да стигне до адреса в България, идеята не е лоша. Ама попадне ли не където трябва жална ти майка......
Taxation is theft.
dimana

Мнение от dimana »

Малко ще отклоня темата, за да попитам дали някой е ползвал канадска кредитна карта за on-line покупка примерно от technomarket.bg с доставка на адрес в България.
Това би трябвало да е изнанада за годишнина на възрастен родител.
От Техномаркет казват, че данните от картата се въвеждат от купувача на сайта на обслужваща им банка ОББ.
От банката, издател на картата искат предварително да ги уведомя за евентуална транзакция и да определя времеви отрязък.
Ползвала съм същата карта във Франция без проблеми с предварително уведомление за датите на престоя.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

dimana написа:Малко ще отклоня темата, за да попитам дали някой е ползвал канадска кредитна карта за on-line покупка примерно от technomarket.bg с доставка на адрес в България.
От Техномаркет казват, че данните от картата се въвеждат от купувача на сайта на обслужваща им банка ОББ.
От банката, издател на картата искат предварително да ги уведомя за евентуална транзакция и да определя времеви отрязък.
Ползвала съм същата карта във Франция без проблеми с предварително уведомление за датите на престоя.
Според мене не би трябвало да има проблем, наистина е хубова да уведомиш канадаската си банка за това че ще правиш плащане в чужбина, иначе има вероятност да блокират картата и плащането да не стане.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

mortigur написа:
малката Мечка написа:Отваряте сметка на http://www.pcfinancial.ca/" , изпращате дебитната карта до близките и срещу 4.00 долара на теглене от Баномат на ОББ си получават парите. Естествено е ясно,че има лимит на теглене на ден ,седмица... но върши работа ,е поне на нас де.
Стига картата да стигне до адреса в България, идеята не е лоша. Ама попадне ли не където трябва жална ти майка......
Това е дебитна карта с 4 или 6 цифрен пин, който най-вероятно няма да пътува с картата, а ще бъде съобщен при успешното и получаване например по телефона. При 3 неуспешни опита за налучкване на пин от банкомат картата ще бъде блокирана в банката която я обслужва. Така вероятността да се налучка с 3 опита число от 0-9999 или 0-999999 клони към 0.

Освен това пари могат да се заредят чак след успешно получаване на картата. Така всички рискове до получаването и отпадат.
Аватар
mortigur
Обратна връзка:

Мнение от mortigur »

yahoo написа:
mortigur написа:
Това е дебитна карта с 4 или 6 цифрен пин, който най-вероятно няма да пътува с картата, а ще бъде съобщен при успешното и получаване например по телефона. При 3 неуспешни опита за налучкване на пин от банкомат картата ще бъде блокирана в банката която я обслужва. Така вероятността да се налучка с 3 опита число от 0-9999 или 0-999999 клони към 0.

Освен това пари могат да се заредят чак след успешно получаване на картата. Така всички рискове до получаването и отпадат.
Виж дали не могат.
http://goo.gl/oN5qM"
http://goo.gl/KBAoQ"
Taxation is theft.
def34

Мнение от def34 »

Koko написа:
dimana написа:Малко ще отклоня темата, за да попитам дали някой е ползвал канадска кредитна карта за on-line покупка примерно от technomarket.bg с доставка на адрес в България.
Според мене не би трябвало да има проблем, наистина е хубова да уведомиш канадаската си банка за това че ще правиш плащане в чужбина, иначе има вероятност да блокират картата и плащането да не стане.
Не би следвало да уведомяваш банката според мен,защото кредитната карта не се използва на територията на друга държава,а плащаш при on-line пазаруване,примерно чрез системата на Visa.Ползвал съм обратния вариант -плащане с българска кредитна карта в канадски on-line магазин,при условие,че съм бил в България, и е нямало никакъв проблем.Ако ти откажат картата ще те уведомят по e-mail.
Аватар
yahoo

Мнение от yahoo »

mortigur написа: Виж дали не могат.
http://goo.gl/oN5qM"
http://goo.gl/KBAoQ"
По-голям е шанса в България докато теглиш от банкомат да те пребият и ограбят изтегленото отколкото да станеш жертва на хакер добрал се до картата ти и проникнал до файла ти в банката за да вземе пина. Пари в такива карти се депозират само ако картата е все още налична и то малко преди да се изтеглят всичките - риска е нулев!

Повече ме притеснява клонирането на дебитни карти от прикачени скенери към рийдърите в магазините от някой от персонала. Тогава ще имат накуп данните на картата и пина. Не би трябвало да ползваме за пазаруване дебитната си карта от сметка с много пари или трябва да поискаме да има малък дневен лимит за теглене и да следим често правените транзакции.
малката Мечка

Мнение от малката Мечка »

ние 2 карти сме изпратили ,две различни сметки ,на две различни семейства и са пристигнали без каквито и да е проблеми.
Изпращането е до службата на всеки един и там няма грешки.Кодовете и парите се изпращат ( казват) след получаване.
За нас работи много добре това нещо :y:
Разликата между това,което си и това,което искаш да бъдеш, е това КАКВО ЩЕ НАПРАВИШ.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

def34 написа:
Koko написа:
Не би следвало да уведомяваш банката според мен,защото кредитната карта не се използва на територията на друга държава,а плащаш при on-line пазаруване,примерно чрез системата на Visa.Ползвал съм обратния вариант -плащане с българска кредитна карта в канадски on-line магазин,при условие,че съм бил в България, и е нямало никакъв проблем.Ако ти откажат картата ще те уведомят по e-mail.
Всъщност причината да блокират картата и плащането да не стане е с оглед сигурността на самият картодържател - презумцията е че ако картата се ползва някъде другаде (и не си ги предупредил предварително) е че най-вероятно е открадната и се ползва неправомерно. Освен това дори и при плащане през интернет, ако фирмата на която плащаш е в друга държава – от гледна точка на банката това си е плащане в чужбина.
Разбира се, никъде не е казано че всяко плащане в чужбина ще бъде блокирано, но пък ако се случи, най-вероятно плащането трябва да бъде направено наново, след съответно обаждане до банката.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
balbi

Мнение от balbi »

Kirilius написа:Не се занимавайте с Money Gram, Western Union и други подобни.

Идете в банката, кажете, че искате да направите wire transfer и всичко ще излезе 40на долара. Пращал съм голяма сума и знам от опит.

За малки суми (до 1000$ на ден) ползвам International Remittance на Royal Bank. Услугата е достъпна през online banking-а им и струва 13.50$ за превод до 1000$. :y:
На Wire Transfer-a кофтито е, че таксата им е за сума от 1 до 10 000 пари. Т.е. ако решиш да пратиш 300 пари до БГ или до където е ще ти вземат такса 30 кинта. Ако преведеш 10000- таксата пак е 30...
Публикувай отговор